Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zločinec, ale mám zlaté srdce. Hledám přítelkyni se spoustou pochopení. Něco takovýho by si mohl dát MacRay do inzerátu. Film zas může mít na přebalu napsáno "Chci strašně moc vypadat jako Nelítostný souboj" (dokonce se na něj hrdina dívá v televizi). Jenže šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není jasný pane. Affleck není Mann. Jde o dost idealizovaný pohled na svět gangsterů, kteří tu vypadají jako kluci od vedle a co mají jen adrenalinového koníčka (zatímco FBI tu pomalu vypadá jak Gestapo). Byl to nadějný Affleckův pokus, ale zpětně a s odstupem pár let dodávám, že mimo scénu s nejchytřejším policajtem na světě tam vlastrně není nic moc zajímavého (snad až na Rebeccu Hall). ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Král je mrtvý, ať žije král. Téměř bezchybně natočená kriminálka, které k absolutní dokonalosti chybí silnější útok na divákovy emoce a trestuhodně nevyužitá postava vyšetřovatele FBI. Affleck je sice opět, v rámci své herecké škály, frajer numero-uno, ale hlavním tahounem filmu je přesto Jeremy Renner. Takhle slizký a zároveň strašně charismatický zločinec tu nebyl od Bardenova zabijáka v No Country for Old Men. Nominace za „Nejlepší mužský herecký výkon” by mě nijak nepřekvapila. Hudba je pouze „fajn”, akční scény má režisér v malíčku a z Rebeccy Hall by se nakonec mohla vyklubat pětihvězdná herečka. The Town sice nedosahuje Mannova Heat... ale setsakramentsky moc se snaží a třeba se mu to v očích dnešních generací i povede. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Upřímně nesdílím vůbec žádné nadšení většiny ostatních komentujících. Technickými parametry slušně zpracováno, ale co se týká děje, bylo pro mě Město doslova utrpením. Nudnou dvouhodinovou noční můrou plnou klišé a nelogických zvratů. Nesympatický hlavní hrdina, jehož otec sedí za několikanásobnou loupežnou vraždu, matka mu v dětství utekla (ale ve skutečnosti spáchala sebevraždu), vychovávala ho ulice, ale mezitím našel dost času na tajný studium na vejšce (a vsadím se, že ve volným čase mimo záběr kamery chodí Doug i do knihovny), občas se snaží se psychologicky rozebrat a tak vede zvláštní řeči o pocitech, který měl v dětství (možná by měl radši mluvit o tom, kde a jak se ho rodiče v dětství dotýkali). Kromě vykrádání bank se snaží dostat se ze zločineckýho světa, protože konečně potkal holku svýho srdce, kterou zezačátku nepoznal a použil ji jako rukojmí, ale pak se do ní zamiloval. Abych citoval klasiku: Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh? Konec film už úplně zazdí a neschopnost a zkarikovanost policie je posledním hřebíčkem do rakve už tak dost smutnému ději. Kdyby se Affleck nesnažil o další zbytečnou psychologickou sondu do zločinecké duše zmítané rozpolceností mezi přirozené vnitřní dobro a zlo plynoucí z prostředí, mohla to být slušná kriminálka. Ale vyšel z toho jen paskvil plný hlubokomyslných žvástů a pitomých postav, planých gest a sebeobětování. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Affleck nemá smysl pro pointování. Všechny dílky skládačky tam jsou, některé dost působivé (mimo jiné když policajt odvrátí hlavu od jeptišek), ale v nesprávném pořádku. Když jsou Affleck a Jeremy trestat zlé lidi, je to podle moc brzo. Když si Rebecca prohlíží fotky a agent jí k tomu povídá, tak scéna okamžitě zanikne a jde se dál a vůbec nedojde k tomu fatálnímu uvědomění, respektive k jeh pořádné resonanci. A pak je tu ta druhá věc, že pro hlavní roli bych si představovala buďto herce s expresivním obličejem, a nebo naopak s nulovým výrazem, ale rozhodně ne herce s tváří Bena Afflecka. Nejspíš je schopný režisér, ale jako herec vedle ostatních Herců působí ještě dřevnatěji než když jenom kouká z plakátů a tak. Jediné, co mi na tom přijde neskonale dojemné, jak ho Matt Damon v každém rozhovoru věrně brání. A musím říct, že při telefonátu o tom, že láska je opravdová, mi ta slzička ukápla. A potom jsem se ptala sama sebe, kde vzal na útěku před policií mandarinku a celkově přišlo rozčarování z konce. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,26krát za minutu. (Dixxx)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama