Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 2

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela mě to připomnělo Zombieland. Pouze s tím rozdílem že zde chybí humor a také zombie. Ty jsou nahrazeny upíry, kteří nejdou zase tak snadno zabít. Docela působivý cestopis, kdy skupinka lidí putuje z bodu A do bodu B. Na Stake Land se brzy zapomene, přecejen podobných filmů v poslední době vzniklo povícero, přesto večer uprostřed pracovního týdne dokáže zaplnit. PS: Druhá projekce filmu přisuzuje hvězdu navíc. Vůbec se nejedná o průměrný film. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

V tomhle postapu s upírama se kromě hlavního mladíčka předvádí hrozně cool hlavní hrdina, co sice vypadá jako přehlídnutelný pupkatý strejda, ale díky scénáři je z něho ten nejdrsnější zabiják upírů a ještě k tomu největší alfa samec, co střídá holky jako fusekle. Což bude způsobené tím, že si tuhle roli napsal sám ten herec. Je to k pousmání, ale to mi nakonec zase tak nevadilo, film se soustředí i na jiné věci. Průšvih je, že podobně jednoduché, na hraně karikatury jsou i ostatní postavy. Může to být i nevýraznými herci, ale podle mě především nemají moc co hrát. V postapokalyptickém světě bych čekal více interakce mezi postavami, ale té je tu naprosté minimum. Přitom je v ději spoustu chvil, kdy někam cestují a na pokec je hromada času. Je však sympatické, co tvůrci zvládli s ultra-nízkým rozpočtem. Místy je to cool akční horor a ten depresivní svět s upíry působí docela zajímavě. Ale film je postupně víc a víc průměrnější a nenabízí nic moc zajímavého. A finále se snaží být zajímavé, ale ve skutečnosti je to docela slabota a samé klišé. Celkově je Stake Land průměrný horor. Mimochodem jsem film podle ČSFD viděl před deseti lety - ale absolutně nic jsem si z něho nepamatoval. To asi taky o něčem vypovídá... (5/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Robertek Pattinson nebo někdo z jeho decentně krvesajných příbuzných projevil nekrofilní sklony, ošukal zombie samici, jejich hybridní infekční děcko někoho kouslo a tak se svět dostal do problémů: čvachtaví zombupíři po nocích shánějí gáblík - nějaké to šťavnaté lidské masíčko. Jsou rychlí, jsou silní a nebýt jejich smrtící světloplachosti a alergie na ostré dřevěné předměty v těle, nedokázal by se jim postavit ani sám Mistr. Naštěstí zombupíři mají své slabiny, proto novodobý VanHelsing může zaučovat v zabíjení mrtvých osiřelého puberťáka, pomáhat ženám (přestože vypadají jako James Coburn) a škádlit fanatické církevní pozůstatky. Atmosféra se povedla, pomalejší tempo nevadilo, neznámé ksichty herců nebyly vůbec ke škodě, čekala jsem akorát poněkud bombastičtější akční scény. Nic nového pod sluncem (jedno překvapení teda filmu musím uznat), ale pro příznivce zombie subžánru celkem pohodová podívaná. 71% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zametená Cesta, Kazatel bez víry, Zombieland se zašitými koutky a subjektivně dlouhé, jako noc, co trvá 30 dní.. Miroslav Krobot a Leo Messi na cestě do Nového Ráje ledního hokeje a sirupu v pár jednotlivostech sice zaujmou, ale ve srovnání s Hillcoatovou (McCarthyho) The Road, z které čiší život i uprostřed beznaděje a smrti, se Stake Land jeví jako trvale mrtvý. Škoda, množství vdechnutého života přece nikdy nezávisí na výši rozpočtu, spíše naopak.. Příště si zajdu na kus jemně krvavého žvance raději do Steak Landu.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama