Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že to bude až takhle širokoúhlé. Syrovost akčních scén mi trochu připomněla jiný neméně „hustý“ snímek The Heat. Všechno v tomto filmu je jak má být a nenašel jsem tu jediný rušivý element. I když… Ne, nebudu se v tom Městě šťourat, je to skutečně zdařilý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Gone Baby Gone jsem ještě neviděl. Po zhlédnutí v pořadí druhého Affleckova režijního počinu tak musím co nejdříve učinit. Spíše než krimi thriller jde o krimi drama a jako takové film funguje bezvadně. Přepadávání bank / obrněných vozů je natočeno s grácií Michaela Manna (Nelítostný souboj) a neakční scény jsou zase podpořeny vynikajícím výkonem Bena Afflecka. Roste z něj nejen výborný režisér, ale také herec. Jeremy Renner mě prozatím stoprocentně nepřesvědčil, ale dám mu ještě pár šancí. O zbytku hereckého obsazení se rozepisovat nebudu, všichni odehráli své a o nikom z nich nemůžu říct nic špatného. Harry Gregson-Williams se tentokrát držel zpátky, a to filmu určitě pomohlo, sem by se jeho zběsilá experimentální hudba moc nehodila. Nebál bych se svěřit Affleckovi nějaký větší a ambicióznější projekt, určitě na to má. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Patnáct let jsem musel čekal, než se po filmu Nelítostný souboj objevil další pořádný kriminální thriller plný akčních scén a honiček při kterých vám tuhne krev. Ben Affleck potvrzuje svoje režijní kvality a ukazuje, že umí i hrát. Jen doufám, že Benova kvalita dalších filmů nebude klesat. Jedno musím Affleckovi nechat. A to je výběr námětů k jeho filmům. Ma dobrý vkus. Krimi mu jde, schválně jestli zkusí i jiný žánr. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Už jsem to u Aflecka jednou řekl (Gone Baby Gone): jako herce ho extra nemusím (tady mně kupodivu tak "nerušil"), jako režiséra však ano. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V tomto roku jeden z najlepších filmov žánru, a len preto, že rebríček lúpežníckych filmov dlhodobo vedie Heat, tak to ešte neznamená, že mu nemôžme capnúť päť hviezd! Ben si svoje pred kamerou už odkrútil a nečudoval by som sa, keby z neho vzišiel podobný filmový remeselník, akým je v tejto dobe Clint Eastwood. Dejovo vymakané, thrillerové okamihy mi miestami od napätia rozorvávali vnútornosti, hudba perfektne sekunduje celému príbehu, akčné scény precízne prepracované a pri autonaháňačke som si spomenul na film Ronin. Čo viac dodať. 90%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Heat z trochu odlišné perspektivy. Znovu sympatický a rozumný vůdce jinak nelítostné lupičské bandy, znovu žena, pro kterou je ochoten se svou živností seknout, a znovu policista odhodlaný učinit vše, aby čtveřici dostal. I tentokrát hrají hlavní úlohu banky a miliony dolarů, jen prostředí nás zavádí o něco níž. Tam kde si bankovní lupič De Niro před lety hrál na úspěšného obchodníka, se jeho nástupce Ben Affleck může maximálně představovat jako opravář aut. Uhlazeného profesionála v saku nahradila hromada svalů a silný irský přízvuk; a ani jedno příběhu nijak neuškodilo. Je tu ale změna, která mi vadila o poznání více, a to absence policejního pohledu na věc. Pacino kdysi dávno vytvářel s De Nirem sympatickou dvojici protivníků, kde bylo jen na vás, jakou stranu zvolíte. Nyní však máte svého hrdinu vybraného a teprve v závěrečné půlhodině, kdy se začne agent Frawley objevovat více na plátně, vám dojde, že i na tomto chlapovi od FBI je cosi zajímavého. Připočtěte si několik tradičních dějových uklouznutí (Skutečně by Claire Dougův hlas nepoznala? Proč jí FBI od počátku neřekla, s kým se stýká? Jakto, že se střílející policisté do čtveřice zlodějíčků nedokáží trefit?) a pro mě méně chytlavý závěr než noční one-to-one u letiště v Heatu a budou ty čtyři hvězdičky snad poměrně oprávněné. Pokud chcete vidět drsnější, špinavější a místy také vtipnější (go fuck yourself) Nelítostný souboj a ještě si připomenout pana "the man behind the scene Kobayashiho" z Obvyklých podezřelých, račte vyrazit do kina. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Boston, man. What a shithole! The Town aka nejpoctivější kousek letošního roku - už dlouho mě TAK nemrazilo! A příště? Možná budou i ty slzy, jak hrachy - náběh tam je! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Král je mrtvý, ať žije král. Téměř bezchybně natočená kriminálka, které k absolutní dokonalosti chybí silnější útok na divákovy emoce a trestuhodně nevyužitá postava vyšetřovatele FBI. Affleck je sice opět, v rámci své herecké škály, frajer numero-uno, ale hlavním tahounem filmu je přesto Jeremy Renner. Takhle slizký a zároveň strašně charismatický zločinec tu nebyl od Bardenova zabijáka v No Country for Old Men. Nominace za „Nejlepší mužský herecký výkon” by mě nijak nepřekvapila. Hudba je pouze „fajn”, akční scény má režisér v malíčku a z Rebeccy Hall by se nakonec mohla vyklubat pětihvězdná herečka. The Town sice nedosahuje Mannova Heat... ale setsakramentsky moc se snaží a třeba se mu to v očích dnešních generací i povede. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Benovo MĚSTO je stejně precizní práce jako loupeže, které se v něm dějí. Ne že by šlo dějově o nějak závratný klenot, všechno prostě zapadá na místo a moc pěkně to odsýpá. Akce je prvotřídní, Ben nakoukával Mannovky a Greengrasovky a nutno říct, že mu to jde zatraceně od ruky. Měl by se teď věnovat akčnímu žánru. Obsazení se povedo. Jsem fanda Jona Hamma a je paráda, že dostal konečně trochu postoru a ještě k tomu zaválel, navíc mu parťáka dělá muž v černém z LOSTu, což potěší. Jerry Renner se pomalu, ale jistě propracovává na špici (nová M:I ho tam dostane natuty) no a Ben... Ben umí hrát, ale potřebuje mít pevnou režisérskou ruku a tu on očividně má. Jen tak dál. Možná by mohli zase ukuchtit něco s Mattem Damonem. Možná něco akčního. Možná něco jako Bourna. :) Nějaké dotazy? Ne? Výborně. Tak jděte na to. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Affleck oproti prvotine režisérky dozrel (bez technických bugov a pekelného strihu), podstivá svižná práca, ktorá sa velice príjemne sleduje. Méty žánrovej špičky (Mann, Scorsese, či Scott) sú oveľa bližšie ako by som kedy na Daredevila povedal. Najvyšší čas začať pravidlá porušovať Ben. 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ta dějová podoba s Heatem mi dost vadí. Jinak je ale Town film, který musí trochu uzrát. Podobně jako slavnější předchůdci. Heist kriminálka je holt žánr, který nelze slupnout jako malinu a pouštět si jej během prvního roku každou sobotu. Vše je potřeba jaksi "procítit". A namodralé kamerové filtry, chování hlavních hrdinů a smysl jejich jednání, stejně tak jako zbraně, "mafia sektor" a další věci kolem - to je přímo navázané na danou dobu ve které se snímek natáčí a terpve s odstupem času a s přidáním trocha sentimentu/nadhledu si člověk může takovéto snímky doopravdy užít. Teď je totiž Town podobně jako třeba nová vína, jaksi nezralé. Je to klasická story, ovšem Affleck je srdcař a je to vidět v každém druhém záběru. Jako snímek je The Town promakaný, akce je dehberoucí, katarze rovněž nechybí. A že člověk ví, nebo předvída, jak to celé dopadne ? Copak ono lze mít v takto položeném filmu variaci, kterou bychom už někde neviděli ? V této době si myslím, že jsme už vyčerpali téměř všechno. Nehledal bych něco originálního. Je možná lepší se v daném žánru soustřeďovat na další kvality a ty tento film nepochybně má. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předlouho jsem měl film ve watch-listu a udělal jsem dobře, že jsem se na něj konečně koukl. Ben Affleck s každým svým filmem režijně roste a musím ocenit jeho celkovou práci u filmu, jelikož napsat scénář, režírovat a hrát přitom hlavní úlohu, dokáže obstojně, neřknu-li výtečně, zvládnout jen málo takových. The Town mě velice příjemně překvapilo, žánrově se jedná o něco úplně jiného než jsem čekal a jsem za to rád, jelikož jsem čekal nudnější Argo. Argo sice u mě nebylo překonáno, ale i tak se jedná o vynikající podívanou...80% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Žena a láska (k ní) jako cesta ke spáse. Nesmrtelné bressonovské téma ve vyváženém poměru bostonské melancholie a příkrovu prázdných nábojnic. Naděje křižující oblohu, růže kropené krví, ozbrojené jeptišky. Vnímavé prolnutí posmutnělé poezie městské krajiny s žánrovou vehemencí, které se kinematografií táhne již od Feuilladea, a kterým se tak proslavil Michael Mann (Nelítostný souboj, Collateral, Miami Vice). Městská kriminálka v sobě měla vždy cosi operního, neuchopitelně velkolepého a přepjatého, k čemuž se váží i osudové náměty. Láska a smrt v těsném objetí. Dramata hříšných, leč pochybujících duší, které volají po osvobození z pout fatálních závazků. Affleck to vystihl (téměř) dokonale. ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama