Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Má to sice takové pomalé tempo že by se člověk mohl i nudit, ale tento film umí tohoto tempa náležitě využít. A ta pomalá akce tomu seděla ikdyž bych svižnější tempo u tohoto filmu uvítal. ( 4.11.14/MAC ) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ani nejmenší kousek originality, naprosto... ale úplně naprosto předvídatelný scénář, který tu byl snad milionkrát. Chyba? Ani ne. Ačkoliv The Town vůbec ničím nepřekvapí, je to prostě poctivá žánrovka (nejsem si jist jestli tenhle termín používám správně). Obsazení je vskutku solidní a až mi potáhne na čtyřicet přál bych si mít z poloviny takové charisma jako má Jon Hamm. Jeremy Renner okupuje v této roli opačný konec charismatické škály, ale lepší "grázl" se najít snad nedal. Zbytek včetně Afflecka a uvěřitelné Rebeccy Hall taky fajn. Přirovnávat film k Heat se tu koukám stalo trendem, tak se tomu také nevyhnu a dodám, že tam herecké obsazení je přeci jen ještě o pár tříd dál. ()

vadic 

všechny recenze uživatele

Viděna pouze extended verze. No a jinak nemám nic nového, čím bych přispěl. Spousta odkazů a řekl bych i poklon Mannovi respektive nověji i Nolanovi, ale s tím já nemám sebemenší problém. Dokonce i ten patetický závěr hrál do karet mého rozpoložení. Prostě za ty 2 režisérské kousky Benovi odpouštím veškeré jeho dřívější herecké přešlapy. (Gigli sem neviděl a tak to i zůstane :) ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Nie až taká nekompromisná pecka ako Gone Baby Gone, ale stále kurevsky dobrý film. Ben Affleck naozaj rastie do výborného režiséra. Veľmi dobre zachytáva atmosféru (som zvedavý či sa mu to bude dariť aj ak sa odváži vydať mimo Boston) a profiluje plastické charaktery. Obsadenie a herecké výkony opäť veľmi presné a to VRÁTANE pána režiséra. Renner IMHO celkom nadhodnotený a nejako čakám kedy mi docvakne hype okolo jeho osoby. Ako pozerám, rozšírená verzia je o 25 minút dlhšia - určite chcem vidieť, možno to potom pôjde až na päť. ;-) P.S.: Podobne ako v Gone Baby Gone - Harry Gregson Williams skomponoval veľmi fajn hudbu. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Affleck možná není herec oskarových kvalit, a i zde to potvrzuje, jenže režisér a scénárista je bezpochyby excelentní. Město není sice ten film, u kterého by se dala obdivovat chytrost a vynalézavost děje, spíše jde o klasický příběh dvou sympatických zločinců s odlišným postojem k násilí, kteří se snaží uniknout nekompromisnímu agentovi. Jenže Affleckova pevná režijní ruka nedopustila filmu sklouznout k samoúčelné frašce typu Gangstrů. Jakkoli je film předvídatelný, stejně donutí hrát jeho hru a i když se z konečného finále dalo vytřískat daleko více emocí, stále zůstává výborný dojem z pořádného kusu nefalšované, kvalitní filmařiny. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené, mile obsazené, místy emotivně křehké, až hřejivě, avšak ve výsledku bolestivě klišoidní a natahované. Rozšířená verze tomuhle dílu bohužel příliš nesvědčila. Škoda, Bene. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Fantastický Krimi / Thriller, kde vykrádají banky a po lupičích pátrá FBI. Affleck způsobí trauma Rebecce, která pracuje v bance. Ta lupiče nahlásí a Affleck se stará, aby je FBI nechytla. Film je vskutku zajímavý a nápad je hodně dobrý, ale štve mě, že se dal konec předvídat, ale i tak je to fantastický. Momenty překvapení filmu nechybí a závěr je pekelně napínavý. 4 hvězdy. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

WOW. Film a la Clint Eastwood. Ben Affleck sa radí medzi mojich veľmi oblúbených režisérov. Teším sa na jeho ďalšie počiny. PS: Jon Hamm je geniálny. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Je to "slabší" odvar filmu Heat. Velké plus je, že podobnost filmu se Ben nesnaží zakrývat, ba snad naopak. Po herecké a režijní stránce velmi precizně zvládnuté. Děj je předvídatelný, ale vše je dobře stravitelné. Já viděl extended verzi, která je o 30 minut delší, a vůbec to nevadilo. Město je dobrý, je to vlastně hodně dobrý film (možná i víc). Jenže mu něco chybí, něco jako třešnička na dortu. Něco, po čem by jste se olízli a řekli si..."ano, to je bomba". ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

