Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Že Benovi sluší více než herectví režie jsme se již dozvěděli v jeho minulém skvělém počinu. Zde se rozhodl dát si více prostoru i v herecké úloze a nutno podotknout že se zrežíroval dobře...film je parádní , používá sice několik již známých věcí ale přesto funguje skvěle. Navíc Renner můj oblíbenec už od 28 týdnů...prostě tenhle film patří na jinou kolej než ostatní komerční igelitové patosy z holywoodu které sice pobaví ale nedají nic víc...tenhle film dá mnoho... ()

peto580 

všechny recenze uživatele

Uplne smekam pred reziserskymi schopnostami Bena Aflecka. Toto je po filmarskej stranske naprosto genialny kusok. Prefektna rezija, perfektna atmosfera, grandiozne herecke vykony (je videt ze affleck si to pisal natelo), scenar ktory sa da radit k nadpriemerom. Velke plus za vedlajsie zapletky z ktorych ani jedna nesla do prdele jak to u takych filmovych projektoch byva. Takze pre mna jednoznacne 5. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Milý pane Afflecku, začínáte nám ukazovat netušené kvality a přemýšlím, zda-li jste špatně nezvolil školu....jako herec dobrý, ale jako režisér - ještě lepší! Je to tak, Benovi se tenhle film moc povedl. Je to žánr, který moc nemusím - akční, krimi, nějaké ty drogy, bídná čtvrť, zbraně a silné řeči. Silné řeči jsou bohužel i zde a i Město se místy potácí v zaběhlých klišé, ale nějakým zázrakem jsou to jen drobné momenty. Hodně pomáhá velmi kvalitní herecké obsazení a - nevím, co to bylo, nadšení a svěží vítr, nový pohled, který řadí tohle dílo do těch nejvyšších pater. Velmi dobré a i po pár dnech to mám v hlavě - myšleno v tom dobrém. ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že pokud bude Ben Affleck takto pokračovat v režisérské kariéře, má našplánuto opravdu to dotáhnout daleko. Jeho debut byl ohromující a ani u Města tomu není jinak, i když debut je vždy těžké překonat. Je tu zase starý dobrý kámoš Slaine ale také hlavně Jeremy Renner, který má před sebou velkou budoucnost. Kdekdo srovnáva Město s Nelítostným soubojem a já pokud bych měl říct za sebe, Affleck je na tom lépe. Nevím jaký význam v životě má pro Afflecka město Boston, ale i tady se příběh odhrává z chudinských čtvrtí Bostonu. Výborná práce Bene. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Film ma príliš nezaujal, ba dalo by sa povedať, že trošku nudil, ako kladné stránky mu nezapieram ale nedokázal ma nejak extrémne uchvátiť. Ako by mu pre mňa trochu chýbalo napätie, nevtiahol ma skrátka do seba. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Neoriginální. Náš čím dál slavnější Beník tu chutnou polévku neuvařil, pouze ohřál. Přesto nemohu říct, že pro mě není lákavé stáhnout si něco dalšího, v čem má Affleck prsty, protože se mi na to dobře dívá, to zas ano. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to byl úmysl ale skupinka lupičů a obě ženské mi byly silně nesympatické, a tak jsem musel fandit policii, která zrovna moc prostoru neměla. Příběh je vyprávěn velmi zdlouhavě, režisér si postupně vykresloval jednotlivé charaktery a vše dovedl do naprosto předvídatelného konce. Atmosféru ale film má dobrou, skvělá je také honička po druhé loupeži. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Tak to začíná vypadat, že mi Affleck - režisér přinese o poznání více radosti než Affleck - herec. Jeho Město je totiž sice poměrně nenápadným, ale za to nesmírně kvalitním snímkem s výborným scénářem. Co mě ale potěšilo nejvíc byla takřka naprostá absence nesmyslů (tak vzácná pro tento žánr!) a správná dávka nepřestřelené akce. Výborný je také samotný závěr, který dává zapomenout na malinko nudnější prostřední část filmu. Žádné podstatné výtky nemám a nevidím tak důvod proč hodnotit pod 5*. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Dávam 90%. Práve som film dopozeral a musím konštatovať, že Ben Affleck ma riadne prekvapil. Ako herca ho nijako nemusím, ale tu mi vôbec nevadil, ba priam sa na to hodil, výborná réžia a kamera, herecké obsadenie neopozerané, alebo neznáme (až na pár známych, ako Pete Postletwaite) a bezchybné. Výborne. Dve hodiny som sedel ako prikovaný. To že nedám plné hodnotenie, v tom mi bráni len to, že mi niektoré časti filmu pripomínali až moc iné známe filmy. (Point Break, Dark Knight, dokonca Shawshank!?) Ale rozhodne snímok hodný zhliadnutia, i niekoľkonásobného. Vďaka!!! ()

masiko 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to neni zadnej majstrstyk, chyb bych urcite nasel spoustu, ale nejak nemam potrebu hledat. Ben se opet predvedl ve skvelem svetle (dokonce mu nemohu vytknout ani jeho ztvarneni hlavni role - dojimaji me tu vsichni ti experti, podle kterych je Ben "tragicky herec a skvely reziser" jen proto, ze to od nekoho pred lety slyseli) a The Town je u me v TOP 5 letosniho roku. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Sice to melo kolem dvou hodin, ale me tam strasne chybelo detailnejsi vykresleni vztahu mezi postavami. Akcni sceny dobry, psysopaticti zlocinci taky dobry. Ale naprosto nevyuzita postava Blake a Rebeccy. Skoda, cekala jsem vic nez jen to, co mi Ben naserviroval. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Během akce je vše v pořádku, během vykecávacích scén je problém. Ve filmu je snaha řešit více věcí najednou (vztah s otcem, s městem, zahozenou kariéru...) což chvílema působí dosti nudně a zdlouhavě (SE si neumim , a ani nechci, představit). Naštěstí v závěru vše nahrazuje opravdu skvostná, syrová , tak trochu mannovská, akce...7/10 ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

O Affleckově Městě se letos mluví hodně, ale já si nejsem jistý, jestli je to vhodný kandidát k tomu, aby měl sílu bít se s "labutí", "sockami" či Počátkem. Affleckova režie má sice pár světlých okamžiků, ale jinak není ničím výjimečná, stejně jako scénář, kterému občasné logické chyby podrážejí nohy. A ani síla herectví to nezachrání. Obsazení rolí není špatné, samé známé ksichty, ale nikdo nemá na to, aby byl výraznější, než ten druhý. Špatný film to není, ale čekal jsem trochu víc, než jen udělat několik bank a pak si v klidu umřít (v některých případech). Vizuál je koukatelný, honičky mají spád, ale nevidím v tom žádnou podstatu. Samozřejmě ona tam nemusí být, ale pak je to na snímek, který pošilhává po nějakém plešounkovi docela málo. Závěr? Průměrný thriller to sice není, ale na to udělat lepší výsledný dojem to chtělo ještě přidat. Město to je, ale o velkoměstu může jen snít. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru rozhodně nadprůměr. Velmi dobrá režie i herecké výkony, vadil mi ale předvídatelný děj a na můj vkus moc pozitivní závěr. Na Nelítostný souboj to nemá, doporučuji ale rozhodně! ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal myslím u Gone, baby, gone: Nevím jestli je Affleck lepší herec a nebo režisér, protože oboje mu jde velmi dobře. Narozdíl od výše zmíněného snímku nemá tenhle takové překvapivé rozuzlení, ale zase má daleko vyšší tempo a více položené do akční polohy - na moralizovaní zbyl jenom malý prostor ;) A příjemně překvapil také Jeremy Renner, hrát ulítlé magory mu jde a asi už i zůstane :) P.S. Hláška filmu: Fergy, pamatuj, kdo vykleštil tebe! Prásk ... ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama