Reklama

Reklama

Legendární soupeři ve Wimbledonu

  • Velká Británie Great Wimbledon Rivalries
všechny plakáty

Obsahy(1)

Proslulý turnaj vždy zdobily souboje rivalů. McEnroe- Borg, Edberg-Becker, Agassi-Sampras, Navrátilová-Evertová apod. Poslední tři roky tu máme další rivalitu z říše sportovních snů: Federer versus Nadal.

Proslulý tenisový klub na londýnském předměstí a jeho travnatý centrální dvorec po celou dlouholetou historii turnaje zdobily duely velkých rivalů. Právě na ně se těšily miliony diváků a příznivců po celém světě. Vzpomeňme na jeden z nejvýraznějších: Borg versus McEnroe. Dvě rozdílné osobnosti a dva odlišné styly, takže diváci viděli v jejich kláních prakticky všechno, co tehdejší tenis nabízel. Obvykle se taková soupeření berou jako souboje pana Sympaťáka se Zloduchem. To bývá vždy dobré lákadlo. A přišli další: Edberg versus Becker, Agassi v. Sampras, Navrátilová v. Evertová... Poslední tři léta tu máme další vrchol z říše sportovních snů: Federer v. Nadal. Tenis 21. století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Za vrchol wimbledonských klání považuju zápasy osobností vyznávajících totálně odlišný styl. Nejraději vzpomínám na pravorukého antukáře Björna Borga, který s dřevěnou raketou proháněl obouručným bekhandem levorukého ranaře s nejrychlejším podáním na světě Johna McEnroea. Podobně napínavé byly souboje neuvěřitelně kreativního bijce od základní čáry Andre Agassiho se strojově přesným Petem Samprasem, který trávil většinu zápasu přilepený na síti. Kvůli podobným konfrontacím herních stylů stojí za to tenis sledovat a o tom tento dokument je. ()

Reklama

Reklama