I přes určitou klišovitost a předvídatelnost děje se dle mého skromného jedná o mistrně natočenou krimi zasazenou do současného Bostonu. Affleck si vybírá téma svědomí a zločinu, kde polidšťuje zločince a daří se mu to od začátku do konce (i ten happy end s tím kluzištěm mu odpustíte). Hlavní hrdinové v čele s Affleckem jsou tak akorát sympatičtí a uvěřitelní. Policie v čele agentem FBI zde působí malinko nemohoucně a těžkopádně a ještě bych filmu vytknul, že přes jeho zjevnou syrovost si nevybavuju, že by bylo vidět jak nějakej policajt v přestřelkách zařve, což působí v kontextu filmu docela rušivě a režisér možná měl více přitlačit napilu a nějakýho poldu přece jenom nechat chcípnout, protože tímto je polidštění hrdinů (grázlů) dokonáno. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Welcome to the bank robbery capital of America. Z Afflecka fakticky něco roste. Pokud natočí do třetice tak dobrý film, jako byly jeho první dva. Tak mu začnu fakticky věřit. Ve Městě se opět věnuje svému Bostonu a jde vidět, že jím pořád žije. Králem filmu je stoprocentě Renner, který si Jema vychutnává každou vteřinou. Škoda, že nedostal stejného prostoru jako Ben. "If we get jammed up, we're holding court on the street." ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční kriminální drama, které je v první půlce nářezové více, než dost a snaží se o sirové vyprávění toho, jak to v ulicích vypadá a chodí. To vše se daří ve velice slušném tempu a i přes několik faktických nedostatků ve scénáři vše spěje k přijatelnému konci. To, co autoři však vyvedou v závěrečné čtvrthodince je na pár facek a snižuje to celkový dojem z filmu (někomu možná zlepšuje, co já vím). Každopádně, po technické stránce brilantní, atmosféra i tempo slušné, ale závěr vše pohřbívá velice bolestnou a nezaslouženou smrtí - ten konec je zkrátka moc patetický a chytlavý než uvěřitelný. (70%) ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tento film ještě nemá český distribuční název, a to proto, že v české distribuci zatím není. Což je ale velká škoda, protože se v distribuci jinak objevují totální blbosti, dobré snímky jsou však opomíjené. Ve filmu totiž Ben Affleck po Gone, Baby, Gone dokazuje, že je daleko lepší režisér, než herec (což dokazuje i v tom, že hraje hlavní roli – což považuji za hlavní negativum filmu). Jinak se jedná o výborně natočený snímek, převládá zde správně navnazující atmosféra, poutavě podbarvená přijemnou hudbou. Kromě Afflecka hrají všichni celkem dobře, nebo v rámci svých pidi rolí. Smutná tečka na závěr, film je jednou z posledních rolí Peta Postlethwaite. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych tak váhal s hodnocením. Dlouho se mi také nestalo, že bych během děje své rozhodnutí tolikrát změnil. Město se mnou nadělalo opravdu "sinusoidní brikule", kdy jsem v jednu chvíli civěl s otevřenou pusou (např při záběru, kdy "jeptišky" vyskáčou z auta a sledující policajt se ze strachu o život otočí jinam) a momenty, kdy jsem vzteky skoro odcházel od televize (rychlé odhalení FBI). Město má prostě spoustu skvělých momentů, ale také mnoho děr a to jak dějových, tak děr ve scénáři. Výkon č. 1 J.Renner!!!!Je mi to líto neboť chvílemi to byl opravdu nevšední kulturní zážitek, který mohl (a měl) dopadnout úplně jinak, 70%! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

S filmaři je to jako s kapelami. Když kapela vydá první album, které oslaví obrovský úspěch a přijme ho i kritika, nebude jí to nic naplat, pokud druhým albem nepotvrdí svůj um, nepotvrdí to, že na to má. Affleck sice nepřekonal Gone, baby, gone, ale dokázal mi, že jeho budoucnost je v režii. Ano, The Town se zdá jako celkem předvídatelné, jenže kdy naposled jsem tak slovutně fandil zločinci? :) Jeremy Renner byl famózní. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hned tu vidím spoustu narážek na Nelítostný souboj a musím se také přidat. Jenže možná s tím, že je tohle lepší! Affleck jako tvůrce málokdy mine a tady to znovu dokazuje. Příběh je sice takový, že si každých 5 minut řeknu "sakra, to jsem už viděl, ne?", ale všechny ty střípky z jiných filmů jsou tu poskládány jako takový žánrový best of. Z Nelítostného souboje mám jen poslední řežbu. Z tohohle si chci pamatovat víc. ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama