Reklama

Reklama

Ze života psů

(TV film)
  • Česko Psí svět v rukou vědy (více)

Obsahy(1)

Pes je nejdokonalejším výtvorem člověka. Se 400 plemeny je pes co do velikosti a chování rozmanitější než kterýkoli jiný druh na planetě. Film ZE ŽIVOTA PSŮ zkoumá postupnou lidskou manipulaci se psím vzhledem, vlohami a temperamentem – a zvyšující se úsilí o vytvoření plemen, která by odpovídala našim potřebám (více než osmdesát procent dnešních plemen před sto padesáti lety neexistovalo). Výsledkem jsou jak žádoucí vlastnosti, jako supercitlivý sluch a čich, tak nezamýšlené důsledky v podobě genetických chorob... Poučte se o tom, jak se příroda a člověk spojili, aby vědomě vytvořili nové a specializované verze nejlepšího přítele člověka.

Jedná se o moderní výtvor člověka. 400 plemen a další stále přibývají.
Toto je příběh o manipulaci, úspěších a někdy i prohrách, které provázely naši snahu o vytvoření dokonalého domácího zvířete. Psi jsou, co se týče velikosti a chování, nejrůznorodějším druhem zvířat na světě. Tvorové jako vystřižení z komiksů, kteří jsou schopni se neobyčejně rychle měnit. Stačí jen několik generací a jsou rychlí, zuřiví a věrní. Stvořeni člověkem, aby mu sloužili. Pes je v tomto směru nejdokonalejším lidským produktem. Jde tedy o výsledek cesty dlouhé 15 000 let, která začala u vlka a skončila u obrovského bojového plemene nebo miniaturních pokojových psíků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Haf! . . . A ať vám hafani jednou nakonec neoschnou čenichy, ze vší té >eugeniky< , že... ;oP - - - - - (Poprvé viděno 24.6.2011 na >hafanském prostoru< , hodnocení 51., poštěk s vrtichvostem v báječném rozmaru zde jako čtvrtý - 24.6.2011) ()

marv. 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o vývoji psa. Jeho šlechtění, chování a výzkum. Je zajímavé porovnání psa a vlka. V něčem jsou stejní v něčem rozdílní. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Jako pejskař jsem více ocenil vděčnější téma věrného přítele člověka oproti dokumentu National Geographic Ze života koček. Mnoho zajímavých informací a hlavně různorodých. Nedělejte psí oči a pusťe si tento dokument. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na šlechtění psů, proč a jak se to provádí, ale také jaké to má vedlejší efekty. Při sledování tohoto dokumentu jsem zjistil, že to není až tak jednoduché. Vyšlechtit např. psí rasu, která se bude specializovat na výbušniny na letištích, to už je hotová věda. "Ze života psů" ocení zejména majitelé čtyřnohých kamarádů, což ovšem neznamená, že se ostatní diváci nedozvědí zajímavé informace. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé zamyšlení nad původem plemen a jejich šlechtění. Zdá se to až neuvěřitelné, jak relativně jednoduché je vyšlechtit plemeno podle našich představ. Dále mě fascinovalo srovnání ochočených vlků s našim domácím psem. Ač nejsem pejskař, mám tyhle potvory celkem rád (kromě těch krvelačnějch) a v tomhle dokumentu jsem se o psech dozvěděl hodně nových a zajímavých věcí. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Dokud člověk neuvidí tento dokument, tak si vlastně ani neuvědomuje, jak rozmanitý druh ti naši psí miláčkové vlastně jsou. A to všechno díky šlechtění člověkem po desetiletí. Tento dokument nám přiblíží nějkteré z plemen, které takto vznikly.. ()

Reklama

Reklama