Reklama

Reklama

Matějská pouť

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1974, 16 min

Obsahy(1)

Obrazově zvuková koláž z tradiční pražské pouti (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Normalizace jakoby dolehla i na Špátu. Nebo jinak: Špáta jakoby pouze prostředkoval barevný, přesto šedivý svět poučený z krizového vývoje. Oproti 60. letům přeci jen vizuálně i myšlenkově zchudlé. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na začátku druhého disku retrospektivní kolekce začínám asi chápat, v čem je Špátovo kouzlo a čím si vysloužil svůj kultovní status: Schopností vykrajovat pestré kousky reality a skládat z nich líbivý barvotiskový obrázek, trošku iluzivní a trošku poetický, který se dokáže tak nějak mlhavě tvářit, že je v něm něco mnohem víc. A jelikož podstata poutí a cirkusů je vlastně hodně podobná, sešla se tentokrát forma s tématem v perfektním souznění. Toto ve skutečnosti není Matějská, jaká v první polovině 70. let opravdu byla (chybí všudypřítomná špína, nervozita a tlačenice), to je Matějská, jakou bychom ji tenkrát my caparti bývali chtěli mít a proto jsme ji tak viděli. Tu licenci beru, nakonec včetně groteskově popisných ruchů, které mě sice iritují, ale vlastně do celku zapadají taky. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Upřímně - přihoďte tomu ještě 50 let (psáno v roce 2018) a pusťte to v Hledání ztraceného času. Protože nic moc zásadnějšího ani objevnějšího, než bývají záběry tohoto pořadu v tom nevidím. ()

Reklama

Reklama