Reklama

Reklama

Kung Fu Kyborg

  • Hongkong Ji qi xia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Čína, rok 2046. V přísně tajném vládním programu je stvořen dokonalý prototyp super kyborga s lidskou tváří K-1, který má veškeré předpoklady k tomu, aby zneškodnil nebezpečného androida, který ohrožuje město. K-1 má dokonalé funkce, kromě toho, že létá, dívá se skrz zeď a střílí z prstů uspávací střely, se kdykoliv dokáže proměnit v motorku nebo v obrovské opancéřované monstrum. Vláda přidělí K-1 čestnému a neúplatnému policistovi Xu Dachunovi, který má svého parťáka zaučit. Dachun by se chtěl stát hrdinou a tak není z nového kolegy právě nadšen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

JFL 

všechny recenze uživatele

Kung fu kyborg je v základu typický film od Jeffreyho Laua. To znamená, že do popcornově stravitelného celku hází atrakce speciálních efektů, přízemní humor, parodické prvky, odkazy na popkulturu, tradice a každodenní život v čínských teritoriích, přičemž z hlediska vyprávění směšuje akční scény a romantickou komedii. Bohužel narozdíl od režisérových vrcholných snímků "A Chinese Odyssey" a "Čínská odysea 2002" nemá tentokrát Lau po ruce tak talentované herce a nepříznivě se podepsal i fakt, že se scénář nemůže opírat o klasický příběh. Následkem toho jednotlivé sekvence postrádají komickou gradaci a energické herecké podání a film je jako celek ještě více roztříštěný a nejdnotný než hongkongské bláznivé komedie z 80. let. Obzvláště ale zamrzí, že se Lau zřekl typicky hongkongského stylu a lokální specifika samosprávní oblasti vyměnil za prvky typické pro pevninskou Čínu. Ačkoli film vznikl jako koprodukce, co do stylu humoru a kulturního podloží jednotlivých vtipů je to v prvé řadě čínský snímek. 5/10 Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokus o čínský Transfomers, ale Bay se fakt nemá vůbec důvod bát nějaký konkurence, tohle je bída, ono totiž nejenže první akce se objeví zhruba až po uloudaný hodině plný rádoby humoru a ještě s nic moc trikama,ale ono se toho tam ani o moc víc neuděje, na poli akce to je opravdu hodně chabý a o to víc to zamrzí, když sem byl naverbovanej velkej borec Jacky Wu, jenže ten se tu zmůže jen na jeden průměrnej souboj a tim končí a zbytek se tam pokusí zachránit Jeffrey Lau se svýma kyborgama alá transformers, ale nějak asi omylem zapomene na závěrečnou bitvu, takže tu jsou všehovšudy dvě akce z toho jedna za moc nestojí a druhá nestojí prozměnu za nic. A to se radši ani nezmiňovat, že tu vlastně ani neexistuje záporák a těm hodným člověk ani nemá moc chuť fandit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerná akčná sci-fi komédia. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý dostane za úlohu dávať pozor na nový typ cyborga, pričom ho musí udržať v utajení a spolu čelia mnohým problémom. Spracovanie ma ale moc neoslovilo, celé je to podané nezaujímavo a ani tie najdôležitejšie situácie ma nedokázali výraznejšie zaujať. Akcie je tu veľmi málo, ale nakoniec je to ešte klad, kedže jej úroveň je na veľmi nízkej úrovni, vôbec ma nebavila, dokonca by som povedal, že práve akčné scény sú najhoršou stránkou celého filmu. A je úplne jedno, či sa jedná o menšie súboje, alebo veľkolepé akcie, nič nedosiahlo ani len priemeru. Efekty sa tiež nevydarili, väčšina z nich je veľmi slabá, ale aspoň tých pár transformácií vyzerá celkom dobre. Humoru je tu plno a v celkovom pohľade ho moc chváliť nemôžem, tento typ mi moc nesedí, ale niekoľko vydarených scén sa tu nájde, hlavne napodobovanie videných vecí alebo spomalená naháňačka. Paradoxne v tejto akčnej sci-fi komédii ma najviac bavila romantická stránka. Nemá moc priestoru, ale z celého filmu pôsobí najpríjemnejšie. Herecké obsadenie je celkom dobré, hlavné postavy moc nesklamali, niektoré vedľajšie zase pobavili svojim extrémizmom, ale sklamal ma Jacky Wu, jeho postava bola zaujímavá, ale pokazila mu to zlá akcia a málo priestoru. Škoda, že sa tvorcovia rozhodli ísť práve týmto smerom. Základ príbehu bol dobrý, mohli radšej kompletne vylúčiť akciu, takmer všetky sci-fi prvky a podstatne obmedziť humor a možno by to bol taký milý príjemný film a určite by bol pozerateľnejší. A absolútne nechápem nasadeniu tohto filmu do kín. V tejto oblasti sveta vzniká množstvo kvalitných filmov a distribútori si vybrali práve jeden z najhorších. Týmto len nahrali tým obmedzeným divákom, ktorí sú schopní podľa jedného filmu a dokonca z tohto žánru zhodnotiť celkovú filmovú tvorbu krajiny. Od tohto filmu som nič nečakal, bol som naň zvedavý hlavne kvôli jeho nečakaného nasadeniu do kín a kvôli prítomnosti Jackyho Wu, ale aj tak som toho moc nedostal. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 45%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem čekal mnohem více. Proti předchozím snímku Kung Fu Hustle chybí absolutně humor, na který jsem tak trošku spoléhal. Triky byly opravdu hrozné. Někdy je méně lepší jak více. Scénář, absolutně chyběl důvtip. Stále mě otravoval stále naříkající zástupce divize technologie, či co byl vlastně zač. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem ten pravý divák, který by měl seriózně porovnávat tuhle hk variaci na Transformers (prostě nemám ráda akčňáky s plechovkama) skloubenou s romancí a naivním humorem, ale... Akce tu není příliš, spíš se hraje na romantickou linii kolem milostného trojúhelníku, která ovšem není nijak zajímavě podaná. Humor je bezelstný jako na začátku hlavní hrdina a film samotný, jakmile sejde z očí, sejde i z mysli. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ten gigantický meč si mohli tvůrci odpustit a ten robot fakt nebyl podobnej Transformes. Hahaha. A navíc je to,až moc dlouhé. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od některých přízemních a zaostalých existencí si rozhodně nemyslím (nechci jmenovat), že tohle je zrovna příklad nenarativního filmu, mezi ty spíše počítám takové umělecké skvosty jako je Křižník Koťonkin či Dobrodružství. Distribuční společnost Go Crazy je opravdu crazy, jediná měla tu odvahu dovézt nejnovější čínský megafilm Kung Fu Kyborg. Takové umělecké veledílo, vedle něhož jsou díla od Luchina Viscontiho vhodná tak pro chovance mateřské školky. Kde prostě jinde uvidíte zpívajícího kyborga, nejdrsnějšího zubatýho hackera na světě s fénem a vrtačkou, nány s velkejma mesrama a podobný nezapomentulený scény. Ale jak vidím i mezi zdejším osazenstvem nepochopeno, přijde však doba, kdy se o něm bude učit na všech filmových školách na světě a Bordwell and Thompson budou o něm psát sémiotickou analýzu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

21.6.2010 ~ No do prdele, tak tohle už je i na mě moc... ~ To si takhle někdo v Číně a prozápadnějším Hong-Kongu řekl, že když v té Americe a Evropě mají úspěch ti skládající roboti, že si musí také nějaké vytvořit. A tak vzali nejblbějšího režiséra, nejpitomější scénář, nejdementnější komparz a stvořili největší akční sci-fi sračku minimálně roku 2009, ne-li hůř. Jedná se tu o prokazatelnou genocidu mozkových buněk. ~ Základem měla býti parodie. Parodie na Transformery, parodie na americké slaďáky a hi-tech ovládající div ne nemluvňata. Parodie ovšem označuje zesměšnění vážně míněného. Tady se jedná o demenci vyvolávající pokus o parodii, který nemá vtipu ani co by se za nehet bezprstému vešlo. Veškerý pokus o vtip tu vyznívá trapně a trapněji než trapně, veškeré, VEŠKERÉ postavy jsou trapnou parodií, příběh je trapnou parodií a dokonce i drzost tohle považovat za film je trapnou parodií už ani nevím na co přesně... třeba na toustový chleba, to už je fuk. Jediné, co tak alespoň trochu stojí za zmínku jsou pokusy za málo peněz získat co nejvíce efektů, a tak tu máme virtuální realitu, obří roboty, vykradené z Transformerů a dokonce i 'Power Rangers' (!!!) a úžasný umělohmotný "Final Fantasy" meč. ~ Tajná společnost, vyrábějící kyborgy, pověří nejlepšího policistu okrsku, aby pod svá křídla vzal jednoho takového robota, který má za úkol se nejen začlenit mezi lidi, ale následně i najít a zastavit jiného kyborga, který se vzepřel svým tvůrcům a zatoužil po vlastní existenci a nalezení života. Do kyborga, který vypadá jak laboratorně vytvořené japonské emo, se zamiluje jedna mladá policistka, do které je ovšem zakoukán náš nejlepší policista, bdící nad naším robotem. Spolu zažijí spoustu neplánované zábavy (nuda a škvár), aby nakonec policista zaklepal bačkorama a jedinou šancí pro jeho záchranu tak je "borgská asimilace". Druhá část se tak točí okolo robotického sebeobjevování, což stojí za starou fusekli stejně, jako celá první část. A dost. ~ Sledovat tohle je trest a rovnou se přiznám, že jsem na to neměl nervy a "film" jsem tak zvládl za polovinu jeho délky. Jinak to nešlo. Takovéto psychické trýznění si zase dobrovolně ordinovat nehodlám. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý mix klasicky pološílené asijské romantické sci-fi komedie s hongkongským robotickým Juddem Law v hlavní roli, který se následně zvrtne do naférovku šíleného digitálního akčního inferna. Nechápu tyhle nízký hodnocení, já se bavil neskutečně, ať už u podařených vtípků nebo robotických soubojů, které sice neobstojí v porovnání s Hollywoodskou velkoprodukcí, ale narozdíl od ostatních podobných béček se stejným hodnocením zde na CSFD se alespoň vyrovnají videoherním intrům. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čínská šílenost, která by mohla být docela dobré drsné sci-fi, ale ve skutečnosti je to podáno jako rozpustilá triková komedie, kdy zrovna ty triky nejsou nic moc skvělého, což je škoda, protože na nich to mohlo být postavené. Postavy nejsou nijak moc zajímavé, vtípky nejsou dobré, celkově snímek nefunguje. ()

Brain-D odpad!

všechny recenze uživatele

V Traileru je prakticky celá akční stránka tohohle filmu, který připadne jako střeštilé akční sci-fi. Ale když se podíváte na film zjístíte, že je to drama a vtip žádný. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, trailer lákal jak sviňa a nakoniec totálna stupidita, veď už len tá kombinácia žánrov je nezmyselná a čo už len ich spracovanie. Bitka v sklade so spomaľovacími injekciami, tak to bol iný úlet. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Už jméno režiséra naznačuje, že se jedná o čistokrevnou parodii. Kung fu kyborg rozhodně není variace na Transformery, ale parodie na tento film (vlastně spíše na Robocopa). Hodně nepovedená parodie. Distributor Go Crazy by se měl přejmenovat na Went Crazy. Vybrat takovýto film do naší distribuce je známka pokročilé demence. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnudnějších a nejstupidnějších slátanin co jsem kdy od "asiatů" viděl. Po tomto počinu jim hromadně vzkazuju: "Přestaňte fušovat do filmu. Dělejte radši elektro, levný napodobeniny hadrů a bot a roboty na práci. To jakž takž umíte. Film nechte bejt. V jakémkoli žánru unudíte, zprudíte, ne-li rozčílíte "normálního diváka" - mě, co se chce u filmu bavit a relaxovat. Vaše filmy jsou k smíchu a naprosto nezáživné. Jo, najde se pár lepších, ale tenhle patří do odpadu jedna báseň. Stupidnější splácaninu romantiky, detektivky, sci-fi a parodie snad nejde vymyslet. Tohle je můj "strop" čirý blbosti, a "asiatů" dno neschopnosti. ()

Reklama

Reklama