Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá žena, spisovatelka, se dostala do svízelné situace. Je rozvedená, musí se starat o dvě školou povinné holčičky a nemá rameno, na němž by si poplakala. Někdy se nějaký muž, tedy řekněme rovnou chlap, najde, ale bez pořádné lásky to není ono. Nedá se říci, že ambiciózní autorka, která chce za každou cenu prorazit, na situaci nenese žádnou vinu. Je tak trošku feministka svéhlavička, ale jen trochu: konec konců, taky potřebuje nakonec někoho, kdo zašroubuje žárovku. Její dcerky jsou velmi chytré a mají po mamince velkou fantazii. Svými dětskými, vážně míněnými zásahy do matčina života, komplikují situaci. A tak, jestli nakonec najde rodina tatínka, je ve hvězdách. Možná, že postačí věrný a dobrý přítel... a jednou, kdo ví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Irena Obermannová je takový nepěkný fenomének knížeček ve stylu "lelky do kabelky". Hrdinky jsou hystericky rádoby autobiografické, děcka jsou uřvané reklamy na drzost, muži karikatury. To nitro, které nám ty blběny odhalují, je úžasně ploché. Ale natočeno je to rutinně, obsazeno zdomácnělými obličeji a lid je tedy spokojen. A komu by to přišlo málo, Aňa namluvila taky audioknihu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Cože, ono to mělo jen 84 minut? A kruci... zdálo se mi to podstatně delší. Aňa se možná příjemně vtipně plácá tímhle televizním vyobrazením knihy o mamině se smůlou a dvěma pseudoroztomilými rošťandami trochu moc vysoké úrovně svobodomyslnosti a naopak trochu nízké úrovně ohleduplnosti, ale s blížícím se koncem to pořád víc a víc šustí stránkami románu pro ženy, kterémužto dojmu mocně napomáhají voiceovery hlavní hrdinky a členění na kapitoly. Jako film to prostě moc nefunguje. Nepoškrábe, ale ani nevyčistí, nic proti ničemu, zkrátka taková výplň programu. Klidně by takhle mohl začít Ranč U Zelené Sedmy - což není urážka, ale asi chápete ten způsob vyprávění, žánr, sklon k hromadění větších či menších katastrof atd. Nebudu krutý a dám 60%, protože to ani v nejhorším možném rozpoložení nemůžu považovat za ztrátu času. Znova to ale rozhodně vidět nepotřebuju a nechci, to už by ztráta času rozhodně byla... a ten nápad se seriálem rozvíjejícím události filmu radši rychle zapomeňte... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ty ženy píšou čím dál víc zajímavěji. Zajímavěji povrchní to snad být nemohlo. Měl bych si myslím něco přečíst, zda i v psané podobě to bude vyznívat jako návod k použití. No a jak to vlastně bude dál? Co když se podle toho někdo začne chovat? Koho to tak může inspirovat, jednobuněčné organismy? Zajímavé bylo to drobení do "kapitol," asi se někomu nechtěl psát scénář a tak překopíroval knihu rovnou. Tak ne, ech, to byl záměr. VE FILMECH TO VŽDYCKY VYBUCHNE. Ať žije realita! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +líbila se mi Lucie Štelflová, potěšila mě velká účast herců ve vedlejších rolích -nevýrazná hudba, nevýrazné interiéry, slabé dialogy a scénář a tak nějak celkově mě to moc nebavilo/// Přišlo mi to docela dlouhé na to jak je to krátké. Pár hezkých momentů, zajímavějších dialogů a scén nezachrání tento film, který se vleče odnikud nikam, občas do něj vstoupí nějaký herec, aby se na chvilku objevil a pak zase zmizel a možná se ještě vrátil. Hlavně mě to nebavilo, na komedii málo vtipu, na romantiku mooc obyčejné charaktery./// Celkem 44%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je tu mezititulků jak v němém filmu, jindy se zase ozývá komentář hlavní hrdinky, která si zřejmě v tom všem předstíraném shonu ještě píše deníček. Jsou tu dobří herci, semtam se vyloupne nějaká pěkná scéna, ale celek za moc nestojí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Někomu připadá televizní formát jako velkofilm, někomu 84 minut jako věčnost. Nudná, předvídáníhodná a zatraceně natahovaná nezábava, s miloučkým Liškou a otravnou Geislerkou. Fajn role mají Langmajer, Matonoha a Švehlík. Viděno omylem zřejmě podruhé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Povrchní, nudné a navíc je hlavní postava dost nesympatická. Ale že by byla feministka svéhlavička, tak to je naprosto mimo skutečnost. Spíš je nesamostatná zoufalkyně. Scénář je příšerný, plný klišé a nevěrohodných momentů (viz. koza na korbě, žebrající děti...) /25. 4. 12./ ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi okamžitě nezačneš tykat, budu tě muset znásilnit"...a tak se skoro i stalo, nebýt dvou vlezlých nezletilých holek, které byly zvědavé, jak se vlastně provozuje ten orál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Divnovlásky" aneb utrpení mladé svobodné matky. Neskutečně banální film o tom, jak to může být někdy těžké, jaké problémy musí chudák žena řešit, jen si je možná v tomhle případě dělá tím, že je prostě neschopná. Geislerová hraje velmi protivnou postavu a ani její filmové dcerky zde nejsou nijak příjemně napsané a ani moc snesitelné. Taková podivná moderní romance počesku, která se snaží být hezká, ale je spíš únavná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tady se nedalo do ničeho zabřednout a ani o ničem přemýšlet. Ani jsem tady nenašla zrcadlo vlastního života. Nedokázala jsem se ani s jednou postavou stotožnit. Bylo to příliš povrchní a spíchnuté k sobě horkou jehlou. Červené mezititulky jsou rušivé, ale bez nich by to zřejmě nešlo, pokus o originalitu. Paní Obermannová je jistě zkušenou spisovatelkou, ale neuškodilo by jí se na pár odpolední posadit na dětská pískoviště. Tam by vyslechla mnohem zajímavější story, která by mohla klidně dle myšlení svého přetavit do knihy nebo scénáře. Viděno 2x a vždycky jsem před koncem usnula. Pavel Liška byl velmi civilní. Jen mi vadil styl jeho mluvy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Načervenalá knihovna s předvídatelným koncem. 1)  Inu, vidím to jako docela těžkou volbu. Chtěl bych 30letého Jana Dolanského (pouliční Dýda), šaramantního 42letého Jiřího Langmajera (bohatý producent Jiří) anebo 30letého Pavla Lišku (spolehlivý manuál Béďa)? Přitažliví jsou všichni tři, bral bych je okamžitě._____ 2)  Jen Annu Geislerovou (spisovatelka Xenie) ne. Chová se jako pitomá káča. Navíc platí nomen omen - jméno její postavy mi evokuje princeznu Xénii z Arabely a tu, věř mi, nechceš._____ 3)  Knihu jsem nečetl. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film :-) Chvílemi jsem se řechtala -že to tak je -a chvílemi to bylo až nemožné :-)) Ale jooo :-) Za poslední dobu -celkem vtipný a milý filmík -spíš pro nás ženský :-) ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Měla jsem možnost zhlédnout film bez podstatného násilí, skákání přes kozu (a to jsem se tak těšila!), hrozné kamery, která využívá stále stejné záběry (že by to bylo tím, že se vše odehrává stále na stejném místě?), ale teď pojďme nadávat na herečky. Kdo se přidá? Liška byl jediný, kdo hrál, ale ten dostal roli dle svého gusta a umu. Aňa zapomněla, jak se artikuluje a to zřejmě dostala do vínku její dceruška Justýna, kterážto přehrává každou scénu, ve které hraje, drmolí a není jí rozumět. Naopak její starší sestra se to naučila, proto občas jen přehrává a její afektovanost není tak nápadná. On samotný příběh není zvlášť nápaditý a už od začátku tušíme, jak vše dopadne (neříkejte, že jste to nevěděli!). Ale co bych měla čekat od TV filmu? Možná víc vtipů, kratší stopáž a méně ukecanosti a popisnosti. Jelikož dívat se na ''a teď přijede tatínek'' či ''držkopád číslo jedna'' je velmi unavující. Proč rovnou nenapsali ''a teď si hlavní hrdinka dojde na záchod'' či ''matka donutí dcery vynést koš''? Možná, že bychom se ve filmu více vyznali! Na druhou stranu, Divnovlásky jsou lepší, než drátem do oka! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nafrněná opuštěná pražanda se dvěma dětmi. Vztah jí nevyšel, o její tvorbu nikdo nestojí. Ale ona má vysoké ambice. Děti nevychovává a diví se, že jsou nevychované. Ale může za to paní učitelka... Objedná si zdarma hodinového manžela, ale je na něj nepříjemná. Typická nicka s frňákem nahoru, která nakonec skončí u vidlí a to je maximum, za které musí být ráda. Myslím, že tvůrcům nechtěně vyšli ve finále za pitomce ženy, i muži. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Divnofilm ... takový česky rozverný - za každou cenu, v každé situaci. Výsledek je HODNĚ nedůvěryhodný, umělý. Líbil se mi domov lehkovážné Xenie a jejích nezvedených holčiček - se všemi těmi malůvkami a ptákovinkami působil velice vlídně a zabydleně, úplně pětihvězdičkově. Ale nehodnotím útulnost bytu ... :-)) ... Takže jenom za 2*. ()

Reklama

Reklama