Reklama

Reklama

Hubbleův teleskop 3D

  • Česko Hubble 3D: Kosmický dalekohled (více)
Trailer 1
Kanada, 2010, 42 min

Režie:

Toni Myers

Scénář:

Toni Myers

Hrají:

Leonardo DiCaprio (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Zažijte poutavý příběh – plný naděje, zdrcujícího zklamání, oslnivé duchaplnosti, statečnosti a triumfálního vítězství – to vše Vám přináší nový film Hubbleův teleskop 3D, v pořadí již sedmý film IMAXu z prostředí vesmíru, který pro vás připravil tým IMAX Space, držitel řady filmových ocenění. Zaznamenán v trojrozměrném formátu IMAX 3D, Hubbleův teleskop 3D vypravuje oslňující životní cestu Hubbleova vesmírného teleskopu – nejzásadnějšího vesmírného zařízení od dob kdy Galileo vynalezl teleskop, nebo od prvních kroků člověka na Měsíci. Diváci budou doprovázet posádku lodi při vstupu do vesmírného prostoru, kde astronauti plní nejtěžší úkoly v historii NASA. Tento příběh divákům dovolí zažít nesmírnou sílu při startech lodi, srdceryvné neúspěchy při plnění úkolů i dramatické záchranné okamžiky, to vše z fantastické blízkosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno ve Vesmíru při servisních letech astronautů. CITÁT - Může být v té černé díře ještě místo pro někoho jiného?........... Žije ve Vesmíru ještě někdo jako lidé?.......... Jak se formují Planety?......... Jak vznikl Vesmír?.......... Odkud jsme přišly?........ Kde se vzaly chemické prvky?........... To vše Hubbble. V Kosmu jsou stamiliony Galaxií ze stamilionů hvězd. Najdem někdy tu podobnou naší Zemi? Abych napsal pravdu, čekal jsem víc pohledů do Vesmíru a méně keců. Ale i ta malá část záběrů ve 3D je fantastická. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hezký dokument, který ale vlastně o ničem není. Chybělo trochu zasvěcení lajků do terminologie Vesmíru a trochu více obrázků z teleskopu. Dokument se převážnou část stopáže zabývá jen opravou teleskopu a záběry posádky, což je dost nudné. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Oprava Hubbleova teleskopu, o které měl být tento dokument především, je paradoxně tím nejméně zajímavým aspektem celého díla. Naproti tomu průlety vesmírem, kdy vás míjejí hvězdy nebo kdy uprostřed nebuly pozorujete zrod hvězdy, jsou v IMAXu a ve 3D naprosto úchvatné. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Chtělo to víc filmového materiálu věnovat volnému vesmíru (záběrům které doposud teleskop sesbíral), oprava samotného teleskopu nebyla moc zajímavá, start raketoplánu nebyl taky špatný. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

