Reklama

Reklama

Recenze (21)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašit rostlinou, respektive obyčejnou a nekukuřičnou rostlinou (aby se The Ruins a Shyamalan nenaštvali), je zkrátka mírně na hlavu padlé. Strašně nudný horor, v němž se postavy chovají až pozoruhodně divně a jehož děj je asi tak desetkrát složitější, než by měl být. Kdyby tvůrci ty přerostlý teenagery nechali pomasakrovat obyčejným vidlákem s mačetou a netahali do toho nic jinýho, udělali by líp. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohlo se z toho něco vytřískat, ale bohužel byla to nudná nepochopitelná slátanina, ze které Vás maximálně rozbolí hlava.... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zklamání. The Reeds se drží klasického a otřepaného scématu, kdy parta (tady celkem) sympatických lidí vyrazí lodí do sáhodlouhých bažin, kde je začne někdo nebo něco likvidovat jednoho po druhém. První půlka je zajímavá a docela atmosférická, protože ještě nejste obeznámeni se zlem. Bohužel ta druhá část spadne do jakési duchařiny skloubené se slasherem, což bych nebyl úplně proti, kdyby se nedělo všechno s tak nechutnou předvídatelností. Vyloženě nuda to naštěstí není, ale zklamání - díky povedenému traileru - rozhodně ano. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak už i "Rákosníček" musel vzít zavděk rekvalifikačním kurzem, ale je patrno, že si vede vcelku obstojně. Jen protihráči ho jaksi brzdí v rozletu. ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 4 (Dread, The Final, The Graves, Kill Theory, Lake Mungo, The Reeds, Hidden, ZMD: Zombies of Mass Destruction) ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pozlátko nebylo špatné. Výlet partičky přátel byl natočen bez přehánění nebo nepříjemné nucenosti a i prostředí močálů bych pochválil. Ta podstatná horrorová část vzápětí už ale bylo zabředávání do čím dál bahnitější stoky. Roztočil se zmatený a nelogický kolotoč křečovitých údálostí a já ani nevěděl, čeho se to mám vlastně bát. Přehnaná zamotanost a podivné chování herců dalo filmu pěkně na frak a nic už s tím nezmohla ani děravá závěrečná rádoby pointa. Příště bych dal za vděk něčemu přímočařejšímu, jednoduššímu a strašidelnějšímu. Lepším horrorem o nesnázích v liduprázdné krajině je Jezero smrti. Alternativa: Eden Lake, Husk. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale zas tak hrozné to nebylo. Líbila se mi poměrně zdařilá atmosféra bažiny a rákosí a cosi mezi tím rákosím je. Bohužel film pak každou minutou ztrácel nad tý mysterioznosti aby na konci upadl do totální ohrané kraviny, kterou jsme viděly milionkrát. Co moc nepochopím je to že si tu někdo stěžuje na Britskej akcent, to to jako měly předabovat do Angličtiny? O filmu jsem předtím nic nečetl tak možná proto jsem nebyl nijak výrazně zklamaný. Pro mě celkem příjemné překvapení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví ..co vlastně ? Rákosníček to bohužel není , ale parta přiblblých Anglánů v děsně "zašmodrchané" duchařské báchorce, která se odehrává tam za vodou v rákosí, kde duchů je ráj, je ráj, je ráj...a tak pořád dokola, bacha tohle byl spoiler. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo. Atmosféra močiaru je celkom účinná, dvojmetrové trstiny, blúdenie a tak. Niede v strede filmu sa začína človek čudovať a nevie, čo si ma myslieť o tomto filme. Najskôr si myslíte, že ide o monštru, potom to vyzerá ako nejaká pseudohalucinácia a nakoniec zabíjanie vyšinutého chlapíka. No záverečná pointa je veľmi prekvapivá a efektná. Kvôli nej prihadzujem o hviezdičku viac. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal skoro vůbec špatně. Partička lidí, z nichž poměr sympatičtí/nesympatičtí byl docela v divákův prospěch, jednoduché a prosté prostředí, nejednou plně funkční (tam opravdu jezdí lidé na dovolenou?) a počáteční napětí. Jenže postupem času se do toho začne děj tak motat, až se v něm ztratí nejen hrdinové, ale i divák před obrazovkou a když to skončí tou nejotřepanější pointou (k níž to začne směřovat pro film až nebezpečně brzo), vypnutí televize je tím pověstným posledním hřebíkem do rakve. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že komplikovanejšie a tým pádom aj zbytočne nudné to už byť nemohlo, tak si počkajte na záver. Chce to klamať telom, hrá sa to na viacero odnoží hororového žánru a pritom nieje v podstate ani jedným z nich. Je to len bordel, ktorý chcel zaujať príbehom, ktorý mal byť trochu zložitejším. Ale rozpadol sa. V tých lokáciách sa dal natočiť akčnejší a strašidelnejší snímok. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být pohodový víkend - skupina přátel si vyjede na lodi a hodlají se celý víkend bavit jen alkoholem, sexem a podobnými zálibami. To, že je jejich loď poškozená a oni musí vzít zavděk kocábkou, ze které musí vyhnat skupinu místních teenagerů je jen malým problémem. Jenže jen co vyjedou, zabloudí v hustém rákosí, a vypadá to, že místo noci někde u nějaké příjemné hospůdky stráví noc na lodi uprostřed kanálů. A tato noc určitě nebude krátká ... Ach jo, čekal jsem příjemný horůrek ve stylu Ruin nebo Dne triffidů, ale bohužel - nic z toho se nekonalo. Rákosí, jakkoliv se může tvářit strašidelně, tak je ve filmu jen do počtu - celé je to o ničem jiném (a bohužel základní myšlenka by Pulitzeorvu cenu nevyhrála). Herečtí představitelé jednotlivých postav mi byli nesympatičtí (snad jen kromě hlavní hrdinky), takže jejich postupný skon mi byl upřímně docela volný. Potenciál tu byl, ale to by film musel vzít do rukou někdo jiný... ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jsem sám nebo to i ostatním naprosto nedávalo smysl? Každopádně absolutně mi unikla pointa, respektive úplně celý děj a znovu se na to určitě dívat nebudu. Už od začátku to nevypadá na kvalitu, ale náběh na průměrný horor tam byl, potom se to celé úplně zkazilo tím, že se nedělo nic a pokud ano, tak to zase vůbec nedávalo smysl... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Partia kamarátov sa vydáva užiť si pohodový weekend niekam na anglický vidiek. Požičajú si loď a vydávajú sa na výlet do blízkych močiarov, kadiaľ vedie stará lodná cesta do neďalekej krčmy. Zo začiatku sa všetko vyvíja fantasticky, všetci sa bavia, popíjajú a užívajú si života. No náhle zistia, že mapa, ktorá označovala cestu k hostincu je až príliš stará a cesta je už dávno zarastená rákosím. Aj napriek tomu sa však rozhodnú pokračovať ďalej a riskovať zapadnutie lode niekde uprostred ničoho..." Toľko krátky obsah filmu a teraz k hodnoteniu. Uff, no tak kde začať? The Reeds je tu škaredo podhodnotený a tak sa nenechajte odradiť, ak ste sa na neho náhodou chystali, choďte do toho. Ja osobne som sa nenudil ani sekundu, film má peknú mrazivú atmosféru a počas celej stopáže cítite nepríjemný pocit ako by ste vy osobne boli tam v tých hnusných močiaroch. Chvíľku to trvá, ale keď sa už film rozbehne tak sa zastaví až so záverečnými titulkami (a možno ani tam nie). Máme tu popáleniny, nabodnutie, diery v hlave atď atď. Dej nie je tak jednoduchý ako sa na prvý pohľad zdá a priznám sa, že ešte dlho po konci filmu som premýšľal, čo sa to tam vlastne stalo. Ani po režijnej stránke nie je film natočený zle, kamera je kvalitna a herci neprehrávajú. Koniec koncov, After Dark Horrorfest nikdy nebol a nie je prehliadkou tých najkvalitnejších hororov roku... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tady měl zase někdo potřebu vyprázdnit své umělecké střevo – a taky podle toho tenhle film vypadá. Námět není z nejhorších, prostředí je pro kvalitní horor jako stvořené, jenomže neskutečně pitomý příběh celý film degraduje na jakýsi pseudoumělecký hybrid, který nemá hlavu ani patu. Kdyby zůstalo jen u lodi ztracené kdesi v rákosí, mohl to být alespoň klasický slasher, případně beast-horor, jenomže místo toho tam pobíhají jakési děti, které tam ve finále vlastně ani nejsou... No paskvil jak má být. Navíc tam postavy vidí sami sebe, skáče se tam v čase, no prostě děs! V celém filmu není vlastně ani jedna dobrá scéna, takže v globálu je to jen ztráta času. Nebrat! ()

vojtik 

všechny recenze uživatele

The Reeds je řemeslně chválitebný horor, který se bohužel v ostatních ohledech drží ve vodách průměru a jestli něco čouhá nad hladinou, tak je to nemilosrdně bičováno rákosím. Občas narazíte na pevnou půdu pod nohama, ale co s tím, když je zápletka průzračná jako voda v potoce. A co se týče faktoru strachu - ten odcestoval do jiné rezervace. Zbývají tak jen ty atmosférické projížďky lodí pod hustým deštěm a za svitu měsíce, které fungují vždycky. Co se mi líbilo a zároveň nelíbilo: "kazetová" pointa - nápad dobrý, provedení špatné. ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si o tomhle dílku myslet. Je fajn, že hrdiny není poblblá parta teenagerů, ale o něco méně poblblá (i když ne o moc) parta dospělých. Prostředí a atmosféra rákosí a bažin na mě také zapůsobila, dokonce snad i víc, než kukuřičné lány (vím, hereze). A to pozadí zápletky taky není žádná katastrofa. Jen škoda konce, který se najednou z celkem jednoduchého příběhu o záhrobní pomstě pokouší vymáčknout nějakou hlubokomyslnou pointu. Nic proti dobře vypointovaným závěrům, ale tady to prostě tak nějak nesedí. 5/10 ()

Reklama

Reklama