Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler "nezklamal" - opět se na hranici únosnosti děsně pitvoří a kouzlem nechtěného dokonale zahrál mentálně retardovanýho jedince (tentokrát místo puberťáka). Ale těžko říct, jestli by jeho střízlivější hereckej výkon výrazně pomoh. Příběh je totální klišé a "neokoukaný" scény jsou většinou dost dementní/bizarní (tučňák nebo závěr, kde se objeví většina postav). Nicméně pár dobrejch (byť vulgárních) scének by se našlo. Aspoň na průměr to ale rozhodně nestačí. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Jedno se musí jedné z nejklasičtějších Sandlerovce nechat - vůbec nestárne. Je to již osmnáct let od premiéry a film je na stejném inteligenčním kvocientu jako když Adam Sandler viděl obřího tučňáka poprvé. Ať už se vám tahle klasika líbí nebo ne, její kultovní status je nezpochybnitelný. Deal with it Sandler haters. 55 % ()

Reklama

katus111 

všechny recenze uživatele

Ne moc typická Sandlerovská komedie - vtipné scény dodaly filmu komediální nádech, ale podle mě film o ničem. Jen Sandler ze se sebe udělal obrovského idiota. Ale je to můj oblíbenec, i přesto, že tento film není to ideální na shlédnutí - má mnohem více lepších komedií. 2* za pár dobrých scén a konec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sandlerovo styl humoru mam rad, ale i kdyz ma na svym konte peknou radku hovad, Billy Madison je asi mezi nima king. Takovyho giga hyper mega dementna totiz jen tak neuvidite, az sem skoro cejtil, jak se mi sledovanim filmu zmensuje mozek. Ale jinak to je po vsech strankach typicka Sandlerovo komedie, to znamena sem tam solidni vtip, predvidatelnej pribeh a potesi uchylacek Buscemi v malicky roli. Slabsi 4*. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

První regulérní Sandlerovina, která svým nezvyklým humorem nalajnovala budoucí směrování mého velmi oblíbeného komika. Koho to nebaví, ať se na to nedívá. Sandlerovy filmy jsou všechny ve stejném stylu (až na malé procento), takže komu Sandler nesedne, nemá smysl, aby se díval na jeho filmy a pak to tady brutálně a bezcitně kritizoval. Madison je sice hodně slabá podívaná, v porovnání s Happy Gilmorem, ale i tak je to sranda a nejlepší na tom je tvářička Bridgette Wilson - je to dokonalá baba a dost dobře nechápu, jak to, že nebyla obsazovaná častěji. Dívá se na ni mnohem příjemněji, než na mnohé neustále prosazované hééérečky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 26. června do 29. srpna 1994 v kanadské provincii Ontario. (BMW12)
  • Ve filmu hraje Billy (Adam Sandler) s dětmi ze třídy vybíjenou a vidíme, že Billy do dětí hází silně míčem. Adam Sandler skutečně házel míčem tak silně, jak jen to šlo. Výkřiky „au“, které můžeme ve scéně slyšet, jsou skutečné reakce dětí, z nichž mnoho při natáčení této scény plakalo, což způsobilo, že režisér musel jejich tváře „vystřihnout“, aby to na výsledném produktu nebylo vidět. (griph)
  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)

Reklama

Reklama