Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Victor Frankenstein je zpět a ďábelštější než kdy předtím. Tentokrát přinutí krásnou majitelku penzionu Annu a jejího snoubence, mladého doktora Karla, aby se stali spolupachateli jeho ilegálních experimentů. Baron Frankenstein se chce pokusit o první mozkovou transplantaci vůbec. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak toto už je príliš. Frankenstein Must Be Destroyed nemá nič spoločné s novelou Mary Shelleyovej. Celá mytológia okolo Frankensteina je redukovaná na výmenu mozgov. A na rozdiel od predošlého dielu po nudnej prvej hodine filmu neprichádza zaujímavá zápletka, len bolestivé dokonanie ďalšej povinnosti hororového fanúšika. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Frankenstein popáté a tentokrát úplně jinak... Zcela ignoruje předešlé díly a ani se nesnaží o vytvoření mostra, ale transplantuje mozek jednoho vědce jinému... Nemůžu říct, že by mě příběh nebavil, to opravdu ne, atmosféra byla klasicky hammerovská, rozuměj výborná, ale trochu mě rozhodila proměna samotného barona Frankensteina... Z lehce šíleného vědce se stal naprostým parchantem... Vydírá, vraždí a dokonce i znásilňuje ženy... A to mi přišlo už dost zbytečné, do filmu a k samotné postavě se znásilňování žen absolutně nehodí... Ale i přes tuto výtku, se jedná o hodně dobrý film, který musím rozhodně doporučit... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi, že jde o nejslabší kousek této série. Podle mého názoru se dokonce jedná o jeden z těch lepších filmů o baronu Frankensteinovi. Dialogy jsou vymazlenější a má to poutavý příběh. Největším up-gradem však dosáhl samotný Frankenstein v podání znamenitého Petera Cushinga, který se tu stává už typickým hajzlem. Neváhá pro svou práci vydírat, znásilňovat a vraždit. Celé mi to přišlo napínavější, od začátku se pořád něco děje, až to po 100 minutách ukončí typické destrukční finále. Fisher klasicky odvedl dobrou práci, bavilo mě to a ani hodiny jsem tentokrát nehlídal. Spokojenost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vše začíná uřízlou hlavou... Temná noc, mlha se neklidně povaluje při zemi a zlo číhá kdesi ve stínech. Cynický, ďábelský, arogantní P.Cushing má plán a kvůli jeho naplnění jde i přes mrtvoly (doslova). A když se v černé perelíně naklání ke spícímu strážnému, připomíná více krvežíznivého upíra, než barona Frankensteina... Hammerovka s přiměřeně naturalistickými záběry, kde je řezání a vrtání hlavy mimo kameru působivější a mrazivější než přímé záběry. Závěr se mění v osobní drama s touhou po pomstě. Po všech stranách vydařený snímek, ve kterém funguje vše - atmosféra sklepní laboratoře, blázince i krajiny v mlze, kamera, hudba a v neposlední řadě herecké výkony. Jeden z nejlepších Frankensteinů proslulého anglického studia - alespoň pro mne. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Zvláštní. Jakkoli mi tento charakter Victora Frankensteina přijde nejlepší - a že tady je skutečně padouch par excellence -, film samotný už zdaleka tak dobrý není. V podstatě jde o tuctovou vyprávěnku o zločinci a jeho obětech, ať už těch vydíraných, nebo více či méně náhodných, která je ozvláštněná motivem lékařské znalosti výměny mozků (a snahou získat recept na uchovávání mozků i bez těla). Jednotlivé krutosti jsou příjemné, ono tolik popisované znásilnění, se odbude pohledem na obličej ženy v křeči, a jedním z dalších kladů tohoto snímku je vedle podmanivé atmosféry ještě Veronica Carlsonová, překrásná a vyvinutá Frankensteinova oběť. Daleko horší je slaboučký děj, nelogické díry ve scénáři, naprosto zbytečné postavy policistů (a zvlášť ta jako-že-komická figura inspektora), které se po dvou třetinách filmu prostě přestanou objevovat, a hlavně skutečnost, že kromě barona Frankensteina (jako vždy skvělého Petera Cushinga) se bez výjimky všechny postavy chovají jako idioti. Bez výjimky. A to nekonečně rozčiluje. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Peter Cushing oné inkriminované scény litoval a dokonce se Veronice Carlsonové omlouval. (liquido26)
  • Kontroverzní scéna znásilnění musela být přidána téměř na konci natáčení. Hlava společnosti Hammer, sir James Carreras, si myslel, že film postrádá sex. (liquido26)

Reklama

Reklama