Reklama

Reklama

Každý rok se musí dostat k dětem po celém světě velikonoční nadílka. A právě od toho tu jsou Velikonoční zajíci. Titul Velikonočního zajíce se dědí z generace na generaci a pro každého z nich by měla být velká čest se jím stát. Avšak to neplatí pro mladého Zajdu, kterého více než roznášení velikonoční výslužky zajímá hra na bicí. Touží se stát bubeníkem v kapele a hrát na koncertech po celém světě. To si ale vůbec nepřeje jeho otec, Seňor Zajíc, který bere své povinnosti velice vážně a chce, aby jeho funkci co nejdříve převzal Zajda. Po jedné ze společných hádek se Zajda rozhodne utéci do Los Angeles, kde hodlá hudebně prorazit. Místo toho ale narazí. Narazí na přední nárazník automobilu, který řídí Fred. To je nezodpovědný flákač jako Zajda, liší se od něj snad jen tím, že je člověk. Protože srážku mezi Zajdou a autem vyhrálo auto, musí se Fred o zraněného chlupáče postarat, dokud se plně nezotaví. Za tenhle dobrý skutek bude po zásluze potrestán, protože jeho život se v tu chvíli promění v sérii katastrof. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (171)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Animák určený skôr pre menšie publikum. Ale keďže sú tie sviatky, pozrel som a až tak neľutujem. Hop nijako neprekvapil. Hlavný zajačik si ide splnit svoj sen, ale aby chcel byť človek velkonočným zajacom, to už bola silná káva. A nie jediná vo filme sa objavil aj hajzelhóf. Slušný animovaný priemer. 3* ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Nic moc měla to být komedie , ale komediální mě to moc nepříšlo jen se mi trochu líbílo jak hrál. Prvně jsem se na to chtěl kouknou jenom k vůli Russellu Brandovi , ale jak jsem zjistil , tak ten tam byl jen tak 20 sekund. Je to takový ten film jen na odlehčení , když moc nechcete přemýšlet , a stačí vám jednoduchý děj. ()

Reklama

bobrux 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní slátanina, ze které si milé děti vezmete ponaučení, že snem každého dospělého muže je stát se velikonočním králíčkem. No není to super? A celá tato moudrost je zabalena do hodiny a půl nudy a trapných scén, kdy z mluvícího králíčka je na prášky jen a pouze hlavní hrdina, ostatním zas tak divný nepřijde a berou jej jako samozřejmost. Jednu hvězdičku dávám za Hasselhoffovu hlášku na téma mluvících věcí (jedinou skutečně vtipnou větu za celý film). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak nesympatického kresleného hrdinu jsem ve filmu snad ještě neviděl. V mnoha ohledech otravný poloanimák, který obsahuje minimum fórků pro malé i velké. Většinu času je to utahaná nuda s pár vychytávkami (globus ve tvaru vajíčka, těžební vrt má kloub ve tvaru králičí hlavy), dvěma geniálními vtipy (E.B. předstírá panenku a David Hasselhoff utrousí dost možná nejlepší hlášku své kariéry) a tunou vaty, díky které se zdá podívaná minimálně dvakrát delší, než je. Výchozí, ne úplně marný nápad o králíkovi, kterému se nechce převzít rodinný podnik, se nepovedlo pořádně rozpracovat. Děti to nezabaví, protože se málokdy něco opravdu děje, dospělý bude vyloženě frustrovaný z toho, jak nelogicky je film poskládán (na jednu stranu nemá E.B.ho nikdo vidět, na tu druhou ho Fred klidně vezme na jídlo do restaurace). V podstatě průser, který se zaplatí jenom proto, že králík vypadá na plakátech docela roztomile. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Slušný animo-reálný film (nevím, jak popsat tento filmový styl jinak :-)). Zajda je roztomilý a vtipný. Sympatický James Marsden se evidentně do takového filmu hodí. Hodně jsem se nasmál a to značí, že záměr se povedl. Trochu mne mrzelo posledních asi 15 minut, které už tak dobré nebyly a sešlo se v nich i několik nelogických chyb a klišé. Příkladem může být scéna, kdy Fred osvobodí velikonočního zajíce (Zajdova otce) a oba se chystají na pomoc Zajdovi proti krutému :-) kuřeti. Scéna ale nějak stagnuje a Zajda se s kuřetem vyrovnává sám - kde je v tu chvíli Fred, to je mi záhadou. No ale takovému filmu lze odpustit, nelze ho brát moc perfekcionalisticky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Pred premiérou rozpútali tvorcovia veľkú reklamnú kampaň - na trh sa dostala aj videohra Hop a päť kníh inšpirovaných filmom. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Garda velikonočního zajíčka „Růžové barety“ používá ve filmu k vystopování zajíčka Hopa mobily se znakem mrkve. Jde o parodii na iPhone od firmy Apple, která má ve znaku nakousnuté jablko. (TwoFace)
  • Postavičky navrhol oceňovaný výtvarník Peter DeSeve, ktorý vytvoril aj kultového veveričiaka Scrata zo série Doba ľadová. (krasomama)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama