Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou žánrovku, který nakonec skončil typicky česky, takže katastrofálně. Landa je ve své herecké poloze sice docela sympaťák a hudba mu také nedělá žádný problém. Jenom to psaní scénářů mu prostě nejde. Zde totiž příběh nedává vůbec smysl, postavy se chovají nelogicky a 2 ze 3 dějových linek jsou ve filmu naprosto zbytečné. Mirjam Landová navíc není nijak extra režisérka, aby tento průser nějak šikovně zamaskovala. Opak je spíše pravdou, protože díky unylému tempu a amaterskému střihu si člověk toho debilního scénáře všimne ještě víc. Aspoň, že ten Havelka s Pomajbem si celkem sedli. 30% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem necekal vubec nic, jen si odpocinout u nejakeho nenarocneho snimku. Landu nemusim, auta me nebavi... Hodne spatny scenar, spoustu trapnych scen, zoufali herci a na zavody aut nulove napeti. Jeden bod za obstojnou kameru a par vtipnych picovinek od toho slovaka co si hral na mafiana. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM NERVÓZNÍ.“ ,,NEBOJ, TO DÁŠ. PŘIPRAVENÁ? POJEDEM, JO?“ ,,RISKUJ!“ ,,OK, NEMÁME CO ZTRATIT!“..... /// Nebe je modrý, Země kulatá, jezdit rallye může každej kdo umí řídit a navigovat zase ten, kdo v autě neblije. Dialogy jsou ,,Landovsky“ břitký, Landa – herec je prostě Landa herec, hudba je ,,Landovsky“ solidní a scénář, scénář (ach jo...) je jako Adidas bez pruhů (- takže taky Landovskej). Rallye, rakovina, hluzovky a ukradenej batoh. A to se celej film Iñárrituovsky proplýtá (samozřejmě že kecám...), až se to celý proplete. Landa je BLÁZEN (proto ho mám rád!). Ale příště ať radši natočí film o tom mafiánovi Jožinovi. S tím byla aspoň prdel! ŽLUTÉ KURIATKA – V PRAVO, DVE RYŠAVÉ VEVERIČKY A MYŠKA DO ZMIJE..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcem si vypočuť rozprávku so zlým koncom od slovenského Andersona. 2.) Když dostanu anonym s textem: P9-B-20-BL6-80LG..., nemlátím manželku, ale sedám za volant. 3.) Nevím co je to ,,hluzovka“. 4.) Chystám se na příští ročník Nitranského poháru (v rallye). /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.........lanýže = hlízovky = velice ceněné houby. Scénář - Mirjam a Daniel Landa. Hudba - Daniel Landa. Produkce - Mirjam Landa. Režie - Mirjam Landa. CITÁT - Až budu chtít spáchat sebevraždu, tak to udělám jinak. Stejně nic jinýho nedělám. Já končím.......... Příběh dvou lidí Alexe ( Daniel Landa ) a Lucie ( Olga Lounová ), kteří mají nevyléčitelnou nemoc. Přesto se rozhodnou, že pojedou závod v rallie. Dobrý námět, který má skoro neomezené možnosti, ale vzatý za špatný konec. Film se ubírá úplně jiným směrem, než člověk očekává. Hlavní postavy jsou vrženy někam do pozadí a slovo ve filmu o automobilových závodech tak dostávají různí mafiánci a angličtí šašci. A protože v tom má prsty Daniel Landa a v postprodukci Michael Kocáb, očekával jsem taky tvrdou, agresivní a výbušnou hudbu, ale to bych chtěl asi moc. CITÁT - Nemáme co ztratit.......... A i když ten film skoro za nic nestojí, musím přiznat, že konec mě překvapil. Skoro do toho filmu ani nepatřil. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tacho nabízí plno překvapivých zjištění - třeba, že pan Landa už v ranku drsňáků přerostl veškeré myslitelné kategorie a postavil se po bok samotnému Chucku Norrisovi! Totiž jen on (a pan Dan) porazí i rakovinu! Rakovina je vůbec v očích tvůrců taková lehčí nemoc, člověk s ní může dělat úplně všechno (leda ježdění na rotopedu by mu mohlo činit trochu problémy) a takřka ani nemá žádné obtíže či vedlejší příznaky. Mimochodem, Daniel Landa je také velmi vhodně obsazený herec, neboť se v jeho případě se nemusí řešit problém s padáním vlasů při chemoterapii. Možná ovšem znají scenáristé nějaký jiný nový druh rakoviny, neboť metastázami prolezlá Lucy při chemoterapii má vlasy zcela v pořádku...a nejen vlasy! Rakovina a chemoterapie vůbec dělají sexy těla...alespoň v tomhle originálním snímku... Co se týče jednotlivých složek filmu, leccos funguje, leccos ne, ale proč to řešit, když složka základní, tedy scénář, je k uzoufání vadná. Humor absentuje nebo je velmi podbízivý, ději se nedá věřit, herci (i neherci) pak nemají co hrát. Ve filmu (byť komedii) bych pak čekal alespoň minimální stopu pokusu o psychologickou proměnu postav, nějak se tak závažná nemoc v psychice člověka odrazit přece musí. A taky že ano - pozornému divákovi neunikne zajímavý fakt - komparz tohoto filmu představující diváky kolem tratí rallye je asi ne náhodou složen takřka výhradně ze skutečných pacientů po chemoterapii, neboť (alespoň mužská část) také většinou žádné vlasy nemá...že by tu byli obsazeni za odměnu zpěvákovi nejvěrnější? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Daniel Landa a Olga Lounová nevyužili možnosti kaskadérů a vše odjeli sami i v těch nejvyšších rychlostech. (virus10)
  • Tacho v češtině neznamená nic, ale v němčině se používá jako zkrácený ekvivalent ke slovu tachometr. (darek kartac)
  • V neděli 29.5. 2010 padla první klapka ke komedii z prostředí Rallye ve slovenské Nitře. (POMO)

Reklama

Reklama