Reklama

Reklama

Odborník na banky

  • USA Bank Shot
Trailer

Obsahy(1)

George C. Scott v roli vizionářského lupiče, který netouží jen po vyloupení banky, ale po tom ukrást ji celou. Krimi komedie, jejíž režie se ujal Gower Champion a v níž hlavní roli vizionářského zloděje jménem Walter Ballantine ztvárnil George C. Scott. Po úspěšném útěku z vězení totiž jeho cílem není pouze banku vykrást, nýbrž ukrást ji celou. Toho docílí tak, že celou mobilní pobočku banky stojící na parkovišti u nákupního centra pomocí speciálních strojů uprostřed noci zvedne, natře ji narůžovo a ukryje ji v kempu pro obytné přívěsy. Při ďábelské akci mu pomáhá půvabná El (Joanna Cassidy) a Al Karp (Sorell Booke). Na stopě už je však i FBI v čele s "Buldokem" Streigerem (Clifton James). Vychytralým lupičům přitom ubývá čas na to, aby se dostali do sejfu s penězi... Snímek byl natočen na motivy románu Donalda E. Westlaka, který je také autorem předlohy krimi komedie Ukradený diamant (The Hot Rock) z roku 1972. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Mol 

všechny recenze uživatele

I'M GOING TO GET UP FROM THIS TABLE. I'M GOING TO WALK TO THE NEAREST POLICE STATION AND I'M GOING TO TURN MYSELF IN. AND THEY WILL TAKE ME BACK TO STRYKER'S FUNNY FARM, WHERE AT LEAST I WAS SAFE AND SANE! AND I PITY THE POOR SCHMUCK WHO TRIES TO STOP ME! Hodně slabé a většinu filmu dumb! Kdyby tam nehrál George C. Scott tak bych to asi nedal. On je tam totiž jediný normální člověk a zbytek té bandy budižkničemů, ač se snaží o co chtějí (zřejmě o hraní komedie) nedá se na to dívat. Naštěstí stopáž je přijatelná a asi dvakrát až třikrát jsem se dokázal i pousmát. Kdyby film byl braný seriózně s jinými herci, pořádnou bankou a upilovanejma brokovnicema, to by pak byla jiná. Protože pro tyhle role je George ten pravej. Seriózní drsňák. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vtipný a zábavný film, akýsi predchodca dnešných akčných komédií s vykrádačsko-lúpežnou zápletkou. Bláznivý nápad má miestami až prehnane parodický charakter, no poväčšine sa jedná o celkom dobre rozvinutú myšlienku s nožstvom originálnych scén a nápadov. Škoda, že niektoré vtipné a nanajvýš komické postavy musia čeliť rovnakému počtu nezmyselne konajúcich a hrozivo primitívnych. 65%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bank Shot je docela vtipnou komedií se slušnými dialogy. Trochu parodie na krimi, především konec hodně "ujíždí". Kvalitu filmu může pokazit dabing studia Bear v čele s Liborem Teršem, který si opět střihl víc rolí. Naopak nahoru jej táhne Petr Oliva coby "Buldok" Streiger. Bez ohledu na českou verzi MGM dávám 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená lupičská komedie, kde je profesionálním kasařem slavný George C. Scott, který se rozhodne ne banku vykrást ale ukrást. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Škoda těch křečovitých pokusů o crazy komedii. Suchý anglický humor by filmu slušel lépe. Mohla to být vynikající zábava, takhle jen dobrá. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zlodějská komedie, která má sice dobrý námět a místy je trochu vtipná, ale je až moc přitroublá a naivní. Je to spíše taková umělá taškařice. Přitom herci hráli dobře. Kouká se na to dobře, ale na konci jsem zjistil, že kdybych sledoval místo toho teleshopping, tak bych byl více vysmátý i vzrušený. To obočí, které měl George C. Scott, bylo opravdu jeho? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie o útěku z vězení a "geniálním" plánu ukradení banky sklouzává občas skoro do grotesky, popřípadě hysterie jednostranných vedlejších postaviček. Někdy to byla už příliš odvázaná taškařice, ale stále taková sympatická a pohodová. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo docela slabé. George C. Scott se většinu filmu tváří kysele a nepouští si nikoho k tělu. Není divu, protože s takovými diletanty se vážně nedá pracovat a bohužel to ani není moc vtipné. Jediný výrazný nápad je samotné ukradení banky, nic jiného vám z filmu v hlavě nezůstane. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hned 27 známých anglofonních kriminálek vzniklo v roce 1974, což je víc než všech ostatních žánrů dohromady. Filmy mega slavné, celkem známé, originály později známých filmů nebo aspoň zajímavé obsazením. Nic z toho neplatí pro tuhle "komedii", to byla vysloveně kravina. Ať už námětem (nikdo si nevšimne krádeže a přesunu celého baráku?) či obsazením (horší partu nesympatických pitomců aby člověk pohledal). Šéf vězení má pravomoce šéfa policie a tak do LA vyjíždí organizovat pátrání, profesionální kasaři neumí otevřít sejf. Scott hraje lupiče s otráveným výrazem "co dělám v téhle pitomosti. Pár slušných scén tady je (útěk z vězení, obklíčení vedlejšího domu), leč konec je na pár facek a přiměl mě jít ještě o * míň, než jsem chtěl. ()

BerniX odpad!

všechny recenze uživatele

Další hezká knížka, která se dočkala hrozného zpracování. Jediné co zůstalo byla banka-přívěs. Těžko věřit, že tento film má s tímto http://www.csfd.cz/film/20945-ukradeny-diamant/ cokoliv společného, ale má. Hlavního hrdinu a autora předlohy. Nemylte se. Autor předlohy mezitím nezdegeneroval. Chyba je jinde. Chudák pan Westlake. Je sice uveden jako autor námětu, jenže z knihy téměř nic nezbylo a knižní vtip zde dostává řádně na zadek. Film totiž není vůbec vtipný. Takže těm, kterým se film líbil dobře, a těm, kterým se film nelíbil, nebo se na něj teprve chystají - přečtěte si raději knihu - Donald E. Westlake Ukradená banka. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie točící se okolo originálního nápadu, jak naložit s mobilní bankou. Všechny postavičky okolo George C. Scotta jsou takové karikaturky, ale zase o to víc je tam komických situací. A světe div se, vše se stačilo odehrát za pouhých 80 minut! No super. Zlatý sedmdesátky. ()

Reklama

Reklama