Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 139)

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck mi každým svojim filmom dokazuje, že je to pán režisér s talentom, vyčmuchať solídny scenár. On a Clint Eastwood sú u mňa momentálne jediní režiséri, ktorí sa stali slávni najprv vďaka hereckej kariére a potom ukázali, že režírovať vedia minimálne tak dobre ako hrať. Obaja majú u mňa status: "natoč to a ja si to pozriem"! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jeden z dvou nejvíce přeceňovaných a nejzoufalejších herců, který je známý svým všudypřítomným poker facem se odhodlal proniknout hlouběji do tajů města, jehož pravou a skrytou tvář nám ukázal už Marty Scorsese ve Skryté identitě. Boston není jen idylické město, kde bydlí jen rodiny s malými dětmi a studenti prestižních vysokých škol. Je to pořádně nemravné a živé město, zvlášť tedy čtvrť Charlestown, kde se odehrává děj Affleckova druhého celovečerního režisérského počinu. K Benově režii nemám co bych vytkl, pečlivě a hladce zrežírované dílo, kterému z režisérského hlediska chybí k dokonalosti jen opravdu málo, bohužel to samé se nedá říci i o jeho herectví, protože jako herec je naprosto nepoužitelný, strašný prkno, dokonce ani mikina Boston Bruins to moc nevylepší. Když si k tomu připočtu neskutečně ošklivou Rebeccu Hall, jejíž "úsměv" je super důvod k sebevraždě, moc hezky mi z toho není. Naštěstí, i když mi hlavní dvojice způsobovala velmi nepříjemné pocity v oblasti žaludku (ostatně jako v každém filmu, kde někdo z nich hraje), mám rád jak zde pořádně řízného Jeremyho Rennera, tak krásnou Blake Lively, proto dám alespoň průměrné tři hvězdy s tím, že si nejsem moc jistej, že šlo o lepší zážitek u Gone, Baby, Gone nebo právě u Města. Na režisérskou stoličku prosím častěji, před plátno však nikoliv. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

napínavý film od první minuty .-) afleck koněčně hraje normálně .-) ale jinak film táhne někdo úplně jiný a to jeremy rener a jeho tvrdý grázl.-) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná záležitosť. Affleck sa viditeľne inšpiroval filmom "Heat" a všetky tie lúpeže boli fakt efektne zvládnuté. Podobne ako v jeho prvotine si aj tu Affleck dokáže vybrať do jednotlivých postáv tých správnych hercov, a tak ako som písal aj pri iných filmoch, kde hrá Ben hlavnú postavu, som ho ako herca nikdy príliš nedehonestoval, takže mi v hlavnej úlohe vôbec nevadí. Tento film drží vysoko nad vodou ako príbeh, tak aj akcia, nuž a stačí len dodať, že Ben Affleck má ako režisér našliapnuté do neskutočných výšav. ()

hynn3k 

všechny recenze uživatele

Podobnost s GTA V čistě náhodná? Affleck jako Michael, Renner je trochu civilnější Trevor a Slaine je machr přes auta jako Franklin. K tomu připočtěte přepadávání obrněných dodávek a bank s maskami a taky situaci v první misi/přepadnutí dodávky. To ať mi nikdo neříká, že se na to v Rockstaru nedívali. A film samotný? Není to film o krádežích, ale o těch, co je provádí. Lidi tu píšou o nelogičnostech, kterých jsem si v prodloužené verzi nevšiml. Ta i přes svou délku nenudí. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si to u mě podělal filmem Argo, ale stejně jsem byl na tento jeho snímek zvědav. Musím říct, že zas tolik mě nepotěšil. Ben se mohl do své role víc vžít, a dějová zápletka také mohla vypadat o něco líp. Z policajtů se opět uděli ti zlí a bankovních lupičů ty dobrý. Z Jona Hamma udělali nezastavitelného a bezchybného detektiva. Blake Lively a hlavně Jeremy Renner zahráli své role nejlíp, Ben mohl přidat a Jon Hamm v nesympatické roli detektiva se mi už vůbec nelíbil. Od snímku jsem čekal ještě něco víc. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Poctivý film který má ten správný feeling. Ale vadí mi tam pár věcí. Za prvé jsou tam klišátka, ale to se ještě dá snést, mě slovo klišé hrozně vadí a mám pocit, že ho používají kkti a že říkat to, je klišé samo o sobě. Takže docela schíza. Jak už tady ale někdo napsal, asi nejvíc mi vadí to polidšťování a glorifikování zločinců.. Já sám tomu dost často podléhám a přistihnu se, jak jim fandím. Problém je v tom, že v reálu byste s těma lidma nechtěli mít nic společného. Ve většině případů to jsou zlý, hnusní, zkažení, hloupý a bůh ví co lidé, kteří by vás sejmu na to tata a prostě každej normální člověk by se z nich posral strachy! Možná právě tyto filmy nám kompenzují nějakou tu potřebu nebezpečí, protože většina lidí si žije "normální" život a k tomuhle má daleko. Omlouvám se za svojí filozofickou chvilku.. jdu si udělat bramboráky. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Nijak převratná nebo překvapivá, ale řemeslně dobře odvedená, zralá práce. Slušná atmosféra, charaktery, dobře zahráno a natočeno, jen prostě nic nového, nic zvláštního. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém průmyslu je kousků podobného žánru stovky, málo z nich však slaví úspěch. Důležité je ukázat, že to myslíte opravdu vážně. V tomto případě jsem byl opravdu spokojen. Nemyslím si, že byl právě Affleck tím nejlepším, co tento film nabídl, avšak režie mu šla o poznání lépe. Měl štěstí, nýbrž si vybral drsňáka Rennera, který posunul thriller na vyšší level a pohrál si i s dialogy, které bývají statným kamenem úrazu ve většině dalších počinů. Vloupačky, hromada akčních scén, typický románek, ale i klidné pasáže. Působivé. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Benu Affleckovi ta režie nějak jde. Po Gone, Baby, Gone přichází s dalším podařeným filmem, tentokrát to je The Town, zasazený do Charlestonu v Bostonu, města, kde je nejvíce bankovních lupičů, jedním je i Doug se svou partou. Přestože by se Doug chtěl napravit, zmizet není zdaleka snadné. Řemeslně velmi dobře odvedená práce, film je plný akce, napětí a nenechá vás vydechnout. Možná škoda ne příliš překvapivého konce, ale Město rozhodně stojí za vidění. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Afflecku si pánko. Výborný film, síce oproti Heat slabšie ale len o minimum. HERCI: Affleck výborný a taktiež Renner, v podstate oni sú tí hlavný ťahúni. Ich spoločníci nič moc, ten policajt tiež slabotka a tie jeho pokusy byť drsný boli na smiech ale možno to bol aj Affleckov zámer. Black Lively nič moc (nehnevaj sa deadpool) Rebecca Hall super síce tam mohla byť i krajšia herečka ale som spokojný. AKCIA: Oproti Heatu je jej o niečo viac ale nevyrovná sa jej avšak stále je výborná, krvavá, v dobrom prostredí. The Town je druhý film od Afflecka ktorý som videl. Ten prvý bol Argo a ten som pozrel cca do štvrtiny, vtedy ma dajak nechytil ale dám mu ešte šancu. Pretože toto bol naozaj výborný film ktorý som pozrel na jeden náadych a to sa mi stáva iba občas(kino nerátam). 5 jak bič. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Tvrdé ako Boston. Archetypálni tvrďáci, ktorým fandíš, lebo ich tajne obdivuješ. Bravúrne vystavaný príbeh, ktorého všetky zložky poznáš dávno, no namiešané je to osviežujúco, aj keď to na Netflixe pozeráš už tretí krát; napätie funguje ako tenkrát poprvé. Film o mužnosti viac než o čomkoľvek inom. Affleck je režisérska prvá liga ale na screene je absolútnym kráľom Renner. Vynikajúce. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době slušný akční film s docela dobrým obsazením. Jeremy Renner je perfektní, Ben Affleck trošku slabší ale dá se taky. Konec není zas tak debilní jako je u podobných filmů zvykem. 75% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

I když je chování postav i celej děj plnej nelogiky, jakože když jde po vás FBI a je si stoprocentne jistá, že jste to vy, tak přesto nemáte napíchlý telefony, žádný štenice v kvartýru ani páreček osobních agentů co vás ve dne v noci sleduje a vy si v klídku naplánujete a provedete další ne zrovna malou akcičku a ještě zvládnete uject z místa činu obklíčenýho třiceti švestkama, tak hlavně diky Affeckovi jsem ochotnej tohle tolerovat a brát tenhle film hodně s rezervou, moc nad nim nepřemejšlet a vnímat ho jen jako další z nadprůměrných bankovek, který mám tak rád. 78%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Páni, nevím co říct. Affleck mě dostal, i když jsem mu ze začátku moc nevěřil. Ovšem byl vybaven skvělými herci a slušným scénářem, takže z toho nešel cítit průšvih, ale ani nadšení. Ovšem já jsem byl odrovnaný. Začátek je skvost, ovšem perfektně postavený start se utápí v nudných dialozích o minulosti (jak jinak) a prvních 40 minut je zlo, ovšem pak to chytne slušný drive a ten nepovolí až do poslední vteřiny. Nebýt těch 40 minut, kdy jsem skoro spal, tak střílím plnou palbu. PS:Naprosto perfektně zvládnutý fakt, co se týče policie. Sice je jasné, že jsou hodní a mělo by se jim fandit, ale já jsem toho poldu, kterého zahrál fantasticky Jon Hamm, fakt nesnášel. Což se málokdy u poldů vidí. :D ()

boltCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších akčních filmů. Akce je hezky zpracovaná, postavy mají hlavu a patu, příběh někam směřuje. Hlavní hrdina rozpolcen, do toho láska, afektovaný nejlepší přítel a banda lupičů bank. Dobře provedená akce Bena Affleca. 80% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak po delší době můžeme říct, že film byl opravdu vynikající. Že je Ben Affleck velmi zručným režisérem dokázal už svým předešlým filmem Gone Baby Gone a zde to jen potvrdil. Špičkový mix nabušené akce a drsného dramatu z předměstí Bostonu, výborní herci (dokonce i Ben zde uplatnil svůj "něco jako herecký talent") a až dojemný konec s nádhernou hudbou. Prostě tenhle film má vše: srdce, akci, skvělý děj, a proto musíme zaokrouhlit nahoru. 85% ()

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama