Reklama

Reklama

Frankenstein Created Woman

Trailer 2

Obsahy(1)

Parta chuligánů zavraždí hostinského. Podezření padne na jednoho mladíka, který ale v tu samou dobu trávil noc s dcerou zavražděného, na půl těla ochrnutou Christinou. Aby chránil její čest, rozhodne se mlčet a nesdělit nikomu své alibi, a proto je popraven. Nešťastná Christina spáchá sebevraždu v řece a na scénu přichází Baron Frankenstein, který náhodou ve městě pobývá. Rozhodne se pro neobvyklý experiment - mozek popraveného mladíka umístí do těla utopené Christiny. (liquido26)

(více)

Recenze (22)

obitus 

všechny recenze uživatele

Ctvrty zarez do sedmidilne frankensteinovske serie studia Hammer ma vsechny klady i slabiny, jake lze od takoveho filmu ocekavat. Nastesti klady silne prevazuji. Terence Fisher byl ve forme a spolecne s kameramanem a tvurci kulis vytvorili opravdu uchvatnou podivanou. Atmosfera je klasicky "hammerovska", takze pokud je to vas salek caje budete si chrochtat blahem stejne jako ja. Tim nejlepsim je samozrejmne Peter Cushing, k tomu opravdu nema cenu vic dodavat. Bohuzel pribeh samotny, i kdyz se obcas snazi inovovat zabehnute postupy, precejen dokazuje, ze jde jen o jeden dil dlouhe serie, ktera scenaristickou originalitou nikdy prilis neoplyvala. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná hammerovka, která dýchá atmosférou, má solidní herce a zajímavě rozvíjený příběh. Lahodný zákusek pro fanoušky žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jaký otec, takový syn. Syn vraha!" Drama, využívající myšlenek naturalistů o dědičnosti, se točí opět okolo otázek života a smrti. Respektive zemře-li fyzické tělo, avšak duše nikoliv, je možné ji uchovat a vložit do těla jiného? Jako vždy skvělý Cushing v roli barona, poněkud potrhlý Walters v roli lékaře pomocníka a krásná Denbergová v roli...v několika rolích. Horor na posledním místě, sci-fi drama rozhodně. Fisher je jistou zárukou kvality, logicky ani zde nezklamal. Chybí sice otevřené gore, což je nejen v případě gilotiny škoda, ale snímek své kouzlo má. Jinak do těla dívky nechce baron umístit mozek popraveného, ale duši...tudíž autor zdejšího obsahu se mýlí. Nefanoušci Hammeru možná tak nadšeni nebudou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film má dve zásadné chyby. Frankensteina v názve a nudnú prvú hodinu. Tento film nemá nič s dovtedajšou sériou, Viktor Frankenstein je opäť úplne iná postava, doteraz najodlišnejšia (je viac kladný ako záporný, iba sa zahráva so životom a smrťou a pri experimentoch sú jeho tradičné trademarky iba naznačované) a v celom filme pôsobí veľmi umelo dosadený. Nehovoriac o tom, že Frankensteinovo monštrum je to, čo chcem vidieť vo filme nesúcom meno jeho tvorcu a nie eskapády Viktora Frankensteina. Inak je to veľká škoda, lebo záverečná polhodinka je mrazivá a zaslúžila by si samostatný film a nie násilné vtlačenie do frankensteinovského franchisu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Druhý ze tří šedesátkových filmů této série. Proměna ošklivého káčátka v překrásnou vražedkyni je sice povedená, tím ale výčet toho dobrého končí. Typická béčková hammerovka, kterých zvládlo studio v této dekádě natočit mnoho. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Barevnější, krvavější, krutější... zábavnější? Těžko soudit. Poslední půlhodinka bohatě vynahradila předchozí hodinu, která se spíše než hororu (resp. sci-fi) podobala průměrnému melodramatu, ale propracovanějším předchozím dílům série se v ledasčem nevyrovná. Scenáristicky je příběh poněkud plytký, má nekonečnou expozici i příliš nelogické díry v ději, jenže: je to hammerovský spektákl. A tak se vše točí okolo zdálky viditelného popraviště s gilotinou, Peter Cushing už ve Frankensteinovi představuje starší verzi pozdějšího doktora House, krev cáká a dočkáme se i náznaku nahoty (jenom náznaku, ale i to se cení). Proti předchozímu dílu notně přibylo atmosféry, kulisy jsou vymazlené a vraždící stvůra s tváří anděla okouzlující. Terence Fischer i slabší příběh drží pevně v rukou, a proto si film něco přes 70 % určitě zaslouží. Snad je jen škoda, že baron samotný stojí v pozadí a je spíše hybatelem (stvořitelem?) děje než hlavním aktérem. A pobavilo mě, když jsem celou dobu dumal, koho mi jeden z třech mladých floutků připomíná, a titulky prozradily, že jde o Dereka Fowldse alias Bernarda z Jistě, pane ministře. Tady ale dopadl podstatně hůř. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prostě nechápu, proč se Hammer toho Frankensteina tak křečovitě držel. Příběh je sice košatější než u jiných částí, ale i tak to postrádá jakoukoliv atmosféru. Horrorová je na tom snad jen hudba, jinak je to takový dobový steampunk, stárnoucí Cushing se nechá válcovat věčně přiožralým senilním doktorem a vrahasynem. Hodně velká nuda. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vydařenější než The Evil of Frankenstein, to je nejspíš způsobeno tím, že se režie ujal opět Terence Fisher. Nápad s transplantací mužského mozku do ženského těla, a tím vytvoření rozdvojené osobnosti, je docela zajímavý. Místama je to možná až přehnaně sci-fi. Některé Frankensteinovy přístroje vypadají až příliš neskutečně. Samotný Victor v podání opět skvělého Cushinga tentokrát působí pouze jako vědec, nikoliv zločinec. Jedinou připomínkou na výbuch v The Evil of Fr., který zaručeně nemohl přežít, jsou popálené ruce, které mu znemožňují pracovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden zo scenáristicky najvybrúsenejších snímkov tejto frankensteinovskej série spoločnosti Hammer. Do toho tradičná, skvelá hammerácka atmosféra. Otvoreného násilia a nahoty tu síce niet, na to sa Hammer pripravil až o pár rokov neskôr, ale pôsobivý príbeh to vo veľkom nahrádza. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je takový celkem prapodivný, ale dá se celkem skousnout, protože ta první část je skutečně docela dobře dramatická a vy tak nějak tušíte rozvržení sil. Frankenstein to pak celé postaví na hlavu, ale je jen prvkem, který dramatický děj oživuje novým způsobem, aby nakonec mohlo dojít na to, co čekáte – na pomstu a srovnání účtů. Jelikož je tohle téma, které mě baví, užil jsem si i tenhle snímek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem o frankensteinoivskej serii od Hammeru, ta originalitou scenara nikdy neoplyvala, ale atmosfera na urovni, Peter Cushing tiez, kulisy slusne. 68 % ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Baron Frankenstein znovu objevuje tajemství smrti, tentokrát zavřený v mrazáku, přestože Terence Fisher už měl v té době za sebou dva celovečerní snímky, kde představil osudy barona i jeho monster. Frankenstein Created Woman je úplně samostatné pokračování, jeho název je velmi zavádějící (ale Frankenstein přeoperoval ženu a potom do ní vložil duši muže není tak chytlavý titul) a ani monstrum v jeho typické podobě zde nenajdete. Příběh je trochu absurdní, obvykle má baron problém sešít kusy těl aby slušně vypadaly a zde provádí v primitivních podmínkách dokonalou plastickou chirurgii. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jiné a opět výborné pokračování. Zatímco třetí díl by mohl být dalším pokračováním Universalovské série, čtverka sází na něco jiného. Je to něco mezi sci-fi (spousta skvělých vynálezů včetně hibernační komory) s přenášením duše a temnou mordýřskou love story. Frankenstein zde stojí spíše na pozadí a v popředí je příběh úplně jiných lidí, ale vůbec to nevadí, protože příběh je to výborný. O to více zamrzí finální vyvražďovačka, kde z vražd bohužel stále nic nevidíme. I tak vynikají díl hammerovské série a horor roku 1967. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Frankenstein sa tentoraz odkláňa od oživovania klasických monštier či transplantácie mozgov a vrhá sa viac metafyzickým smerom. Necháva zmrazovať sám seba a rozmýšľa čo sa deje s dušou, keďže oživovanie tela je čisto fyzická záležitosť. To je ale v podstate len na okraj, lebo väčšinu času sa rieši problém s krívajúcou dievčinou, jej frajerom - synom vraha a partiou nóbl výrastkov čo vyvolávajú problémy až kým vodovod nepraskne. A keď praskne, končí to vraždami a samovraždami čo konečne prihráva Viktorovi materiál na experimenty. Inak je totiž náš barón v tomto diely veľmi krotký, nekonfliktný a zabŕda niekam do kvantovej mechaniky, takže miesto mŕtvol konštruuje rôzne prístroje generujúce nezničiteľné polia a podobne. Nakoniec je duša sťatého mladíka ( myslím tým že bol popravený na gilotíne, nie ožratý ) prevedená do tela zasamovraždeného dievčata. Oživenie mŕtveho je pre Frankensteina už rutina, ale tentoraz urobí dievčaťu aj dokonalú plastiku pri ktorej odstráni jazvy na tvári a chromú nohu aj ruku. Otázka teda je, prečo jej to neurobil už zaživa, dokáže to len na mŕtvole? Každopádne sa ale v oživenom tele bijú dve duše, z ktorých jedna chce pomstu, čo vedie k ďalším vraždičkám. Scéna kde odseknutá hlava dáva dievčine príkazy je rozhodne vrcholom filmu. Jeho najväčším problémom je zas zaradenie do Frankenstein série, pretože je to celé úplne inde, Frankenstein sám je fakticky len nevýrazná vedľajšia postava a ani Peter Cushing to už nedokáže utiahnuť, lebo nemá čo. Film má zaujímavé nápady, ktoré by ale lepšie fungovali vo vlastnom filme, než v područí Frankensteina. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Byl by to i obstojný horor... kdyby nepatřil do frankensteinovské série. Baronova osobnost a historie se opět změnily, ačkoliv alespoň popálené ruce dávají vzpomenout na The Evil of Frankenstein. Peter Cushing hraje postavu mimořádné inteligence distancovanou od emocí, ale chybí démoničnost a šílenost předchozích verzí. Vlastně bych se nebál říct, že je z něj charakter vyloženě kladný. Podobně se vytratila také syrovost zpracování – nejsou zde žádné operace, žádné nakládání orgánů do nálevu. Příběh se odvíjí pomaleji a připomíná něco mezi The Skin I Live In a nadpřirozeným slasherem. Bohužel rozjezd je fakt nuda. Kvalita se sice posléze zvedne, ale na předchozí díly to nemá ani náhodou. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Další díl z Frankensteinské série od Hameru takže kvalita už je zaručena sama od sebe. Když k tomu přidáme Petera Cushinga, který je opět jak jinak než výborný, vychází nám opět výborná atmosferická podivaná, která by neměla nikomu uniknout. Hammer prostě jede a je jen škoda, že se tyto filmy u nás tak těžko shánějí, protože stojí opravdu za to. Hammer prostě jede. ()

Reklama

Reklama