Reklama

Reklama

Bakemonogatari

(seriál)
  • Japonsko 化物語 (více)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Araragi byl nedávno kousnut upírem a následkem toho se jím stal také. Z jeho prokletí ho ale osvobodil poněkud zvláštní kněz Oshino. Díky němu se Araragi rozhodl, že když potká někoho, koho postihlo podobné nadpřirozené neštěstí, pomůže mu. Bakemonogatari v překladu znamená "Příběhy monster". Anime obsahuje pět různých příběhů, ve kterých se můžete setkat s lidmi s podobnou zkušeností jako měl Araragi. (Taja.S)

(více)

Recenze (35)

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál, ktorý som po prvých pár častiach mal chuť zahodiť no na konci som bol naozaj rád, že som to neurobil... Forma mi teda 100%-ne nesadla, príbeh(y) však áno... ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tedy... podle informací předcházejících seriál jsem čekala něco jiného. Opravdu krásná byla animace, skvělý mi přišel originální střih a výtvarné provedení - když jsem si této hry povšimla v prvním díle, zatetelila jsem se radostí ze svěžího větru a umělecké hodnoty... Získal si mě i příjemně sebeironický humor. Ale ten obsah? Nemám nic proti pomalu plynoucím anime, právě naopak (přeci jen, za nejgeniálnější věc, co jsem kdy viděla považuji Mushishiho, hned za tím je Haibane Renmei...) - ale příběh musí plynout a nikoli se jen tak plácat na místě. Z každé trojice epizod tvořících jeden ucelený příběh bych vždy ty první dvě vyškrtala. Navíc jsem byla dosti rozpačitá z postav. Z pasivních hlavních hrdinů se mi ježí vlasy (Nabari no Ou - Áááá!!!) a ty holky jsem nějak nepobrala, obě mě celou dobu neskutečně otravovaly... snesitelný a cool byl jedině Oshino. Celkově velké zklamání... do té svěží, originální formy bych raději viděla zabalené něco úplně jiného. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbila grafika, střih a netradiční "kamera". Byla tam i trocha té psychologie. Bohužel se mi zdály některé dialogy totálně o ničem, některé sexuální narážky byly těžce dětinské a občasné afektované projevy hlavních hrdinů mě dostával na kolena (ve špatném slova smyslu). Takže z toho jsou nakonec lepší 3 hvězdičky. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

To hlavní, co člověka po nějakých zhruba dvou vteřinách sledování udeří do očí, je pochopitelně výtvarný styl. Ten je vskutku neotřelý a výrazně pomáhá dotvářet zážitek z celého seriálu. Ten se točí okolo řešení mystických problémů několika dívek, přičemž každý mě dokázal zaujmout a pohltit. Hlavním kladem byly ale pro mě rozhodně jednotlivé konverzace a humor v nich použitý, který mi naprosto přesně sedl do noty. 5* ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Nevedela som sa dočkať kedy napíšem komentár k tomuto anime, ale úprimne teraz ani neviem čo napísať... páčilo sa mi. Je divné, nečakané a... rozhodne originálne. Ukazovali tak obrazy skutočných ľudí (tváre, ruky, ulice...) - jednoducho to som nečakala, bolo to niečo nové. Animácia - tú som celkom čakala. Takúto animáciu môže človek vidieť v často anime tohto typu. Openingy a Endingy boli dobré, nijak zvlásť ma nechytili, ale boli určite skvelé. Anime má 15 epizód čo sa mi páči, neviem či by to ďalšími 10-timi nepokazili, bo či by som to zvládla dopozerať. :D Pre mňa bola najväčšia podivnosť... nie. To by som klamala. V skutočnosti som mala tušenie, že Hanekawa cíti k Araragimu niečo viac, než len priateľstvo. Už od začiatku sa mi skôr ona páčila a po tom "odhalení" moja sympatia k nej len rástla. Sklamaním bolo pre mňa to, že Araragi zostal so Senjougahara, ale... proste je to tak. Nič dobré na tom hľadať nebudem, pretože by si ho Hanekawa zaslúžila. Anime bolo úžasné. Som rada, že som ho videla a teraz som zvedavá na ďalšie podivnosti zo sveta anime. Ktovie či budú ešte podivnejšie než toto anime. :) ()

Kimkong odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečná nuda. zabalil jsem seriál po 13 epizodách. Mluvení, mluvení, mluvení. Seriál je divný. Pěkný ending. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za grafické zpracování, za hudbu a za Senjougaharu a za to jak skvěle manipuluje s Araragim. Žánrově se tenhle seriál snad ani nevymezuje. Každý si v něm najde, to co zrovna potřebuje pro příjemné odreaogování se od stresu skutečného života. Život vdechují seriálu pak rychlé prostřihy na "prázdná místa", popisující tu stav mysli té, či oné postavy nebo jen náladu dané situace. S takovým zpracováním jsem se setkal prvně a nutno dodat, že je to velmi zajímavé a zábavné. A ruku na srdce, to, co cheme od televizní produkce je zábava a hlavně ta neotřalá a originální. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Tak hezky to začalo. První dva díly byly zajímavé, zvláštní, někdy iritující vizuál a sympatické hlavní postavy. A pak přišel díl třetí s Hachikuji a mě to přestalo bavit. Viděla jsem jen 8 dílů a myslím, že stačí. Promrhaný potenciál prvních dvou dílů. Možná dám Araragimu druhou šanci, někdy... ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

"Práve som postúpila z dotieravého ducha na túlavého ducha. Ber to ako špeciálne povýšenie o dva stupne. Myslím, že sa tu teraz budem chvíľu motať... Nepokecáme niekedy?" :-). // Graficky výborné, vodopád nápadov a štýlov, príbeh celkom v poriadku, aj vďaka primeranej dĺžke seriálu. Hlavná ženská postava (Hitagi), ktorej by som sa naozaj bál povedať nie. Škoda, že v závere nedostala viac priestoru. Čo ma hnevalo najviac, že som preblikujúce titulky nielenže nestíhal čítať, ale chvíľami ani zastavovať. Skutočne sú to strihy po pár políčkach. Ako znázornenie myšlienok víriacich sa v hlave super, ale pre diváka nezvládnuteľné. Pritom tie texty dávajú zmysel. Subliminálne odkazy prosím nabudúce iba v obrazovej podobe. Desať riadkov textu za desatinu sekundy je ozaj iba pre vyvolených s fotografickou pamäťou. Potešila aj hudba. Piesne mi nostalgicky pripomenuli Inori <3 ;-). ()

onddra 

všechny recenze uživatele

Zatím hodnotím jen po zhlédnutí první poloviny, tak se třeba ledacos změní (tomu ale moc nevěřím). První díl mě bez nadsázky naprosto šokoval. Slet střídajících se obrazů, koláží, slov, barev, zvuků. Pouštím si tak jeden díl denně, protože jsem pak naprosto vyčerpanej. Škoda jen, že neumím japonsky, protože překladem dost zajímavých souvislostí pravděpodobně odpadá. Taky by mě zajímalo, jak japonští diváci stíhají přečíst úvod do příběhu :)). I po stránce obsahu mi Bakemonogatari přijde dost hluboké a promyšlené. Nebo se v tom snažím vidět něco, co tam není? ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Určite skvost posledných rokov v sektore anime seriálov. Špičkové animované prostredie s vynikajúcou dynamikou scén a s náročnejším dejom ktoré oslovuje skôr tú staršiu anime generáciu. ()

6378 

všechny recenze uživatele

Myšlenkový overload. Neříkám, že jen myšlenek úžasných. Forma je sama sdělením. Něco pro artisty. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika hodnocení, které pěly samou chválu jsem se na tenhle ,,zázrak,, rozhodla podívat. Musím říct, že zázračnost tohohle anime je jenom věc vkusu. Pokud upřednostňujete grafické zpracování před obsahem budiž. Na druhou stranu obsahově je to trochu slabší a především takové zvláštní. I když se jedná o psychologický žánr, který mě baví, tohle opravdu nebyl můj šálek kávy. Jednotvárné dialogy, kde jsem ani nestíhala chápat záplavu divných japonských slovních hříček, vtipů a odkazů na historické postavy či události mě dokonale uspávaly. Zkrátka mě to nebavilo dostatečně na to abych dávala pozor a pochopila smysl příběhů dívek. Chování postav mi někdy přišlo úplně postavené na hlavu až mě to rozčilovalo a tak to pro mě skončilo už někde u páté epizody. I kdyby mi někdo řekl, že se to tam teprve rozjede, nepřesvědčil by mě. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí som nedokázal oceniť kvalitu tohto anime, po opakovanom pozretí som mal oveľa lepší dojem z celého seriálu a preto z pôvodných 2, dávam 4*. ()

Reklama

Reklama