Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

verbal 

všechny recenze uživatele

Režii to má kulantní, akční scény jsou špička ve své třídě! Jen mi nejde do hlavy, co to režiséra napadlo, obsadit do hlavní role toho slizkého pokrfejse s obličejovou obrnou, který když chce zahrát nějaké emoce, musí před ním klapka utýrat koťátko a to ještě s nejistým výsledkem, zdali se mu ta vráska uprostřed čela vůbec objeví. Navíc přes polovinu dvouhodinové stopáže dělá nudně kudrnaté oči na nějakou ohyzdnou kikinu z banky, kterou se kdoví proč snaží ošukat, což v kombinaci s odpudivým heavyendem degraduje toto nadějné drama na úroveň sériové, klišovité sračky podle Rosamunde Pilcherové o trampotách životem zklamané vdovy a zneuznaného švédského jaderného fyzika na pozadí uhrančivých Rakouských Alp. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

The Town mě zaujalo mnohem více než předchozí Affleckův režijní počin Gone, Baby, Gone. Je to takový ten film, který si člověk rád pustí znovu. Je v něm dobře namíchaná akce i klidnější pasáže a navíc si Affleck velmi dobře vybral své herce. Ač je sám klasicky nejslabším článkem v atraktivní herecké sestavě, dokázal coby režisér ze svých herců dostat to nejlepší. A velké plus má u mě hlavně za to, že do role agenta FBI obsadil Jona Hamma. Už bylo načase, aby se herec, slavící obrovský úspěch na televizním poli, představil také filmovému publiku v nějaké té větší roli. 90% A doporučuji prodlouženou verzi!!! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Emocionálně trochu chudší než Gone Baby Gone, stále však velmi plný a "živý" příběh, kde hlášky dokonale zapadají, každý charakter je ohromně zajímavý a Affleckův všeznalý výraz i břišní sixpack budí příslušný respekt. Jen ty logické lapsy a drobné scenáristické berličky, díky kterým toho chlapcům prochází občas až moc, přespříliš vytrhávají z konzistentního napětí a očekávání věcí příštích. I tak mám pocit, že pokud si Affleck pojede ve stejném duchu ještě párkrát, může to na sklonku života dotáhnout do ligy Eastwoodovic formátu. Velmi silný nadprůměr. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Maximální výkon v disciplíně "polidšťování zločince". Jen kdyby to nebylo tak nudné, klišovité a předvídatelné... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Melancholická, řemeslně bezchybně odvedená kriminálka. Chytrostí scénáře sice nedosahuje takové té artové kriminální špičky (Heat, s nímž bych The Town ale raději nesrovnával, působilo na mě úplně jinak), ale je o několik tříd výš, než letošní blockbusterová akční konkurence, což je příjemné. Ben Affleck mě v hlavní roli mírně rušil, hereckým charismatem jej převálcoval Jeremy Renner, ale jako režisér odvedl výtečnou práci - například lepší automobilovou honičku jsem letos neviděl. Obecně řečeno mi v podobných filmech často dělá problém fandit záporným postavám, podobnou potíž jsem zažíval i tady. Emocionálně mě mírně zasáhlo až závěrečných pár minut. Koukalo se mi na to dobře, nepřekvapilo mě to ani jednou. Zkrátka příjemný, uspokojivý thriller, ale úplně nenadchne. Slabší čtyři hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tohle schéma už tady bylo mnohokrát a někdy i lépe (v jednom momentu se na ‚ten‘ kousek i hlavní hrdina kouká v televizi), ale líbí se mi Affleckova sympatická režie, která ty archetypální postavy nehrne dějem nijak překotně, ale bez zbytečných vytáček, věcně a poutavě. Že je to chvílemi až moc sevřené v kleštích okoukaných šablon je na škodu hlavně ve chvílích, kdy zběhlejší divák vytuší následující kroky hrdinů dřív než oni sami. Každopádně, ta určitá staromódnost tomu jen a jen prospívá. Na další Affleckův film se těším nevýslovně. [Vážení distributoři, vzhledem k BR-ripu na netu, české premiéře v nedohlednu a současnému programovému složení našich kin, jedna malá poznámka: ‚Vyserte si oko!‘] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během okamžiku jsem se do The Town zadíval a oči jsem neměl šanci odsunout od obrazovky. To, co mi v Gone Baby Gone chybělo tady naprosto perfektně funguje. Výborný, chytlavý příběh. Konečně drsnej Ben Affleck, kterej tuhle imidž potřebuje jako sůl a celá řada zapamatovatelných scén, při kterých Vám vyhrknou slzy do očí s tím, že tohle je přesně ten typ thrilleru, který vidíte za hodně dlouhou dobu. Je možný, aby Ben Affleck byl opravdu schopný režisér? Před pár lety bych se mu vysmál do očí. Spolu s Mattem Damonem a DiCapriem jsem je totiž viděl v obětí umělého frajerství, ze kterého už zřejmě vyrostli. Momentálně totiž před sebou vidím přední představitele Hollywoodu, o kterých bych to předtím nikdy neřekl. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Silná krimi podepřená uvěřitelným výkonem všech zůčastněných. Režie se může zdát zaměnitelná ale Affleck ji má pevně v rukou a sází to na pána. Jen by to chtělo silnější útok na emoce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $92,186,262Tržby Celosvetovo $156,786,262Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,134,199 //počet predaných kusov 1,056,083Tržby za predaj DVD v USA $30,789,221 //počet predaných kusov 2,120,865║ Ben Affleck vypadá byť veľký fanúšik filmu Nelútostný súboj a tento jeho počin je veľmi zdarilý aj keď nie úplne konkurencii schopný spomínanému filmu, určite by sa tam dalo čo to lepšie dotiahnuť, niektoré zábery boli vizuálne fakt dobré, obsadenie fajn, akcia slušná, dejovo to zaujme po celý čas. /80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny pocin s atraktivnou, hoci obohratou zapletkou... A o rodine Affleckovcov plati jedno zasadne pravidlo: Tak ako je Casey skvely herec a zly reziser, je Ben vynikajuci reziser, ale priserny herec. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uprimne som rad, ze som po dlhsom case mohol v kine vidiet poctivu gangster-krimi dramu, dokonca som sa pristihol ako radostne si hmkam pri nocnych scenach, kde obraz vykazoval velmi pocetne zrno. Film sa mi za to okrem ineho odvdacil tym, ze uz dlho som nebol tak nerozhodny v otazke "paci-nepaci". The Town je natoceny zrucne a v style sa prezentuje istota. Pribeh fici podla osvedcenej mustry (resp. kombinacii dvoch-troch najzauzivanejsich mustier v danom zanrovom prieniku) a verne sa drzi pravidla plneho vyuzitia kazdeho naznaceneho motivu az nadoraz, cim sa cely film stava velmi lahko odhadnutelnym. Ta snaha o natocenie "poctiveho" remesla (zanrovo i stylom) ho totiz postupne zbavuje iskry v neakcnych pasazach a zaverecny akt je uz povinne suchym dovetkom, kde sa zurocia logicke otazniky a dejove barlicky. Mrzi ma to hlavne preto, ze v urcitych momentoch deja boli naznaky, ze niektore standartne situacie by mohli byt narusene, ale nakoniec sa tesne pred vyhodenim vyhybky cuvne na znamu trat. Som si vedomy, ze ta cistota je zamerna, ale vadi mi. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy při znalosti faktu, že Ben Affleck coby režisér natočil teprve svůj druhý celovečerní film, klobouk dolů. Svůj atmosferický debut sice nepřekonal, ale jestli je druhý film přelomový a teprve on napoví, jaký ten který režisér ve skutečnosti je, o Affleckovi hovořil jasnou řečí - přirozený talent! Je patrné, že Ben Affleck točí o něčem, co zná a čemu rozumí a svou režisérskou (ale i lidskou) typologií mi ze všeho nejvíce připomíná Clinta Eastwooda, možná svého hollywoodského guru. Všichni tady řeší podobnost s Mannovým opusem, s Nelítostným soubojem má Město jistě mnoho společných prvků a jednu z hlavních dějových linek, ale ve výsledku je jiné, své. Tohle není souboj dvou rovnocenných rivalů na různé straně zákona, tohle je óda na to, čemu Američané říkají ,,neighbourhood" a my tady komunitní život, soupeření zločince a muže od FBI je jen vedlejším produktem. Jsem zvědav, s čím přijde Ben Affleck na režisérské stoličce napotřetí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Affleck zbožně vzhlíží k Mannovu Nelítostnému souboji, to je více než jasné. A již je i jasné, že rozhodně má talent k tomu, aby jednou natočil podobně nadčasový majstrštyk. The Town to sice ještě není, a to ani v rozšířené verzi (běžnou jsem neviděl, ale z té delší bych rozhodně nevystřihl ani minutu). Na to je to až příliš "pouze" Nelítostný souboj v beta verzi 0.5, ale... Ale to je ostatně také jediný zápor, který lze vznést. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně akční. Dost často se tam kropěj samopalama a to je fajn. Zápletka není úplně špatná a irský mafiáni nejsou od těch italských zatím tak provařený, takže jsem byl spokojenej. Ale od Afflecka se mi stejně víc líbilo Gone baby Gone, tam byla víc vystihnutá ta hnusota ameriky (všude ty hnusný bachyně atd.) zde se o ní jen mluví. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Navzdory urputnému opisování Affleck pominul, že Heat nestál na vztahu De Nira a Eady, ale na konfrontaci De Nira a Pacina. K ní nemohlo v The Town ovšem vůbec dojít, poněvadž agent FBI je čistě žánrová figura hnaná slepou vůlí, kdežto postava Afflecka přepsychologizovaný charakter ukotvený ve skutečným Bostonu, (-spoiler-) díky čemuž se nikdy nemohou střetnout, a také nestřetnou, jelikož každý z nich patří do zcela odlišného světa. Když si porovnáme konec z Heat a konec z The Town, vidíme dosti zřetelný rozdíl. Druhak, Heat byl filmem ideí tázající se po tom, zda mohou prací posedlí jedinci vést rodinný život (jistěže nemohou - dokonalost neexistuje ani ve filmech), ale o čem je vlastně The Town než snad o tom, že na ženský si nikdo dovolovat nesmí. Nějak málo na dvouapůlhodinový biják. ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama