Reklama

Reklama

Každý rok se musí dostat k dětem po celém světě velikonoční nadílka. A právě od toho tu jsou Velikonoční zajíci. Titul Velikonočního zajíce se dědí z generace na generaci a pro každého z nich by měla být velká čest se jím stát. Avšak to neplatí pro mladého Zajdu, kterého více než roznášení velikonoční výslužky zajímá hra na bicí. Touží se stát bubeníkem v kapele a hrát na koncertech po celém světě. To si ale vůbec nepřeje jeho otec, Seňor Zajíc, který bere své povinnosti velice vážně a chce, aby jeho funkci co nejdříve převzal Zajda. Po jedné ze společných hádek se Zajda rozhodne utéci do Los Angeles, kde hodlá hudebně prorazit. Místo toho ale narazí. Narazí na přední nárazník automobilu, který řídí Fred. To je nezodpovědný flákač jako Zajda, liší se od něj snad jen tím, že je člověk. Protože srážku mezi Zajdou a autem vyhrálo auto, musí se Fred o zraněného chlupáče postarat, dokud se plně nezotaví. Za tenhle dobrý skutek bude po zásluze potrestán, protože jeho život se v tu chvíli promění v sérii katastrof. (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Legenda o Santa Clausovi (evidentního specialisty na PR záležitosti společnosti Coca Cola) dostala faceliftovou kůru a vznikla z toho story o velikonočním zajíčkovi. Ok, mohu tvůrcům odpustit neoriginalitu, co jim ale neodpustím je suchá a úplná absence humoru (jediný vtipný okamžik má na svědomí Hasselhoff a jeho narážka na KNIGHT RIDERa)! Film není udělaný špatně (řemeslně), není ani tak zrůdný jako filmové příběhy “pičmunků“ (režisér Hill spáchal kromě prvních “pičmunků“ ještě neméně hrozného druhého filmového GARFIELDa), přesto ale drážní nerva namísto bránice a to je u podobně loženého filmu špatně. Žádné velké moudro. Ani hlasové obsazení Russella Branda (v jedné scéně se se svou CGI postavičkou dokonce “potká“) možná nebylo tak dobrým nápadem jak se původně zdálo. Brandův hlas zní drze jaksi z podstaty a už tak těžko snesitelnou figurku Zajdy (české titulky takto alespoň zajíce častují) dělá ještě nesnesitelnější. Co pak s takovým filmem? Ještě že tam bylo to záškodnické kuře, jinak bych to odepsal s jednou hvězdou za snahu. 40% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Animák určený skôr pre menšie publikum. Ale keďže sú tie sviatky, pozrel som a až tak neľutujem. Hop nijako neprekvapil. Hlavný zajačik si ide splnit svoj sen, ale aby chcel byť človek velkonočným zajacom, to už bola silná káva. A nie jediná vo filme sa objavil aj hajzelhóf. Slušný animovaný priemer. 3* ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Asi vcelku zábava pro moderní děti, a všechny jež baví slovo "kadit" a vše s tím spojené. Hlavní hrdina je snad ještě otravnější než chipmunkové. Vizuálně to není nic zajímavého, nic nápaditého a hlavně je použito podivné hloubky ostrosti, takže jsem měl pocit, že sleduji 3D projekci, ke které nějak došly brýle, tak obraz jen složili dohromady, aby nebyl rozmazaný. Příběh je naprosto dementní, všichni se chovají jako kreténi a nejak mi asi i uniklo nějaké "ponaučení" které si z toho mají děti odnést. Problém filmu je asi v tom, že je o spoustě věcí a zároveň o ničem. Zajda sice umí bubnovat, ale přitom scény s bubnováním jsou zde samoúčelně jen proto, aby tu byl bubnující zajíc. Zajíc umí mluvit, nad čímž se někdo pozastaví a někdo to bere jako samozřejmost. Velikonoční továrna je zde jen proto, aby tu mohla být vzpurná kuřata a děti dostali chuť na sladké, atd. atd. Docela zábavné jsou popkulturní odkazy, kterých je zde dost a některé vtipné scénky. Velmi zábavné jsou i některé jiné okamžiky, ale nechtěně zábavné. Bohužel film není ani konzistentě směšný. A obzvlášť prostřední část je tak otravná a ubijející, že jsem měl chuť odejít z kina. 2** Proto, že jsem alespoň občas bavil, a občas byl film tak dementní, až to bylo zábavné. P.S.: domnívám se, že dabingem se tradičně stratilo dost humoru a slovních hříček ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Viděno v původním znění. Infantilní je to tak akorát, dost vtipné. Některé "znaky" Velikonoc jsou celkem slušně využity a vtipně zpracovány. Dlouho jsem se takhle u animáku nebavil. (James Marsden jako Fred: "Tobě nepřijde divné, že ten zajíc mluví?" David Hasselhoff jako David Hasselhoff: "Ne - můj nejlepší kámoš je mluvící auto.") 80% ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

No prostě to je strašnej shit s otravnýma postavama a s topornymi herci. Příběh nestojí za řeč a ta rozkošňoučká roztomilost každé animované kreaturky mi lezla na nervy. Když vám to ale pustí ve student agency, tak tomu šanci určitě dejte. Film, u kterého můžete v klidu přečíst nějakej ten článek z časáku a pak u toho ještě 2x usnout, je do autobusu ideální. A dětem se to třeba může i líbit... ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

A další zbytečný film... James Marsden děs, hrůza ho vydržet skoro v každé scéně. Co bych považoval za vtipné na celém filmu, byla scéna, kdy se Hop, coby plyšák, tulil k Kaley Cuoco... Děti určitě zabaví a rodiče si oddechnou, že mají půl hodiny klidu. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek je pro Velikonoce jak dělaný a prakticky znám opravdu málo filmů, které se zaměřují výhradně na Velikonoce. Vždycky, když jsou Velikonoce, tak si tenhle film pustím a bavím se u toho, ačkoliv je to s prominutím film na palici. Uznejte, koho by napadlo, aby byl člověk zaměstnaný jako poslíček, respektive velikonoční zajda, nebo aby z ničeho nic zajda kadil sladkosti a kamarádka Freda to spolkla. To vážně dostávám k velikonocům trus? Fred O'Hare se opravdu chová jak děcko, ale zase na druhou stranu by bez něho nebyl tak zábavný film. Co se týče děje, jako takového tak to nebylo tak hrozné, film mě bavil, jsou tam vtipné scénky včetně dospělejšího tématu viz. Playboye,+ když se zmínil Zajda, že je zajíček i nesmírně sexy. Tvůrci si opravdu dali práci a ten Zajda se jim opravdu povedl, je hrozně roztomilý. James Marsden si myslím hodně vyblbnul s tímhle filmem a jde to znát. Bohužel musím zmínit, že česká verze písničky I Want a Candy je hodně falešná a zkazilo mi to zážitek a ten Michal Holán, ačkoliv je to výborný dabér si myslím je úplně všude a zde se mi líbil více slovenský dabing. Nakonec něco pozitivního - Ten Zajda opravdu s těmi bubny válí! :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Některé animáky nabízí zábavu pro celou rodinu a některé spíše tu infantilní zábavu pro děti. Ale nic proti tomu. Hop je poměrně originální - kolik pohádek se točí kolem velikonoc a velikonočního zajíce? Navíc kombinuje hraný a kreslený film, nabízí poměrně pohodový příběh, roztomilého bubnujícího zaječího hrdinu a v rámci možností i pár vtipných scének. Navíc je tu pohodový soundtrack s pár velkými hity té doby a naprosto úžasné parodické cameo Davida Hasselhoffa. Takže proč ne. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo a nevěřím, že by se to mohlo líbit dětem...Příběh hraček nebo Úžasňákovi jsou důkazy, že se animák může udělat zábavně a vkusně... Tohle nebylo ani jedno a Marsden opět ukázal, že je herec podprůměrných hloupých a blbě se pitvořících rolí.... Dík za Penny...bohužel dabovaná Strykovou, které to nesedlo... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Lepšejšie tri hviezdy a celkom milá a zaujímavá veľkonočná variácia na nekonečné spracovania príbehov o Santa Clausovi. Tu dostávame veľkonočného zajačika a je to pozerateľné, pre dieťa (moja sedemročná dcérka) dokonca viac ako len obyčajné. Bavila sa, smiala sa, páčilo sa jej to. Animácia na vysokej úrovni, vidieť, že to neodflákli. Sám by som si ten film asi nikdy nebol pustil, ale prešla nejaká doba a dcérka už na takéto filmy dorástla, takže ideme po nich... :) ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Taková pestrobarevná hovadina pro malý děcka. No proč ne. Škoda, že příběh už je tolikrát ohraný, že se to člověku ani nechce dokoukávat. Tohle je fakt jenom podívaná na barvičky... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka, která mohla být mnohem lepší, kdyby ten králík nebyl většinu času na zabití. Ale u dětí to uspělo, takže asi ok. ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo blbé a místy dějově jednoduší, přesto pokud se snížíte na věk desetiletého dítěte bude vás to bavit. Plus králíčci byli velice roztomilí. ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

1* za bubínky, 1* za celkem sympatického králíčka a 1* pro mně příjemného hudebního doprovodu. Nic víc to ale pro mě nebylo. Herecké výkony živých postav mě zklamali, stejně jako ty animované (ninja králíci, starej velikonoční ušák nebo snad kuřokrálík toužící po revoluci). Už asi nejsem dítě.. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se někdo snaží dát dohromady animák s hraným filmem a tenhle pokus na tom nic nezměnil. Tomuto snímku by navíc pravděpodobně nepomohlo, kdyby se obě části oddělily. Je to nezábavné, zcela bez nápadu a ani animované postavičky nijak nezaujaly. Hvězdu dávám za Marsdena a Kaley Cuoco, díky kterým jsem nestrádal úplně. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Takový Ted, kde místo bezva Médi je stupidní králík, místo Marka Wahlberga stupidní herec a celkově vůbec nevím, o co tam jde... ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Hopovi (Hopu?) se určitě nedá odepřít několik slušných nápadů, jako například aristokratická britština Velikonočního zajocha seniora (navíc v distinktivním hlasovém podání Hugh Laurieho) a její kontrast s výrazně lidovějším přízvukem Brandovy postavy, nebo násilně roztomilé králičí komando. Poměrně vydařené byly i některé hlášky a camea, a až na pár výjimek i speciální efekty. *** To všechno ale veskrze zaniká v infantilně stupidním příběhu a opravdu špatném herectví lidských postav (například James Marsden by už raději neměl hrát v rodinných filmech). Dílo zkázy pak dokonává těžce děravý scénář, který zřejmě počítá s tím, že divák bude natolik uhranut barevnými mluvícími zvířátky, že nebude mít čas přemýšlet o nějaké logice nebo smysluplnosti. Ostatně co ale čekat od hollywoodského "money-grabu" který více než okatě kapitalizuje na velikonočních svátcích… 40% ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Nic moc měla to být komedie , ale komediální mě to moc nepříšlo jen se mi trochu líbílo jak hrál. Prvně jsem se na to chtěl kouknou jenom k vůli Russellu Brandovi , ale jak jsem zjistil , tak ten tam byl jen tak 20 sekund. Je to takový ten film jen na odlehčení , když moc nechcete přemýšlet , a stačí vám jednoduchý děj. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, blá blá to všichni známe! Minimum fórků a celkově to prostě stálo za prd. Nevím proč ale v Jamesi Marsdenovi nevidim nikoho jiného než Scotta Summerse a asi to jinak nebude! ()

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama