Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Victor Frankenstein je zpět a ďábelštější než kdy předtím. Tentokrát přinutí krásnou majitelku penzionu Annu a jejího snoubence, mladého doktora Karla, aby se stali spolupachateli jeho ilegálních experimentů. Baron Frankenstein se chce pokusit o první mozkovou transplantaci vůbec. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

U předchozích dílů (vyjma nepovedeného Frankenstejnova zla) bylo vždy aspoň něco originálního, ale tento se sterilně drží zavedených šablon, které už nikoho nemohou překvapit ani pořádně bavit. Peter Cushing coby doktor Frankenstein je najednou úplně jiný než v předchozím díle, což je trochu matoucí. Zde je zápornější a já ho vždy viděl spíš jako nepochopeného snílka než vyloženého padoucha. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak toto už je príliš. Frankenstein Must Be Destroyed nemá nič spoločné s novelou Mary Shelleyovej. Celá mytológia okolo Frankensteina je redukovaná na výmenu mozgov. A na rozdiel od predošlého dielu po nudnej prvej hodine filmu neprichádza zaujímavá zápletka, len bolestivé dokonanie ďalšej povinnosti hororového fanúšika. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V tomto díle je Cushingův Victor Frankenstein nejhorším padouchem ze všech - vyhrožuje, vydírá, vraždí, znásilňuje ... Celý film je poznamenán zbytečnou délkou. 1 hodina a 40 minut by nevadila u takových děl jako Curse nebo Revenge of Frankenstein, ale zde by stačilo o půl hodiny méně. Děj je dobrý a napínavý až v závěru, ale celá první hodina a čtvrt je taková nijaká. Z prvních pěti dílů hammerovské série, které jsem zatím viděl, je tento rozhodně nejslabší. Ale výborně jsem se pobavil hned na začátku při scéně, kdy si Victor sundává tu masku. Takhle mě ještě žádný Hammer horror nerozesmál :-) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Paty pribeh Victora Frankensteina (opet skvely Peter Cushing) prilis neresi udalosti predchozich dilu a prinasi dalsi variaci na klasicky dej. Vse se tentokrat toci kolem transplantace mozku a prijdeme tak o vsechny ty blesky a fantasticke pristroje. To ovsem neni nejzasadnejsi zmena, tou je Frankensteinova promena ze zaniceneho vedce v opravdoveho hajzla. Film skvele vystihuje tagline: "More monsterous than the monsters he created!". Victor se nerozpakuje useknout hlavu srpem, zabit a znasilnit zenu. Nutno dodat, ze znasilneni bylo dodano az na zaver nataceni, pro americke publikum a to i pres protesty Cushinga a Fishera, kteri spravne citili, ze cela ta nesmyslna scena posouva Frankensteinuv charakter nekam uplne jinam. V britske verzi filmu znasilnovaci scena chybi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Kontroverzní scéna znásilnění musela být přidána téměř na konci natáčení. Hlava společnosti Hammer, sir James Carreras, si myslel, že film postrádá sex. (liquido26)
  • Peter Cushing oné inkriminované scény litoval a dokonce se Veronice Carlsonové omlouval. (liquido26)

Reklama

Reklama