Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Co nám ukázalo Tacho?? Super-pěknou Lounovou, né moc hrajícího drsoně Landu a úplně zabitý scénář, který je prostě jedním slovem špatný!!!!!!!!!! A to pořádně!!!! Už dlouho se mi nestalo, aby by mi byl film úplně ukradený. Absolutně mi bylo jedno, jak hlavní nebo postranní "hrdinové" dopadnou. Snad jediné co mě vytrhlo z letargie byly nárazníky Nory Ducké :) jinak vážně asi nic. Bohužel... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

K výkonu Landy v týhle roli prakticky nic nemám. To bych musel zkritizovat třeba i cokoliv s Arniem. Stupidita příběhu je ale do očí bijící. Plochej, nelogickej a s reklamou na Ráááádio Impuls :-) Landa (Čech Alex Bold?!?) si chce splnit sen a porazit německý protivníky, že kterých v jedný scéně zdá se udělal homosexuály (viz společná postel v hotelu). Z nějakých ideologicky závadných scén se mi dělalo špatně. Vzhledem k Landově minulosti a názorům je na místě se zamyslem, co se nám autor snažil konkrétními pasážemi sdělit. ● Pokračujem v jízdě: Máme tu totální ignoraci faktu, že hlavní hrdina má nádor na mozku nebo že ženská po roce ozařování je odulá, bez vlasů, bez energie... Nádor je něco jako chřipka. Áno. Chemoterapie nepřináší utrpení pacientům nezabíjí, ale léčí. Yes!!! ● Příběh: Jsou tu tři prakticky nesouvisející dějový linie. Dvě se naprosto násilně prolnou v úplném závěru. Vedlejší linie jsou povrchní, trapně nevtipný a kontrastující s pokusem o vážnou hlavní linku s plněním snů, bojem proti osudu a tak. Co si mám odnést z toho, když mi je naznačováno, že Landa není kvůli nádoru schopnej odjet závod (už jednou kvůli tomu zničil auto), před závodem má problémy a pak bez jedinýho problému odjede závod a vyhraje? Nádor si zdá se vyléčil jeho ignorováním. Postava Lucky, tak jak je popsaná, je už totálně mimo realitu. Chcemie mezi hlavními hrdiny nefunguje, ale to může být i asociálností člověka, kterýho zajímá jen rallye. Britští podvodníčci sou trapní, vůbec sem netušil o co jim jde a WTF pointa mě dostala do kolen. Landa měl natočit spíš grotesku. Nechápu, jak pak přišel na nápad s milionářem (kterej asi moc hulil) co se rozhod, že začne závodně jezdit. Milionářská story taky nehýří dvakrát inteligentním humorem. U nikoho kromě hlavních hrdinů vůbec netuším co a proč dělají, vůbec u nikoho se nekoná něco jako vývoj postav... ● „Rakovina a chemoterapie dělají sexy těla.“ – Radek99 ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Landa a Landová moc chtějí, ale ono to prostě nejde. Žánrová šablona, žánrová sračka. Neherečka Lounová se jistě za jí scénářem předepsané repliky musela stydět. Slabě se zasmějete jen přehrávajícímu mafiánovi alias panu Koni z Blbce k večeři v MDB Martina Havelky. Kromě malé lekce parádní britské angličtiny nemá film absolutně žádný přínos, a stupidní závěr a la Bonnie & Clyde zcela po landovsku tomu nasazuje korunu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tým 2Landa by potřeboval dramaturga jako prase drbání a bylo by dobře. Aktiva jsou solidní, sem tam se objeví slušný nápad, dobrý soundtrack je samozřejmostí. Ale to babylónské zmatení jazyků a nevyjasněnost mnoha dílčích linií, motivů a hypotéz je tristní. Oli Lounová vždy vystajlovaná je hodně problematická, ale nicméně hůl nelámu a bavím se s Liškou Bystrouškou a sem tam absurdní hláškou. "Země je kulatá, nebe je modrý, Weber je píča." #kinobus ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Landa, Landa a zase Landa. Ne že by mi v tomto filmu vysloveně vadil, ale největší průser je, že to je prostě nuda. Ve filmu není pořádná pointa, scénář je katastrofální a film je neskutečně studený. Je to dlouhé, nudné a co s tím? Rozhodně nedoporučuji! Důvod proč nedávám odpad je, že jednou jsem se pobavil a nějak se mi odpad dávat nechce. 15% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • V záverečnej scéne oproti Alexovi idú pri sebe kamión a Felícia. Keď však nabúra do kamiónu, Felíciu už nevidno. (Johnny.ARN)
  • Původním plánem bylo natočit thriller, jenže to si tvůrci rozmysleli a vznikla komedie. (virus10)
  • Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní. [Zdroj: Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama