Reklama

Reklama

Road Train

Dva milenecké páry Craig (Bob Morley), Nina (Sophie Lowe), Liz (Georgina Haig) a Marcus (Xavier Samuel) jedou z kempování. Na úplně rovné silnici kdesi v Austrálii je dojede Road Train (dlouhý kamion). Rychle se k nim přiblíží a mírně do nich narazí. Po menší honičce je vytlačí ze silnice tak, že jejich auto je nepojízdné. Poté, co se proberou z nehody, zjistí, že road train zastavil opodál. Začíná honička na život a na smrt, při níž se milují i nenávidí, jsou poštvání proti sobě a především - umírají. (crewer)

(více)

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavý malý mysteriózní thriller. Jednoznačným pozitivem je, že minimálně v první půli snímek působí velmi nepředvídatelně, protože divák v podstatě netuší, jakému zlu hrdinové čelí. Potom to svou podivuhodností začne připomínat nepříliš dobrý film z podobného prostředí - Rest Stop. Podivné filmy mám rád, vyžadují však velmi talentované tvůrce - slušný řemeslník (ke škodě Road Trainu) nestačí. Je to tak nějak přesně na pomezí dvou a tří hvězd. Na rozdíl od obituse to spíše nedoporučuji (o fous). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,U TOHO KAMIONU NESMÍME ZŮSTAT“...... /// Můj milý deníčku. Dneska mě Craig vopíchal. Má sexi tělo a ...(no to je pro další průběh naprosto jedno). Horší je, že řídí pěkně na hovno. Vytočil i kamioňáka a teď tu leží (v oboře), ruku má nahoře (rozjebanou), bojím se bojím, že umře(me). Všichni! I když by nám to (trochu) pokazilo výlet. ... Můj milý deníčku, řidič kamionu si myslí, že jsme kreténi. Nechal klíčky v zapalování a šel se (asi) kochat krásou pouště. Bohužel Marcus je kretén a zabloudili jsme. Nevadí, třeba tady – uprostřed ničeho – zažijeme dobrodružství. .... Můj milý deníčku, Nina se kapku vyzná v motorech. A protože se ji líbí dlouhý hadice zjistila, že ...(spoiler). ... Můj milý deníčku. Dopravní letadlo ze země nezastavíš a tak nás čekají těžká rozhodnutí. Pokud teda chceme zůstat spolu...... Nízkorozpočťák, kde o kreténský chování a situace není nouze, ale CO JSTE od partičky mladých lidí a monstrózního kamiónu ČEKALI ?? ... Můj milý deníčku, zjistila jsem, že nehraju ve filmu od S.Spielberga.... Vlastně v rámci možností (aniž bych to někomu doporučoval), je to tak 2a½! Optimisticky dám 3. Vlastně ani nevím proč. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem výbornej řidič. 2.) Mám úkol vyrobit kamión pro náš masokombinát. 3.) Thx za titule ,,ametysa“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohl to být skvělý film. Napětí již od počátku. Krásná příroda, skvělé barvy a zvuk. Sympatičtí herci. Naháněčka s tirákem. Bohužel, pak se vše zvrtlo. Takový pokus o českého Upíra z Feratu. Dávám 50%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer. Spočiatku som si hovoril, že to vôbec nevyzerá zle: Pekné prostredie, pekná kamera, celkovo zaujímavé. Lenže takáto bola len prvá polovica, potom to už pomaličky šlo dolu vodou, čo sa týka príbehu. Hlavné postavy totiž začali riešiť veci ako "spala som s ním, ale chcem teba" a chovali sa neskutočne hlúpo, hlavne tie ženské. Síce chápem, že boli vo vyhrotenej situácii, ale čo je veľa, to je veľa. Navyše sa mi zdal koniec neuveriteľne naťahovaný a záverečné rozuzlenie ma tiež veľmi neupútalo. Na jedno pozretie to "skôr" odporúčam (s veľkou istotou to však nehovorím), ale za dva dni zabudnete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slaboučké fakt moc Slaboučké!.. Film jsem klidně mohl vynechat, Protože se jedná o nezajímavý snímek s zajímavým nápadem, který je bohužél nevyužitý, Chyběl tomu větší rozpočet a řemeslnější Rejža! Vyvarovat se!:) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené a rozhodně ne nezajímavé, přesto si to mou plnou pozornost udržet nedokázalo. Rozhodně oceňuji fakt, že se to celé netočilo jen kolem šíleného řidiče kamionu, alespoň ne v tradičním pojetí a snažilo se to být originální. I když filmu lecos chybělo, spíše doporučuji. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekejte zběsilej thriller ve stylu Stopaře nebo Duelu, i když obrovskej kamion pronásledující partu nebožáků uprostřed australský pustiny k tomu přímo nabádá. Road Train je (bohužel?) o něčem jinym. Jak už tady kolegové několikrát uvedli, první půlka je svou nevypočitatelností rozhodně působivější, ale jakmile nám film lehce odhalí toho zakopanýho psa, jde převážná část napětí do háje. Rozhodně škoda, protože je to natočený pěkně a hudba má drajf. A stejně jako ten tahač, co ukrývá něco podivnýho ve svých přívěsech, podobně i samotný film má svoje tajemství. Což je nakonec asi dobře, ale přesto nejsem s výsledkem moc spokojenej. P.S. A já si pořád řikal, odkud je mi ten mladík povědomej a hopla.... odmítnutou spolužačkou šikanovanej hrdina z exploitationu The Loved Ones. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Vemte skupinku čtyř lidí kolem dvaceti, nejlépe samé "krásné" lidi kolem dvaceti. Pronajměte si na týden jeden tahač s nákladem a zajeďte do pouště. Místo scénáře předložte hercům fotku roztažené vagíny a řekněte jim: "tak to je asi tak všechno, co vám můžu říct ke scénáři". O tři dny později vznikne film s názvem "Road Train", který je tak neuvěřitelně stupidní, neoriginální a pochcaně nelogický, že z toho rozpočtu 200 dolarů určitě něco nazpátek vydělá. Jedna hvězda za půvabnou Sophii Lowe a slušný foot fetiš v podobě jejich bot. Dost málo na horor, nemyslíte? 10% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Protnutý silnicí rovnou jako pravítko, scenériemi neuvěřitelně připomínající australskou polopoušť - nikdy jsem neměl tušení, že areál bohnické psychiatrické léčebny je rozlohou tak obrovský.. Začalo to jako Spielbergův Duel, pak tomu kvapem došel Fuel. Jestli hledáte hlavu, či patu, mezi těmito ploty ji nenajdete.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Štýlovo nasnímané Nič , ktoré sa snažilo priblížiť perlám , ako " DUEL / BLACK CADILLAC / ROAD GAMES ... a podobným , už dávno horúcim asfaltom roztopeným a road agresiou napumpovaným snímkom . Ten záver Ma unavil a bodíky sypem len za austrálske teritórium. Keď sme pri tom doporučovaní a nedoporučovaní...tak nedoporučujem , ale doporučujem spomínané tituly , takže ak máš v zálohe iný titul , tak ten Ti doporučujem - a R.T. smelo preskoč. ()

petero 

všechny recenze uživatele

"Road Kill" príjemne prekvapil. Teror na cestách mám rád, či už je to od psychopatov bez prostriedku alebo s prostriedkom. Tento podobne ako "Duel" či "Joy Ride" disponuje parádnym trakom. K spokojnosti ma však dokopal ten nereálny pôvod, inklinujúci ku klasikám ako "The Car" či "Christine", čo zrejme dosť ľuďom nevyhovuje vzhľadom na slabé hodnotenia, pričom "Road Train" (parádny názov) je dobre natočený a má slušnú atmosféru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl zajímavý, pěkné prostředí, pěkná hudba, tajemné zavedení do děje. Potom se z toho ovšem stane taková slátanina plná nesmyslů a na sebe zmatečně naskládaných situací bez většího provázání. Chtělo to někoho, kdo vymyslí aspoň obstojný příběh, tohle byla hrozná pakárna. Škoda, potenciál tam byl, tak snad příště. 40% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem podle plakátu čekala australskou variaci na stopaře. A ono to ze začátku vůbec nebylo zlý, ikdyž se to začalo ubírat úplně jiným směrem. Když jim kamioňáckej Jeeper Creeper rozmašíroval káru, aby se ukázalo že je to zlej zlej únosce, slušně to odsejpalo, že i ti čtyři dřeváci bez špetky talentu v hlavních rolích se dali přežít, ale od druhé poloviny už se tu těžce recykluje a film de facto jen dokola opakuje, co bylo viděno v polovině první. Tož za první polovinu slušné tři kusy, za tu druhou, zív, jen tak tak jeden stück. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi takhle by měl vypadat Upír z Ferratu, kdyby ho Herzovi nezmršila tehdejší cenzura. A teď vážně. Opuštěné australské silnice křižuje krvelačný kamion, který co chvíli potřebuje natankovat specifické pohonné hmoty. A právě si "stopl" mladou čtveřici přátel na výletě, která jen co se uvelebí v jeho prostorách, přijde vlivem halucinací o rozum a propadne šílenství a s tím spojené šílené chuti po zabíjení. Film vypadá od začátku velmi dobře už tím, jak je dobře nasnímaný a kvalitní vizuál je základ, jak připoutat divákovu pozornost. U mě to tak funguje. Dá se od havárie přátel vytušit, co je prokletý kamion zač, ale není tak zcela zřejmé, jak se v ději bude pokračovat. V první polovině to směřuje ke snaze o psychologickou hru mezi postavami a kamionem, druhá polovina je akčnější, drastičtější a z mého pohledu napínavější a lepší. Z hlediska hereckých výkonů nemám námitek, ale nejvíc jsem čekal od nejznámějšího herce ve filmu a sice Xaviera Samuela, který už s hororem zkušenosti má. Ten je sice v titulkách uveden na prvním místě, ale zemře jako první a možná podal ze všech nejslabší herecký výkon. Zbylí tři méně známí herci hráli přece jen lépe. Chtěl jsem dát plný počet, ale hvězdičku strhávám za méně působivý konec. Film mně celkově velmi rychle uběhl a nebráním se někdy v budoucnu si ho dát znovu, až třeba bude nadabovaný. Austrálie poslala hororovou kvalitku a hodnotím ji na 80%. Příště bacha na kamiony. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Šílené psycho s truckem v hlavní roli, které postupem času začne dost nudit stále se opakujícím ječením ženských a ikdyž pěknou, tak neměnnou krajinou. V podstatě se taky není čeho bát, nebýt zvuků a hudby, které cloumají atmosférou. Díky tomu taky dávám dvě hvězdy, protože jinak je to ptákovina s několika pomatenci a oním zmíněným Road Trainem. 35% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrůza a utrpení. Jenže ne pro postavy, ale pro mě. Trapný scénář, hrozná hudba, nesympatické postavy a ani nápad nestojí za pochvalu. Jediné, opravdu jediné, co se mi líbilo, byl samotný kamion a krásné prostředí a to je na horor zatraceně málo. 20% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jéje. Austrálie tentokrát zklamala. Horory s kamiony miluji, jelikož jsou to dominanti silnic a umí udělat pořádnej bordel, jenže tady je to spíš upadlá sušenka na koberci než velký nepořádek. Je to škoda, protože prvních 20 minut si film drží skvělou, temnou atmosféru a vážně mě to bavilo, ale pak se to vrhlo úplně někam jinam a už to nebylo tak dobrý. No, od klokanů jsem tedy čekal víc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem variaci na Wolf Creek, ale byl jsem mile překvapen. Tirák z Feratu má sice svoje mouchy, ale působí neotřele a disponuje sympatickým obsazením, zejména velmi koukatelnou Georginou Haig. Celkově příjemně stravitelná jednohubka. 60% ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to, že jsem někde uprostřed ničeho........ Miluju silnice, kde dvě nebo tři hodiny nic nejede. Sen každého českého řidiče. Dvě hysterky, jeden libovej frajer a jeden "normal" jedou na výlet. Začne je ohrožovat kamion (Road train). Něco vám to říká? Ano Steven Spielberg už něco kdysi dávno, podobného natočil. Duel v roce 1971. Tohle je něco hroznýho. Například když Nina zapaluje oheň aby jí viděli lidé v letadle letícím, řekl bych v nadmořské výšce, to jsem brečel smíchy. To letadlo pak ještě letělo trochu pomaleji, aby nasbírala dřevo, nalámala ho, pak ho nemohla zapálit - no a to letadlo tam furt bylo, zdálo se, že stojí na místě a čeká až zaplane oheň. A když pak ta dívka začala za tím letadlem ještě volat - vypnul jsem to. Jejich osud už mě vůbec nezajímal. CITÁT - Halóó, tady jsme!!........ ()

Reklama

Reklama