Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto prišiel s niečím ako HEAT (1995). Kvalitných kriminálok kde gangstri sú tí sympatickejší nie je nikdy dosť (zmienim ešte POINT BREAK (1991) a aktuálny ANIMAL KINGDOM (2010)) a že zrovna Ben Affleck príde s takýmto námetom o to je to väčšie prekvapenie. Režisérsku reputáciu si z vysoko nastavenej latky ešte vylepšil a jeho scenár je tiež kompaktný, gradujúci a film herecky výborne obsadený. Jeremy Renner valí. PS: EXTENDED verzia zbytočne predlžuje úvod, jedná sa len o dialógové scény, ktoré mali ostať na podlahe strižni. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck u mě opět zabodoval, tentokrát dvojnásobně. Dokonce se nemohu rozhodnout, jestli byl lepší v roli herce nebo režiséra. Scénář je sice několikrát ohraný a neoplývá originalitou, i tak mě ale bavil. Od začátku do konce jsem film hltala. Akce byla rozložena rovnoměrně a díky tomu nebyl čas na nudu. Dramatické scény nebyly zbytečně hroceny a dialogy byly dostatečně uvěřitelné. Navíc mě potěšila menší role Blake Lively a působivá hudba po celou dobu. Hodně silné 4*. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepoviem nič nové, len, že Ben Affleck rastie v skvelého režiséra. Jeho Mesto je názorným príkladom, že aj na banálnej zápletke sa da vystavať poctivá, inteligentná a v akčných scénach aj dynamická kriminálka, hlavne ak sú k dispozícii zaujímavé charaktery a so žánrovým klišé sa narába citlivo. A aj napriek takmer maximálnej spokojnosti vo mne viac a viac doznieva pocit, že ide len o predzvesť niečoho väčšieho, s čím môže v budúcnosti Affleck - režisér vyrukovať. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Žena a láska (k ní) jako cesta ke spáse. Nesmrtelné bressonovské téma ve vyváženém poměru bostonské melancholie a příkrovu prázdných nábojnic. Naděje křižující oblohu, růže kropené krví, ozbrojené jeptišky. Vnímavé prolnutí posmutnělé poezie městské krajiny s žánrovou vehemencí, které se kinematografií táhne již od Feuilladea, a kterým se tak proslavil Michael Mann (Nelítostný souboj, Collateral, Miami Vice). Městská kriminálka v sobě měla vždy cosi operního, neuchopitelně velkolepého a přepjatého, k čemuž se váží i osudové náměty. Láska a smrt v těsném objetí. Dramata hříšných, leč pochybujících duší, které volají po osvobození z pout fatálních závazků. Affleck to vystihl (téměř) dokonale. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • V rámci nastudování role požádal Ben Affleck (Doug MacRay) herečku Blake Lively, aby obcházela různé lokály v Charlestownu. Blake strávila v barech a ubytovnách této čtvrti celý měsíc. (Othello)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)
  • Scéna, kde policista odvrátí zrak od bankovních lupičů, byla do scénáře dopsána dodatečně poté, co režisér Ben Affleck (Doug MacRay) mluvil ve vězení s jedním skutečným bankovním lupičem, který mu tuto situaci popsal. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama