Reklama

Reklama

Když se kapitán Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) probudí v sedadle příměstského vlaku, netuší, kde se tam vzal. Naproti němu sedí Christina (Michelle Monaghan). Colter ji vidí poprvé v životě, ale Christina ho očividně dobře zná. Colter Stevens zjišťuje, že se probudil v těle jiného člověka. Než se stihne z nastalé situace vzpamatovat, je vlak rozmetán silným výbuchem. V zápětí se Colter se objeví v podivném bunkru izolovaném od okolního světa. Přes obrazovku k němu mluví důstojnice Goodwin (Vera Farmiga) a požaduje informace o všem, co právě viděl. Kapitán Colter Stevens se stal součástí náročné mise, jejímž cílem je odhalení útočníka, který má na svědomí výbuch vlaku, v němž se Colter ještě před chvílí nalézal. Atentátník plánuje mnohem větší výbuch přímo v srdci Chicaga a jeho dopadením tak může Colter zachránit tisíce životů. Tato vládní mise je založena na experimentu nazvaném Zdrojový kód, který Colterovi umožňuje na chvíli existovat v paralelní realitě - v těle Seana v chicagském příměstském vlaku. Seanovu identitu může využívat pouze osm minut, má tedy právě osm minut na odhalení bombového útočníka. Zdrojový kód zvládá poslat Coltera do stejného časového úseku vícekrát. Získává tak více času, ale situace se mu může snadno vymknout z rukou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 682)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Hviezdička navyše za koniec ktorý je v skutočnosti veľmi vtipný a nie moc sentimentálny. Source Code je síce skvelý film, ale dá sa vidieť len raz, a ako taký si absolutórium odo mňa nezaslúži. Nad poslednými minútami sa však dá rozmýšľať ešte pár hodín po odchode z kinosálu. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Okamžitě jak jsem v kině shlédla poprvé trailer k tomuto filmu řekla jsem si: Tak na tohle prostě musím jít! A také,že to byla pořádná pecka. :) Jake Gyllenhaal je naprosto báječný herec. Návrat v čase? Kolik lidí by si to ve skutečném životě přálo? Napravit chyby, vyřešit záhady, atd. ? Já patřím každopádně mezi ně. Super zápletka filmu, dokonalé obsazení hlavních rolí... a jako bonus vynikající konec filmu. :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zajímavě stavěný sci-fi thriller, který je naštěstí dostatečně krátký na to, co se v něm řeší - stále se opakující scény z vlaku, do kterých je voják "zraněný" při misi v Afghánistánu neustále posílán s úkolem přijít na to, kdo stojí za bombovým útokem vlaku jedoucího do Chicaga a chystajícího druhý daleko větší útok tamtéž. Podobných filmů v áčkové produkci zas tak moc není, takže je příjemné se zase jednou vydat touto cestou. A vůbec mi nevadí, že ke konci dramatičnost ustupuje americké pohádce. Velmo potěšující záležitost. Hudba: Chris Bacon ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Je to jako Počátek spojený se zápletkou kultovní komedie Na Hromnice o den více. Originální nápad má vysoký koeficient zábavnosti i tajuplnosti. Kromě "jak" hned od začátku vrtá hlavou i "proč". Podezření z konspirace je na místě... Jake Gyllenhaal je po povadlém Princi z Persie opět skvělý a Vera Farmiga, Michelle Monaghan i Jeffrey Wright mu dobře sekundují. Škoda hollywoodského konce. Předchozí sci-fi Duncana Jonese s názvem Měsíc mělo dopad o něco hlubší. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Tak takto dobrý sci-fi thriller jsem neviděl už hodně dlouho... ano, naposledy asi Moon :) Jake je skvělý, všichni herci charizmatičtí a scénář je perfektní. Za posledních pár minut bych klidně dal 5*. Osobně bych měl menší výhrady proti zakončení, ale vem to čert. Hodina a půl utekla jako voda, nenudil jsem se ani vteřinu a narozdíl od Jakea jsem se na hodinky nepodíval ani jednou... Doporučuju. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to vychvalovany, tak nic moc. Moc mě nebralo, že se tam pořád dokola opakuje jedna a ta samá scéna a všechno, co se bude dít, nevniklo do mojeho mozku jako překvapení, ale spíš jako okurek (nic si z toho nedělejte, mě to taky nedává smysl). Prostě kdybych na tom byl v kině, tak mě naštvou vyhozený prachy, takže stahovat se vyplatí. Jednou vidět a dost, není to skvost, nežrat kost a nebořit most, rač si honit chvost a dost. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je asi jediným příslibem úspěchu nevšednost a ztřeštěnost námětu. Alespoň u akčňáků. Zadání je jasné- překvapit a vykolejit diváka, racionalita a reálnost jsou přežitky. Zamotat mu palici, aby čuměl jak trubka na obrázky a moc nešpekuloval. O to se pokusili i tvůrci filmu Source Code. Hlavu mi na chvíli fakt zamotali, ale pak jsem zjistil, že mne podfoukli, že vlastně o nic nešlo, jelikož hledat v tom smysl je nesmysl(!). Slovní hříčka vystihuje zároveň i hříčku filmovou. Nic víc to totiž není. Jen takový vtípek. Nic ve vás nezůstane...60% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Toto scifi se řadí k těm nejlepším co jsem viděl. Při koukání na tohle mistrovské dílo jsem nějak nepřemýšlel nad otázkami, na které tam odpovědi nebyly. A taky kdyby to tam bylo, jak to všecko funguje. Jak je to možné? Atd. Tak by byl film o poctivých 20 minut delší a úplně zbytečně, takhle mě vůbec nevadilo co a jak a ponořil jsem se do filmu s očekáváním, co je špatně, proč se to děje a co z toho nakonec bude. Konec byl super, ale mohl být o malinko lepší. Nějaká ta větší gradace na konci filmu mi chyběla. Konec byl natočený nějak nezajímavě, tak jakoby film měl mít ještě dalších 10 minut. Ale to je to jediné co tomuto snímku můžu vyčíst. Rozhodně mě velice bavil a patří mezi elitu scifi. Celkově hodnoceno: 80% ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Fanstastická myšlienka. Skvelo zrežírované, vynikajúci scenár. Duncan Jones ma zaujal svojím filmom MOON. Toto je vyšší level. Zdrojový kód sa hudbou určite inšpiroval Znameniami od M.N.Shyamalana. Čas vlastne pokračuje ďalej. Kvantová mechanika v praxi, alebo pozemský AVATAR. Zápletka vo vlaku tiež tak trochu pripomína Vyvoleného. Malá ale jednoduchá myšlienka - film Inception mal takto nejako vyzerať. Silu filmu pocíti každý kto prišiel o niekoho veľmi blízkeho ale isto nie len ten. Veľmi veľké prekvapenie a Duncan Jones ma u mňa našliapnuté do mojej topky ak udrží svoju vysoko nadstavenú latku. ()

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

Impressive.....Nápad se "Zdrojovým kódem" super. V "osmiminutokách" jsem se neztrácela. Film mě udržoval v napětí. Místy provokoval. Gyllenhaal se předvedl a zapůsobil. Monaghan sice moc nevynikala, ale taky nic nezkazila. Obsazení charizmatické Farmiga byla dobrá volba. Ironíí bylo, že ikdyž byl hlavní úkol najít toho kdo odpálil bombu, tak onen jedinec se zde objevil asi ve dvou scénách(počítám ty, kde byl dýl jak dvě vteřiny), ale vůbec mi to nevadilo a myslím si, že o to aby zde byl nějaký výrazný projev záporáka ani nešlo. Vyskytly se i funny místa. Musím přiznat, že mi vadil ten moderní americký smrad kolem, ale naštěstí tam bylo to něco, co mi od toho často odvádělo pozornost. Ale proč tam Duncan nakonec vecpal tolik romantiky?! Mohlo to mít tolik působivých endů. Ale né, dáme tam to srdííčkooo. Asi si neuvědomil, že tím nakonec nalil jahodový sirup do piva. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že opravdu nepatřím mezi hnidopichy, kteří musí sebemenší nelogismus ve filmu pranýřovat - např. Vyměřený čas lze také po zevrubnějším mozkovém přezkoumání zhodnotit jako hovadinu na entou, ale je to podáno tak, že to až tolik nevadí. Ovšem pokud mě někdo porušením základních zákonů času a prostoru (na konci filmu vyplave na povrch, že dokonce dvojitým!!) mlátí do xichtu tak vytrvale, že to prostě přehlédnout nejde, tak co s tím? A navíc je tenhle film docela nuda... ()

hopskulak 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný film, který dá vzpomenout na "žánrovky" velikosti Matrixu/Inception/Minority Report, a přesto mu přívlastek komorní sluší jako máločemu. Výborní herci. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Moon měl výborného Rockwella, Source Code má parádního Gyllenhaala. Moon měl minimum akce, Source Code má o minimum více akce. Moon měl šouravé tempo, Source Code konstantně drží slušné tempo. Moon stavěl na výborném nápadu, Source Code má rovněž výborný nápad. Moonu se nepodařilo nápad naplno využít, Source Code svůj výborný nápad bohužel rovněž plně nevyužil. Moon měl nastavený, nepasující happy end, Source Code má naprosto nesmyslně naroubovaný happy end. Největší otázkou zůstává, jak by asi snímek dopadl, kdyby se tvůrci nerozhodly, všechny trumfy vytáhnout už v první polovině. U Moonu se jednalo o nutnost, zde však tvůrce obviňuji z prvoplánovosti na úkor gradace a emocionálně silnějšího finále. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Nie príliš dlhý, tak akurát. Film ničím neotravuje, nenudí, tempo šlape dobre, no ku koncu mierne spomaľuje. Toto je druh filmov, ktoré sú založené na niekoľkých minútach, okamihoch, ktoré sa počas trvania zopár krát opakujú , avšak s obmenami zakončené veľkou myšlienkou. Čo chcem týmto povedať je, že aj keď je ich mnoho, jeden pripomína druhý, no podľa mňa nikdy neprestanú byť atraktívne pre diváka. - SPOIL - Avšak stalo sa mi, že pri situácii, keď Jake telefonoval a chcel zistiť komu patril číslo k bombe , postavil sa rovno za toho týpka , čo tiež telefonoval a zakričal otoč sa, a keď sa otočil, tak z toho vydedukoval, že to je určite toho týpka! V tom okamihu som chytila záchvat smiechu. (keď sa niekto za vás postaví a povie otoč sa, tak asi každý by spravil) No vyzerá to tak, že to asi nemal byť vtip. Dávam 4, aj preto, lebo prosto nie je ako sa vraví one of a kind a uzavriem to tým, že source code má na tutovku niečo do seba, ale už viem teraz dopredu povedať, že keď si po čase na ňho spomeniem, tak sa mi vybaví asi iba Jake a jeho naozaj kvalitný výkon v hlavnej úlohe. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Sympatický snímek, který však podobně jako drtivá většina "typicky čtyřhvězdičkových snímků" bude brzy zapomenut. Stačilo by přepsat závěr a trvanlivost by se významně prodloužila, bylo by to však za cenu méně vřelého přijetí průměrným divákem, takže to Zdrojovému kódu nemůžeme ani moc vytýkat. Za zmínku také stojí hezké záběry Chicaga, které mi přijde filmaři poněkud opomíjené ve prospěch třeba New Yorku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Výborný snímek s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Snímek "namačkaný" do stále se opakujících 8 minut děje. Trošku jsem se obával, aby Zdrojový kód nezapadl do šanonu nadepsaného: Americké filmy plné akce, smysl nenalezen. Naštěstí se D. Jonesovi podařila natočit strhující film, jemuž dominují výborné herecké výkony. Film mne uchvátil svou prostotou, ale zároveň vyšším smyslem. 88% ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Svižné, svěží, mrazivé. Akční sci-fi bez velkolepých efektů o tom jak žít, jak umřít a co když se to zacyklí. ()

Související novinky

Mute už je za rohem

Mute už je za rohem

22.01.2018

Duncan Jones se po Zdrojovém kódu vrhnul na Warcraft, teď se ale konečně vrací ke kořenům. Už 23. února se totiž na Netflixu objeví sci-fi noir Mute, duchovní nástupce jeho debutu Moon, který chce… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

Režisér Warcraftu chystá temnou sci-fi

23.09.2016

Duncan Jones měl letos zachránit videoherní adaptace, moc se to ale nepovedlo. Jeho Warcraft sice vydělal krásných 433 milionů dolarů, 90% tržeb se ale sesbíralo mimo Ameriku a o pokračování se zatím… (více)

Filmový Warcraft – první klapka už brzy

Filmový Warcraft – první klapka už brzy

01.09.2013

Konečně! O plánech natočit filmovou adaptaci populární videohry World of Warcraft snili v Blizzard Entertainment od roku 2006, kdy herní firma uzavřela smlouvu s produkční společností Legendary… (více)

Reklama

Reklama