Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, dechberoucí záběry, dechberoucí záběry... Rychlokamery, infrakamery, miniaturní kamery, zrychlené záběry, záběry ostré jak žiletka, záběry superdetailní a velkovelkocelkové - nádhera. Nejhezčí, nejkrásnější, záběry, co dech berou úplně nejvíc. +++++ Nemohu si pomoci od zdání, že BBC tentokrát přišlo s koncepcí natočit tisíce hodin materiálu, které se použijí pro několik dalších seriálů o přírodě, jež budou tematicky sevřenější, ale ty úplně nejlepší výsledky se všechny sestříhají do Života, kolem nich se udělají asi pětiminutové celky o příslušném živočichovi či rostlině a slepí se do dílů dle standardní středoškolské taxonomie. Fascinace válcuje porozumění. Senzace drtí střízlivost. I hudební podkres jakoby to přiznával. +++++ Ano, Život je nádherný, ale já si raději počkám na ty nenápadnější, úžeji zaměřené seriály, s kterými Attenborough, doufám, přijde. Silné ****. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než Planet Earth, některé momenty jsou z něj přímo recyklované. Ale i tak je tu spousta úžasných věcí, vrcholem je pak díl Creatures of the Deep. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fascinující, neuvěřitelné, unikátní a ohromující. Velké množství pasáží z jednotlivých epizod mě úžasně pobavilo, jinými jsem zase byla dojata až k slzám. Tedy, nejprve mi na tváři vykouzlily úsměv, poté upřímný smích a nakonec slzy dojetí. Něco tak obdivuhodného a neskutečného jsem snad v žádném dokumentu ještě nespatřila. Nádherné, dojemné, roztomilé, okouzlující a vtipné. Krásné záběry přírody, živočichů a jejich přirozeného prostředí, ve kterém žijí. Jen zřejmě nikdy nepřijdu na to, jak to dámy a páni tvůrcové dělají. Jak to dokáží? Vskutku něco nemyslitelného a nepochopitelného. To bude nejspíš nějaká magická kamera, jinak si to neumím vysvětlit. Tolik práce, kolik je do tohoto dokumentu vloženo, je ve finálním výsledku divákům představeno jako neobyčejný dokument, nad kterým zůstává rozum stát. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Fantazie, nádherné ukázky ze zvířecí říše. Pomalu jsem to sledoval s otevřenou pusou. / Viděné epizody *5.dílů / ( Hodnocení: 10/10 ) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po Planet Earth další erupce profesionality, která jde ruku v ruce s téměř až uměleckou realizací. Téměř každý HD záběr je technicky perfektní a zároveň krásný. Dokonalý produkt veřejnoprávní televize. Chvílemi mi sice vadilo, že se občas tvůrci vraceli ke stejným druhům, jako v předcházejícím seriál, nebo že první díl je tradičně taková best of upoutávka na ty ostatní, ale v Life je tolik krásy, že to nelze na jedno shlédnutí ani pobrat. Překvapivě i díly od kterých jsem si sliboval nejméně tj. hmyz, rostliny, ptáci jsou snad těmi nejlepšími. Charismiatcký hlas a chvílemi snad až čarování s jazykem D. Attenborougha jsem si oblíbil natolik, že by mi takto krásný dokument nepřišel bez jeho komentáře dokonalý. Určitě stejně dobrá záležitost jako Planet Earth. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument zo života zvierat na zemi, pod zemou, vo vode, vo vzduchu, krásne a detailisticky nasnímaný. Pobaví a rozosmeje. Je úžasné sledovať ako sa každý živočíšny druh správa skoro ako človek - učí sa, hľadá potravu, flirtuje, sexuje, vychová potomstvo, zabezpečuje komfort svojej rodinke a roky driny ho nakoniec položia na lopatky. Jeden z najkrajších dokumentov o živote, kráse a prírode, kde všetko má svoje miesto, funkciu, poslanie a opodstatnenie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Spojením BBC a jména David Attenborough snad ani nic “obyčejného” jednoduše nemůže vzniknout. Evoluce. Je obdivuhodné, čím vším příroda obdařila jednotlivé živočišné druhy, aby jim ulehčila (nejen) boj o holé přežití. Je tak nesmírným zážitkem sledovat např. Varany Komodské (řečené draci) při jejich útoku a následném dlouhém čekání na smrt mnohem většího (v podobě buvola) protivníka než jsou dotyční, nebo běh " sprintera " baziliška zeleného po vodní hladině, vedle kterého by i nejrychlejší sprinter světa a věčný šprýmař jamajčan Usain Bolt, vypadal jako hodně zpomalený film a mám pocit, že by to nebyl výjmečně on, kdo by se z cílové pásky s úměvem od ucha k uchu otáčel dozadu, aby si prohlédl své (poražené) protivníky, či útěk kozorožce nubijského po skalním převisu před liškou, organizovaný útok gepardů na pštrosa, ladný útěk (nad hladinou) plachtících “létajících” ryb před predátory, popř. (pro divákovo pobavení) roztomilá mláďata surikat usínající vysílením ve stoje v odpoledním žáru. A při inteligentním naháněcím (delfíním) lovu ryb při floridském pobřeží, plně pochopíte význam fráze: létání pečených holubů přímo do huby. Tohle se mi jednoduše NIKDY neomrzí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný, neskutečný záběry. Obrazově totálně dokonalý, tohle snad ani nemohl natočit člověk, za tím musí být Elvis nebo Michael Jackson, nebo někdo takovej! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough dosiahol už takej absolútnej úrovne, že nedá sa inak len povedať: Attenborougha môžeš porovnať len s Attenboroughom. A práve preto mi tu niečo do plného počtu chýbalo, lebo to, čo dokázal v ďalších dokumentoch je tak mimoriadne, že aj vysoká kvalita seriálu Život sa zdá byť len trochu nadpriemerná. Pritom spomalené zábery rastu rastlín, detaily hmyzu či najlepšia časť o obojživelníkoch sú absolútnym prírodovedeckým skvostom. Bodaj by Davidovi ešte dlho zdravíčko slúžilo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Člověk je rád že něco takového se točí někdy jsi říká že není ani možné co vše existuje za zvířata. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Záběry, u kterých jsem občas pohyboval, jestli jsou vůbec skutečné - a mám na mysli hlavně ty podmořské... Zkrátka neskutečně skutečné věci, které jinde neuvidíte... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Planet Earth jsem se domníval, že už není možné natočit lepší přírodopisný dokument. BBC už ale několikrát dokázalo, že "nemožné" pro ně není problém, i tentokrát se to podařilo... zdejších témeř jednomyslných 100% myslím mluví za vše. Dodám snad jen to, že i takové dokumenty by si zasloužily Oscara. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

Reklama

Reklama