Reklama

Reklama

Mnichovský diktát

(studentský film)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2009, 9 min

Obsahy(1)

Rád bych se omluvil za nehumánní a nelidské vyhnání sudetských Němců, Mnichovskou dohodu, jenž rozbila československý ostrůvek demokracie, dvě stě let podrobení v Rakousko-uherském žaláři národů, typickou německou roztahovačnost a typickou českou ustrašenost…Filmová anekdota a filmová báseň reagující na plán Evropské unie vytvořit společnou učebnici dějin pro všech sedm a dvacet států EU. Napišme si nové dějiny! [FamuFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Dvoujazyčný filmeček je označen jako filmová báseň a filmová anekdota. Ohledně první půlky si nejsem jistý, ta druhá vyšla. Chytrá reakce na další blbý nápad nějakého idiota v EU. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení dávám především díky strhujícímu výkonu malé Alžbětky Huclové. Její němka má v sobě ten správný zápal dítka Třetí říše:)) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony jsou i od naturščiků nehodnotitelné, pokud nechci použít slova jako "otřesné", "děsné" a "noční můra, která mě bude ještě dlouho strašit". Ale nápad je to výborný, délka je tak akorát a má to vtip. Mít na to víc peněz, lepší herce a malinko lepší střih nebo víc nápadů ve scéně z třídy a je to naprosto nádherný šot o tom, abychom se vykašlali na minulost a šli ke světlým zítřkům naší společné EU - a ironicky to myslím jenom zpola. Dalo by se to natočit i rozehraněji, v rámci všech států EU. Akorát Němci by to asi zarazili, protože by byli ti nejčastěji omlouvající se. I když, Španělé měli taky pár slabších chvilek. Sem tam i Francouzi, Britové ..... No, vlastně všichni. /12. 2. 14./ ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama