Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Ze zdejších zajímavostí: ,, Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní." Ano, a o to právě jde. Hlavní zápletka je opravdu hodně, hodně mizerná. POZOR, SPOILER! Po prvních zhruba 20 minutách se ke mně naklonil kamarád a říká: ,,Co myslíš, vyhrajou nebo umřou?" A já na to: ,,To je jasný - vyhrajou a vzápětí umřou." Pořád jsem ale v duchu doufal, že tomu tak nebude, že takhle ohraně a trapně to dopadnout nemůže. No, viděli jste sami... KONEC SPOILERU! Ono není všechno špatně, třeba všemocný mafián Jožo (kdyby každé jeho druhé slovo nebylo ko**t) má náběh na to, aby se stal kultovní postavou. Píseň, která hraje k eskapádám dvou britských zlodějíčků (navíc dobře zahraných) je taky fajn. Ale na celovečerní film, je to prostě zoufale málo. Navíc vše dobré stokrát přebíjejí drsňácké hlášky Dana Landy ve stylu: Lounová: ,,Nezbývá ti moc času..." Landa: ,,To mě nesere. Ale víš co mě sere? Že jsem nikdy neporazil jednoho hajzla." ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle prudkých reakcí zdejších komentujících jsem očekávala, že půjde o pěknou s......u. Ale jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, tak úplně nejlepší je udělat si názor na film sama za sebe a nepovažovat některá hodnocení za bernou minci. Daniel Landa se svou drahou polovičkou natočil film o tom, co ho baví a tím je samozřejmě závodění v rychlých vozech. Olga Lounová byla ku podivu docela sympatická, i když to, že má metastáze po celém těle, tak to jsem jí nesežrala. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem necekal vubec nic, jen si odpocinout u nejakeho nenarocneho snimku. Landu nemusim, auta me nebavi... Hodne spatny scenar, spoustu trapnych scen, zoufali herci a na zavody aut nulove napeti. Jeden bod za obstojnou kameru a par vtipnych picovinek od toho slovaka co si hral na mafiana. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod, stejně jak spousta dalších, podotknu, že Daniela Landu v oblibě nemám. Nevyhledávám ho, ani neposlouchám (jako hudebníka a aranžéra jej ovšem plně respektuji, jako zpěváka a textaře už méně). Nemám proti němu ale nic, jakožto proti hercovi a TACHO na tom vůbec nic nezmění. Landa je velmi dobrý. Překvapivě dobrá je ale spousta dalších věcí. TACHO jednoznačně trpí naprosto šíleným, neohrabaným scénářem a ne úplně propojeným scénářem, dokáže ale kouzlit velmi funkční humor (rafinovaný černý i prvoplánový situační) a herci jej více méně zvládají prezentovat (ačkoliv platí, že Landu nikdo nepřeskočí). Hudební dramaturgie by potřebovala poladit, hudba samotná je ale dobrá a konec působí přesně tak, jak má. Přidáte-li poměrně solidní technickou stránku (furt to není film, ale není to ani televize a tempo se tomu odepřít nedá), máme tady vlastně překvapivých 6/10. Tak překvapivých, že jsem si zapomněl dát v titulcích pozor na jméno kamarádky, která na filmu dělala a které bylo vlastně jediným závažnějším důvodem, proč jsem na to vlastně šel... Podstatné ale je, že tomuhle filmu se podruhé nebráním... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Že to bude sračka, to jsem věděl už ve chvíli, kdy jsem mačkal play. Nejdřív bych asi měl vysvětlit, proč jsem se na to vůbec koukal. Jeden kamarád strašně toužil tohle veledílo spatřit na vlastní oči a jelikož dotyčnej má o počítačích asi takový znalosti, že ho zvládne maximálně zapnout a vypnout a navíc vlastní nějaký připojení o rychlosti asi 256kbit/sec, tak jsem se nad nim slitoval a TACHO jsem mu stáhnul. A když už jsem to teda stáhnul, tak jsem se ze zvědavosti na to podíval. Film je takovej slepenec ze 3 příběhů. Ten hlavní příběh s Landou a (Pyt)Lounovou je o tom, že tyhle 2 se potkaj na chemoterapii (Landovi bych doporučil, aby se někdy šel podívat na onkologii, jak vypadaj takový lidi, co podstupujou chemoterapii) a rozhodnou se, že než umřou, tak spolu ještě vyhrajou závod. Pak jsou tam ještě další 2 vedlejší příběhy (milionář, kterej chce závodit a 2 angláni, co plánujou loupež), který s tim hlavnim celkem nemaj nic společnýho a oba ty vedlejší příběhy jsou neskutečně trapný. Z filmu jsem měl pocit, že Landa chtěl divákům hlavně ukázat, jak probíhá při závodech taková komunikace mezi řidičem a navigátorem a okolo toho se uplácal nějakej "film". Co si mam myslet o filmu, ve kterym jsou dialogy složený z vět typu: "Hele, tady si napiš levá 5-, pravá 2, horizont, štěrk. - A co to jako znamená třeba to levá 5-???" A teď Landa jak nějakej profesor na přednášce začne zdlouhavě vysvětlovat, že 5- je horší pětka, že to je jako ve škole, ale že do těch papírů je lepší napsat 5-, protože kdyby tam bylo horší pětka, tak v tý rychlosti se to blbě bude číst. Nějakej milovník rally si tu Landovu přednášku možná poslechne rád, ale mě to vůbec nezajímá. Taky mě sralo, jak se film snaží vypadat hrozně světově. Hlavní postava má sice podle všeho českou národnost, ale jmenuje se Alex Bold. A taky mě sralo, jak se tam pořád mluví anglicky. Jinak doufám, že mě nikdo nebude osočovat z toho, že jsem nějakej levicovej intelektuál, kterýmu vadí Landovo působení v kapele Orlík. Já si jenom myslim, že Landa nemá pro herectví absolutně žádnej talent. Budiž mu ke cti celkem slušně zahraná vedlejší role ve filmu Černí baroni. A co se týká Olgy (Pyt)Lounový, tak ta sice taky moc talentu nepobrala, ale pokud bude hrát ve filmech a nebude mít čas zpívat nějaký sračky s Xindlem X, tak ať dostává samý hlavní role. P.S. Po dopsání tohoto komentáře jsem naprosto automaticky na tento film použil kombinaci shift+delete, protože na tu sračku bych se podruhý už nepodíval. Asi tak po 3 vteřinách jsem si uvědomil, že jsem to vlastně stahoval pro toho kamaráda. Tak teď nevim, jestli to mam stáhnout znovu a nebo ho radši tohoto "zážitku" ušetřit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Kaskadér, který dubloval Juliana Pindara ve scéně, kdy postava běží přes střechu, si během natáčení zlomil nohu. Zprvu velká komplikace se ukázala jako štastná, neboť ho nahradil kluk, který byl Julianovi narozdíl od původního kaskadéra až neuvěřitelně podobný. (HArna)
  • Daniel Landa pojmenoval postavu Alexe Bolda (Daniel Landa) podle bývalého spolupracovníka svého otce Standy Petra Bolda. Ne podle pornohvězdy Alexy Bold, jak uváděly některé servery. V angličtině slovo "bold" znamená "statečný" a vyslovuje se podobně jako "bald", což znamená holohlavý. (HArna)
  • Během natáčení se jenom v závodních autech projelo 2499,4 litrů benzínu. To je téměř 120krát cesta z Prahy do Brna při průměrné spotřebě 10 l/100 km a více než polovina obvodu země na rovníku. (HArna)

Reklama

Reklama