Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hrozný!! Teda takhle nasranej na nějakou novinku jsem nebyl ani nepamatuju!! Jako mě osobně nevadí vykrádání, remakování, opakování klišé atd. Ale co je moc, to je moc i na mě. A tady tohle je opravdu příliš!!! Pomalej utahanej děj o ničem. Postavy nesympatický, nezajímavý a otřesně zahraný. Akční scény hrozný, trapný, špatná choreografie a je jich málo. Přemrštěná stopáž, která mě úplně týrala nudou. Film se ubírá od ničeho nikam. Jeho trapná klišovitost, všechno zde už 100 x bylo, prostě nééé!! Takhle NE!!! To že někdo zaměnil "zombáky a nakažený" za upíry je snad ještě větší výsměch postapokalyptickým akčním dramatům než celej trapnej zbytek filmu... Tohle teda mi fakt nesedlo, je to kravina, nemá to žádnou hodnotu, v ničem!! Maximálně v maskách upírů ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická atmosféra skvělá, vzhled upírů skvělý. Nedivím se, že byla Stake Land úspěšná na festivalech, ale bacha na očekávání. Sice tam párkrát někdo někoho akčně zabije, ale označení "akční horor" bych nepoužil ani náhodou. Mnohem blíž to má třeba k The Road. Je to takový sled scén bez výraznější gradace a ucelenějšího děje. Ještě štěstí, že se filmu podařilo vyvolat ve mně zájem o postavy (takže když se jim pak případně něco nepěkného stalo, bylo mi jich líto), jinak by jej šlo snadno odstřelit. A nepochybuju, že tak spousta diváků učiní. Budu dnes hodný a dám čtyři hvězdy, ale je to jen tak tak ... Horror movie of the year ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nemalú chvíľu som sa rozhodovala , za čo vlastne tú 3ku dávam . Za opozeraný " cool kukuč " ? Za gore a doposiaľ nevidené , priam revolučné FX , či " napínavému " putovaniu krajinkou , ktorá je obšťastnená vampírskou epidémiou ? Snáď to malo nejaký iný námet , ako hodiť do koryta nič a očakávať silný cashback ? Alebo za nápadité akčné prekvapenia a inovatívnych vampírov ? EE !!! Ostal takto len silne nefunkčný Nick , ktorý Ma spoľahlivo unavil po polhodinke, Connora som prehliadla , takže nič z toho a tento x hodním len zbytočnosť ! Svojich divákov si to určite vyhľadá , agresorkou nie som - tak tá 3ka tam ostane. (aj za žáner samozrejme ). JFL to vystihol parádne ! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma svět po apokalypse, v rámci této škatulky je však Stake Land velmi příjemným členem. Nehraje si na film s hlubokým poselstvím, nesnaží se ani šokovat a příběh lovce ne - mrtvých a jeho mladého žáka plyne přirozeně ( přesto se spádem a akcí), a bez zbytečného vysvětlování "co, proč a jak", dál. Jediné co mi však chybělo, byla absence nějakého vyústění či finále, asi jsem očekával přece jen nějaký ten malý "šůček" ( aspoň ve finále:). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nejnebezpečnější věcí je zůstat naživu...... Solídne odvedená práca na všetkých miestach. Atmosféra funguje a dokonca miestami je veľmi hustá, herci kvalitní, hudba príjemná, gore a masky upírov na úrovni, len dejovo by to mohlo byť lepšie. Nechápem, prečo sa stále niečo v hororoch musí posrať a vyznieť veľmi hlúpo. V tomto prípade je to hlavne fanatické náboženstvo bratstva a jeho zmutovaný upír a to som to už pomaly videl na krásne 4*. Relatívne som však spokojný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama