Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Nin 

všechny recenze uživatele

V tomhle postapu s upírama se kromě hlavního mladíčka předvádí hrozně cool hlavní hrdina, co sice vypadá jako přehlídnutelný pupkatý strejda, ale díky scénáři je z něho ten nejdrsnější zabiják upírů a ještě k tomu největší alfa samec, co střídá holky jako fusekle. Což bude způsobené tím, že si tuhle roli napsal sám ten herec. Je to k pousmání, ale to mi nakonec zase tak nevadilo, film se soustředí i na jiné věci. Průšvih je, že podobně jednoduché, na hraně karikatury jsou i ostatní postavy. Může to být i nevýraznými herci, ale podle mě především nemají moc co hrát. V postapokalyptickém světě bych čekal více interakce mezi postavami, ale té je tu naprosté minimum. Přitom je v ději spoustu chvil, kdy někam cestují a na pokec je hromada času. Je však sympatické, co tvůrci zvládli s ultra-nízkým rozpočtem. Místy je to cool akční horor a ten depresivní svět s upíry působí docela zajímavě. Ale film je postupně víc a víc průměrnější a nenabízí nic moc zajímavého. A finále se snaží být zajímavé, ale ve skutečnosti je to docela slabota a samé klišé. Celkově je Stake Land průměrný horor. Mimochodem jsem film podle ČSFD viděl před deseti lety - ale absolutně nic jsem si z něho nepamatoval. To asi taky o něčem vypovídá... (5/10) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo film Cesta, a v podstatě stejně jsem se u toho i nudil. Ačkoli se film odehrává na skvěle vybraných lokacích a masky nemají chybu, postrádal jsem tam jediný výrazný moment, který by to aspoň na chvíli vytáhnul z průměrného dojmu. Nemá to vtahující atmosféru, každý trabl postavy hned bezproblémově vyřeší, a ani obsazení no name herci nijak nenadchne. Nadto osobně dávám přednost tradičnějšímu typu upírů, kteří jsou hezky oblečení a sem tam někoho decentně vysají; pojetí upírů ze Země kůlů coby nemyslících vraždících špinavých bestií, které jsou vzhledově a chováním někde napůl mezi bezdomovci a zombíky, mi je spíše protivné, a považuji ho za úpadek žánru. Zvukové efekty jsou zde navíc snad ty nejohranější, jaké můžou být, upíři zde vydávají takové ty otravné zvuky, které jsou někde mezi řevem lva a kvičením prasete, což mi připadá nanejvýš otravné, protože jsem to slyšel už asi stokrát jinde. Za mě pocit v podstatě zbytečného filmu, který nepřišel s ničím novým. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí. To, co na mě nefungovalo v The Road, tak tady mě válcovalo bez jediného klopýtnutí. Atmosférické, bez zbytečných keců a CGI. A hlavně fungují vztahy mezi postavami a to spolu skoro nemusí mluvit. Americký horor roku (zatím). Jo a Jeff Grace a jeho hudba zase válcují, ten chlápek je talent ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam trošku prehnané 4* a to hlavne kvôli nadšeniu tvorcov, ktoré cítiť z toho filmu. každopádne ho odporúčam všetkým fanúšikom ságy Twilight (ironicky) a všetkým jej odporcom (srdečne). Upíri sú tu pozombičtení (alebo zombíci poupírení?) a celkovo sa mi nápad urobiť zo survivor zombíckeho žánru upírsky neowestern na štýle "Cesty" zapáčil od začiatku. Hlavný hrdina (Nick Damici), ktorý je aj spoluscenárista, vytvoril naozaj drsného a ostrieľaného zálesáka/huntera a ťahá to ako ťažný kôň. hovorím - možno prehnané 4, ale skromnosť tohto filmu je v opozite k jeho účinku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na pomalost filmu. Ne že bych se nudil, to ani omylem, ale film se prostě zpočátku trochu táhl. Po chvilce už jsem se naladil na jeho tempo a začal jsem se výborně bavit. Postapokalyptická atmosféra je velmi dobře vykreslená a vzhled upírů jakbysmet. Měl jsem trochu problém s postavami, ale je to stejné jako s rychlostí filmu, člověk se musí přizpůsobit. Nakonec jsem jim hodně fandil a finále je více než uspokojivé, i když ten konec by nemusel být takový, jaký byl. No, je to zvláštní a rozporuplný snímek, ale vidím ho hlavně pozitivně. Určitě doporučuji dál. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama