Reklama

Reklama

Honeymoon Horror

USA, 1982, 88 min

Režie:

Harry Preston

Scénář:

Harry Preston

Hudba:

Ron Di Iulio
(další profese)

Obsahy(1)

Honeymoon Island je pokojné a izolované rekreačné zariadenie, využívané mladomanželskými dvojicami na trávenie medových týždňov. Pre tri mladé páry sa však pobyt v tejto zdanlivej oáze lásky nečakane zmení na krvavú nočnú moru. (Karamanlis)

Recenze (5)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

„Až pokiaľ nás smrť nerozdelí.“ Medové týždne na ostrove milencov začínajú. Žiadostivá Elaine (hrá Cheryl Black) sa doma v posteli so svojim manželom Frankom dlho neohreje a len čo jej muž vytiahne päty z poza prahu do čarovnej noci osvetlenej svitom mesiaca, rozmýšľa nad novým sexuálnym zážitkom. Jej milenec Vic (hrá Bob Wagner) už netrpezlivo čaká aby objekt svojich túžob potešil neviazaným sexom. Lenže nebude trvať dlho a milenecký trojuholník sa rozpadá. O nejaký ten čas neskôr sa po tragédií začína nová kapitola. Rekonštrukcia chatovej oblasti Honeymoon Lodge sa úspešne zavŕšila. Znova otvorený rezort je tak pripravený pre novomanželov. Idylka je však narušená bojom o holý život. ### Aj napriek tomu, že klasický slasher natočený iba za dva týždne na ranči Austin Patio Dude (Grapevine, Texas) neponúka nič extra čo by žánrové klišé nejak výrazne ozvláštnilo, dokáže stále ponúknuť slušnú porciu zábavy. PS – počas projekcie som si spomenul napríklad aj na záseky PSYCHO 1960, ECOLOGIA DEL DELITTO (REAZIONE A CATENA 1971), ANTROPOPHAGUS 1980, THE BURNING 1981, FRIDAY THE 13TH a na iné sekačky z okolia jazier a kempov. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Honeymoon Horror je jednou z haldy vyvražďovačiek, ktoré sa vyrojili v 80. rokoch, v rámci tejto plejády však nijak nevyčnieva a neprináša nič, čo by už nebolo videné. Naoko sa tvári ako whodunit slasher, no identita vraha je pritom jasná od samého začiatku. Dianie sa tu ako-tak rozbehne až v záverečnej desaťminútovke a keď už k tomu príde, zbehne sa to celé akosi rýchlo a hekticky, takže divákovi nakoniec nezostáva nič iné, len obdivovať úctyhodné pupendo miestneho šerifa, objavujúceho sa podchvíľou na scéne. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Značně jednotvárný a amatérský slasher, který sice patří mezi ty horší žánrové kousky, ale každopádně je to přesně ten typ filmu, který je tak špatný, až je zábavný! V zásadě lze říct, že jde o představitele staré školy osmdesátkových slasherů, který vyzrazení vraha nechává až do závěrečné sekvence. Nemá smysl pitvat příběh, neboť je naprosto tuctový: tři mladé páry si chtějí užít zamilovaný víkend v krásném prostředí na Honeymoon Island, bohužel pro ně toto pochopení nesdílí šílený, v obličeji zjizvený vrah. Vezmu-li v potaz rozpočet snímku, tak gore scény jsou na poměrně dobré úrovni (useknutá ruka, scéna ve sprše), ale pouze na nich snímek nestaví. Daleko více jde o atmosféru vykouzlenou hlubokými lesy a podmanivou hudbou. Kapitolu herecké výkony bych raději nezmiňoval, je to více než tragické, přesto, když je v záběru postava Elaine (Cheryl Black), kvalita jde nahoru. Celkově je Honeymoon Horror jen pro zaryté fanoušky žánru, jiní ho pravděpodobně nechají shořet v pekle, ale kouzlo staré dobré školy nosí důstojně. 5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete v oblasti slasheru něco průměrného až podprůměrného, prostě film, u kterého si můžete zařvat, kdy konečně daná postava chcípne, je americký horor „Honeymoon Horror“ tím pravým. Je to skutečně nenáročné, nijak výrazně originální, ale tak nějak dostanete to, co chcete. Není to ve velké kvalitě, ale to ve skutečnosti není na škodu, ale spíše ku prospěchu filmu. ()

Reklama

Reklama