Reklama

Reklama

Twenty-Four Hours to Kill

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Technická závada na letadle kapitána Jamie Faulknera (Lex Barker) odkloní let společnosti Transcontinental Airways na lince do Athén. Zatímco pasažéři i posádka si užívají 24 hodin neplánovaného volna v luxusním hotelu v Bejrútu, hlavní steward Norman Jones (Mickey Rooney) má strach… (dopitak)

Recenze (10)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kapitán Jamie Faulkner (Lex Barker) musí se svým letadlem Transcontinental Airways nouzově přistát v Bejrútu, poněvadž mu nad syrskou pouští vypadly dva motory. Pro Faulknera, jeho posádku i sto turistů na palubě to znamená nedobrovolný, avšak slibný pobyt v Bejrútě.Všichni se radují - jen jeden má strach. Hlavní steward Norman Jones (Mickey Rooney) dobře ví, co ho čeká, pokud zde potká své někdejší "přátele", kteří se na něm dožadují zlata v hodnotě 40 000 liber... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jako Old Shatterhand byl Barker určitě cool, ale jeho sólovky vesměs zatím žádný zázrak. Tohle má jak tu píší jiní slušný rozjezd, ale pak to tak trochu zamrzne. Zase je tu víc keců než akce a charismatický Lex se to snaží táhnout jak se dá a tak nakonec tedy asi čistě jen za něj ty nejslabší možný tři hvězdičky dám, ale těsně.50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příjemný slibný začátek a zápletka, se kterou si scénář neporadil. Lex Shatterhand Baxter, hrdý a čestný muž i v kokpitu letadla, kopilot ušatý smíšek Michael Medwin, co na každém letišti holku má, palubní technik Wolfgang Lukschy, který se ani v šedesáti nemusel stydět za svou postavu, no a hlavně trojice letušek ( Helga Sommerfeld, France Anglade a Helga Lehner) doplněná záporačkou Mariou Rohm. Lze si přát víc, tedy kromě lepší stavby příběhu a alespoň trochu reálnějších rvaček? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, ale spracovanie je v istých momentoch nesúrodé a povrchné. Aj thriller by mal mať svoju kvalitu, tu sa šilo horúcou ihlou. Lex Barker v časoch najväčšej slávy je však istotne magnetom. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, to byla blbost. Zkouknul jsem to to kvůli Lexi Barkerovi, ale je to podobně pitomé jako Tarzan a fontána mládí (kterou jsem koukám ještě nehodnotil, musím rest co nejdřív dohnat), kdy se všichni chovají jak idioti. Tady taky - letadlo kvůli poruše motoru nouzově přistane na 24 hodin v Bejrútu. Ale po jednom z posádky jde místní mafie. Sice mají všude agenty, ale unést z hotelu se jim ho nedaří, unést z tržiště taky ne, fakt banda amatérů. No a co pilot a zbytek posádky? Rozhodnou se ohroženého kolegu chránit. Fajn. A tak s ním hned zajdou na tržiště kupovat suvenýry, aby měli padouši co dělat, zajede se na Baalbecké terasy a další divy starověku, jen aby měli padouši co dělat, proč se schovávat, že? A ten ušatý spolupilot, jak měl milenky v každém městě a ovládal div ne kung fu, ten byl taky směšný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Lex Barker jako kapitán letadla, které je nuceno přistát v Bejrutu se společně s posádkou snaží ochránit jednoho z nich, po kterém zdá se jde celý Bejrut. Začátek dobrý, ale pak už se to tak divně vleklo a dokoukat to byl docela výkon. 2,5 ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem odolat škváru tomuto, když tam hlavní roli hraje Old Statterhand. Tady je sice převlečen za kapitána letadla, které ovládá stejně mistrně jako Hatátitlu, ale pádnými údery pěstí i zde knockoutuje nejednoho mizeru. Bohužel, vedle půvabných letušek, je to asi jediný klad jinak poněkud mdlého "dobrodružného" filmu. No, ještě tedy možnost vidět Bejrůt nezničený lety občanské války je jistě klad. Leč i tak je to na jen hodně slabé tři hvězdičky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prvom rade sa nejedná o špionážny film, kedže sa v ňom nevyskytuje žiadny špion. Triler je tiež silné slovo, skôr sa jedná o dobrodružnú drámu s pár málo akčnými scénami. Jednoznačným ťahákom je Barker v takej typickej roli urasteného kľadasa, ktorý dáva záporákom pár po hube. Ostatné postavy s ich drobnými problémikmi sú viacmenej otravné. Zaujať mali asi aj mladé ženy v pekných šatách, plytký humor či stredomorské prostredie Bejrútu - všetky tri prvky však z dnešného pohľadu už príliš nezaujmú. Zápletka vo svojej podstate nie je zlá, ale na potiahnutie celého filmu aj kvôli absencii napätia nestačí. Neustále pokusy uniesť členov posádky začínajú po čase nudiť. Hoci film ukazuje, že okrem tradičných tém 60-tkových trilerov so špiónmi a studenou vojnou bývali aj iné témy, osviežujúcejšie, viac ako na priemer to nestačí. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I LIKE TO FLY WITH A FULL CREW! Scénárista asi hulil crack jinak to není možný. Syndikát, pro kterej pracuje asi každej 10. obyvatel Bejrútu není schopnej sebrat jednoho šaška. Má helikoptéru, Rolls Royce a k tomu jen dva nože a dvě pistole. Hlavní záporák je obklopen krásnými ženami a neschopnými lidmi. Pobavil konec, kde posádka přepere zabijáky a pak jede autem, kdesi z kopců a doufá, že Jones bude už na hotelu. Ne, samozřejmě, že nebude na hotelu. Z toho kopce by tam šel tak 4 hodiny. No nakonec v tak velkém městě jako je Bejrút si pan Jones sedne zrovna do auta, kde sedí hlava syndikátu. Film uráží inteligenci a skoro až bolí se na něj koukat. Aspoň, že na holky se dalo dívat, protože na Tommyho určitě ne. Jediným důvodem ke shlédnutí, tak zůstává pan Lex Barker. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Thriller/Drama“ to není ani náhodou. Tak třetina filmu je detektivka, třetinu tvoří záběry na pohyby lícního svalstva krásného, urostlého a zásadami prošpikovaného hlavního pilota, a tou zbývající je oslava týmové práce s heslem „jeden za sebe, všichni za mizeru“. Je fajn vidět Lexe Barkera pro změnu v civilu a navíc mluvícího vlastním hlasem (alespoň myslím), tím ovšem pozitiva končí. Druhý pilot se většinu času tlemí jako idiot, a letuška č. 1 místo aby se vrhla pilotovi č. 1 do náruče, stále cosi řeší. Navíc rvačky připomínají spíš synchronizované plavání než souboj muže proti muži, a pistolemi se zde v rámci úsporných opatření a bezpečnosti štábu nestřílí, pouze – ovšem velice, velice dramaticky – míří do kamery. Achjo. ()

Reklama

Reklama