V televizi by to byl průměrný dokument s nízkou informační hodnotou a americky nadšeneckým laděním, ale na velkém plátně s 3D brýlemi je to místy zážitek bezmála duchovní. Mnohokrát jsem se v posledních letech u filmů smál, dojímal se, vrtěl se napětím, ale už dlouho jsem tak NEŽASL. Snad by snímku neuškodilo více ticha, více pohledů do hlubokého vesmíru a méně dramatických scén o opravě teleskopu. Nicméně ty obrazy kosmických dálek se do mě zaryly a v návaznosti na ten zážitek stále v duchu slyším slova žalmu 8: "Co je člověk, že na něho myslíš, co je smrtelník, že se o něho staráš?" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem vyčítať filmu s týmto názvom, že sa viac venuje oprave teleskopu, ako vesmíru. Ale stále mám pocit, že tých záberov z hĺbky vesmíru je dostatočné množstvo a najmä takto koncipované zábery dokážu predstavu o veľkosti vesmíru podať jednoducho tak, aby sme si tie vzdialenosti dokázali uvedomiť. Ono sa to totiž len tak v hlave predstaviť nedá. 3D je fantastické, občas ale dosť mätie. Film akoby usekol opravu stroja a v závere prejde k záberom galaxií. Tie však nie sú samoúčelné, pretože nám ukazujú presne to, čo môžeme vidieť vďaka Hubbleovi. Zvládol by som aj väčšiu dĺžku. 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překrásný 45 minutový dokument o výpravě do kosmu. Mnoho lidí si zde stěžuje na nezajímavost. To já nemohu ani náhodou. Mně to přišlo zajímavé více než dost. Vesmír miluji a z této oblasti mám nakoukáno více než by bylo zdrávo. Tento dokument se nestaral až tolik o taje a pozoruhodnosti vesmíru, jako spíš o samotnou výpravu astronautů. Divák dostal možnost zhlédnout život atronautů v jejich lodičce, jejich určitě velmi psychicky náročné okamžiky při opravě teleskopu, či nácvik těchto oprav. Záběrů z teleskopu příliš mnoho naservírováno nebylo. Každopádně ty co naservírovány byly jsou velmi působivé a byl by hřích si je promítat v nižší kvalitě než je ta maximální možná. Mně se to celkově líbilo, a to tak že velmi. 4* ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Oprava Hubblova teleskopu jako nepříliš zajímavá záminka k informačně chudému, ale pokud jde o 3D záběry dalekého vesmíru, vizuálně úchvatnému dokumentu.V TV ztrácí smysl. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Při mé víkendové návštěvě Technického muzea Sinsheim jsem si jakožto filmový fanda nenechal ujít příležitost navštívit IMAX 3D kino s plátnem o velikosti 22 x 27 metrů. Jelikož mě vždy fascinoval vesmír a hvězdy, volba programu byla jasná. Bohužel jsem se totiž mylně domníval, že mě čeká nezapomenutelná cesta vesmírem ve 3D. Místo toho jsem to po 10 minutách nudy a stavby teleskopu doprovázené otravnou němčinou raději zalomil do pohodlné sedačky a odpočinul jsem si po celodenním chození po halách muzea. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Záběry z příprav startu a především ty vytvořené ze snímků Hubblova teleskopu jsou opravdu zajímavé, oprava jako taková už daleko méně. Celé to vyvolává dojem, že to šlo natočit daleko zajímavěji a to jak po vizuální, tak i po informační stránce. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Svižný dokument plný zázračných výtvarných děl Vesmíru.Najdeme někde planetu tak dokonalou jako je Země ?Tato závěrečná hláška mě fakt rozesmála... ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Miluju IMAX, miluju vesmír. Jako dokument to byl takovej průměr - viděl jsem už mnohem lepší. Ovšem těch pár cest do dalekých galaxií bylo naprosto úžasných, až několikrát přejel mráz po zádech. Škoda jen, že jich nebylo o trošku víc. ()

July 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry z opravy Hubbleova teleskopu a nádherné animace vytvořené na základě jeho snímků. Informační hodnota snímku zdaleka není na 5*, umělecká ale rozhodně ano. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

< Dnes uplynulo 50 rokov od prvého letu človeka do vesmíru a ja sa tam tiež idem pozrieť... > IMAX HUBBLE 3D neprináša žiadne extra nové informácie, ktoré by už divák sledujúci podobné dokumenty niekde nepočul, no ponúka fascinujúce zábery komentované Leonardom DiCapriom ,ktoré musia každého vesmírneho nadšenca úplne uchvátiť. 45 minút ubehne ako voda, dúfam že sa v budúcnosti dočkám podobne kvalitného, ale aspoň o hodinu dlhšieho dokumentárneho filmu. ()

ActiveWind 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry i animace vesmíru. V Imaxu opravdu dokáží diváka vtáhnout až na palubu vesmírného raketoplánu. Škoda že to má jen 45 minut, proto dávám pouze 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama