Reklama

Reklama

After the Apocalypse

Obsahy(1)

Futuristická sci-fi dráma Po apokalypse sleduje piatich preživších snažiacich sa čeliť výzvam Nového sveta, ktorý vznikol po zničujúcej celosvetovej katastrofe. Ohrozuje ich nedostatok základných zdrojov, ktoré by uspokojili ich fyzické i psychické potreby. Temná a vyprázdnená planéta po hrôzach Tretej svetovej vojny ponúka iba podivne obmedzené prostredie pre život. Štvorica mužov a jediná žena sa musia naučiť komunikovať bez slov, pretože po vojne je ovzdušie zamorené smrtiacimi plynmi. Vojna ich zbavila minulosti a predchádzajúcich životov, a preto si ako jednotlivci aj kolektív musia vybudovať život nový. (Incantator)

(více)

Recenze (4)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bůhvíjak mě to sice neodvařilo, ale zajímavé to rozhodně je. Nakajima stylizací nepokrytě navazuje na bessonův La Dernier Combat (černobílý formát, minimum herců, postapokalyptické kulisy, absence řeči atd...), narozdíl od něj je však méně hravý, více temný a ve svém poselství až cynicky krutý. Jestli je to dobře nebo né, to už záeží na každem jednotlivém divákovi... Já osobně bych si dal radši něco v bessonově duchu.. PS: Sorry Kalidore, svůj koment jsem psal mimo síť a teď když ho vkládám koukám, že je ti hodně podobný.. Nejde o opisování, ale o shodný postřeh :) ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Yasuaki Nakajima vytvořil černobílý postapokalyptický snímek, kdy se 4 muži a jedna žena setkaji v industriální krajině po 3. světové válce. Jednoduché, skvělé zahrané, beze slov jen s perfektním hudebním dobrovodem nutí snímek diváka k zamyšlení. Excelentní práce. 100% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poslední bitvou je to inspirované tak moc, až to v mnoha scénách bije do očí, ale je zajímavé, že v něčem je Nakajima lepší a v něčem naopak horší v takovém poměru, že se to skoro vyrovnává. Poslední bitva má silnější atmosféru, hlubší poselství (no... spíš "hlubší"), profesionálnější pojetí (ale After the Apocalypse je zase nezávislý film, takže to není úplně mínus) a výraznější závěr, zatímco After the Apocalypse je civilnější, má přiměřenější stopáž, funkčnější vyprávění a navzdory té silné inspiraci naštěstí jiný konec. Poslední bitva mi sedla přeci jen o něco víc (nejspíš i kvůli tomu, že byla první a ve své době radikálně jiná), ale stejně jako u ní si i tady myslím, že je to zajímavá zkušenost na jedno zhlédnutí, než cokoli jiného, A vyprávění pouze skrze obraz mě těšilo u obou filmů, ačkoli to je i ten největší klad, jaký oba filmy měly. A abych je nějak rozlišil, tak After the Apocalypse dám trošku slabší hodnocení. Slabé 3* ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to měl k něčemu přirovnat tak se nabízí Bessonovo Le Dernier combat (postapokalyptická budoucnost, černobílé pojetí, ztráta schopnosti mluvit), avšak Bessonův film dokázal upoutat pozornost a užil jsem si ho. Tady je to pouze 72 nudných minut tahání chlapů o ženskou. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama