Reklama

Reklama

Hubbleův teleskop 3D

  • Česko Hubble 3D: Kosmický dalekohled (více)
Trailer 1
Kanada, 2010, 42 min

Režie:

Toni Myers

Scénář:

Toni Myers

Hrají:

Leonardo DiCaprio (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Zažijte poutavý příběh – plný naděje, zdrcujícího zklamání, oslnivé duchaplnosti, statečnosti a triumfálního vítězství – to vše Vám přináší nový film Hubbleův teleskop 3D, v pořadí již sedmý film IMAXu z prostředí vesmíru, který pro vás připravil tým IMAX Space, držitel řady filmových ocenění. Zaznamenán v trojrozměrném formátu IMAX 3D, Hubbleův teleskop 3D vypravuje oslňující životní cestu Hubbleova vesmírného teleskopu – nejzásadnějšího vesmírného zařízení od dob kdy Galileo vynalezl teleskop, nebo od prvních kroků člověka na Měsíci. Diváci budou doprovázet posádku lodi při vstupu do vesmírného prostoru, kde astronauti plní nejtěžší úkoly v historii NASA. Tento příběh divákům dovolí zažít nesmírnou sílu při startech lodi, srdceryvné neúspěchy při plnění úkolů i dramatické záchranné okamžiky, to vše z fantastické blízkosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

bobrux 

všechny recenze uživatele

Podíváte se na Hubbleův teleskop, uvidíte několik záběrů přímo z akční výměny komponent a dokonce budete ohromeni různými hvězdokupami a jinými vesmírnými útvary. To vše ale bohužel tak povrchně a zběžně, že jediné, co vám utkví v paměti bude vcelku solidní 3D zpracování, které nekonečnosti vesmíru dává další rozměr. Pokud tento dokument náhodou minete, tak o nic moc nepřijdete. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno ve Vesmíru při servisních letech astronautů. CITÁT - Může být v té černé díře ještě místo pro někoho jiného?........... Žije ve Vesmíru ještě někdo jako lidé?.......... Jak se formují Planety?......... Jak vznikl Vesmír?.......... Odkud jsme přišly?........ Kde se vzaly chemické prvky?........... To vše Hubbble. V Kosmu jsou stamiliony Galaxií ze stamilionů hvězd. Najdem někdy tu podobnou naší Zemi? Abych napsal pravdu, čekal jsem víc pohledů do Vesmíru a méně keců. Ale i ta malá část záběrů ve 3D je fantastická. ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

[29.06.2014] Kedže mám doma novú 3D plazmu, rozhodol som sa pozrieť si tento IMAX dokument po druhýkrát, tentokrát tak ako to malo byť videné - čiže v 3D a v origináli s komentárom Lea DiCapria. Napriek skvelej forme a výbornému 3D rozmeru, tento dokument bohužiaľ iba škrabe po povrchu a je príliš krátky na to, aby poskytol akékoľvek detailné informácie. Tvorci sa viacmenej zamerali na problémy, ktoré Hubblov teleskop zo začiatku mal a ako ho museli postupne opravovať (a to vo vesmíre riskantnými výstupmi kozmonantov do voľného priestoru). Hlavný dôraz je však kladený na pekný 3D vizuál (ktorý sa fakt podaril a niektoré zábery boli vskutku úžasné), ostatné išlo bokom. Odporúčam skúsiť iný dokument (alebo knihu) o Hubblovom teleskope. Taký prelomový vesmírny ďalekohľad si zaslúži lepšiu prezentáciu resp. väčší priestor, než dostal v tomto kúsku. UPDATE Október 2016: Bola možnosť ísť na to po rokoch do IMAX sály a musím priznať, že na veľkom plátne to dostáva úplne iné grády. Za IMAX formu pridávam štvrtú hviezdu navyše, bol to ozajstný vizuálny zážitok. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

V televizi by to byl průměrný dokument s nízkou informační hodnotou a americky nadšeneckým laděním, ale na velkém plátně s 3D brýlemi je to místy zážitek bezmála duchovní. Mnohokrát jsem se v posledních letech u filmů smál, dojímal se, vrtěl se napětím, ale už dlouho jsem tak NEŽASL. Snad by snímku neuškodilo více ticha, více pohledů do hlubokého vesmíru a méně dramatických scén o opravě teleskopu. Nicméně ty obrazy kosmických dálek se do mě zaryly a v návaznosti na ten zážitek stále v duchu slyším slova žalmu 8: "Co je člověk, že na něho myslíš, co je smrtelník, že se o něho staráš?" ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Velice krátký dokument, jako bývaly ty, které byly u nás krátce po otevření IMAXu. Mimochodem teď mě napadlo - proč to nepromítali jako před film před Gravitací? To by bylo parádní kombo. Já jsem upřímně čekal více prostoru věnovaného samotnému teleskopu a jeho úpravám, někdo zase slintá po více záběrech nekonečného vesmíru. Dokument toto dělí přibližně půl na půl, takže úplně spokojený nebude asi nikdo. Ale pořád je to mnohem lepší podívaná, než třeba vaření s Láďou Hruškou, žejo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama