Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (717)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když lezu do sálu, kde jede animák, odkládám všechna očekávání hned za dveřma. A když mi navíc přijde do cesty tak originální nápad, jako kreslený příběh o pravěké famílii, mám skoro nutkání taky zůstat za dveřma a hrát s očekáváním třeba na slepou bábu. O to větším překvápkem pro mě Croodsovi byli. Animace jak z partesu, hudba jak od Silvestriho, svižné tempo a hlavně několik vtipů tak dobrých, že i ta moje očekávání určitě vykukovala zpoza dveří a chlámala se smíchy. S takovou možná zas někdy na animák do kina rád zajdu. Tak a teď - "Douglasi, překul se!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z historického hlediska si nejsem zcela jist, zda jeskynní člověk uměl létat, ale slyšel jsem o tom, že v pohádkách se používá cosi zvané fantazie, tak si tím nebudu dál lámat hlavu. Spíše bych se rád věnoval těm prvním nesmělým krokům Croodsových ven z jeskyně, bizardní fauně i flóře a hlavně optimistickým pohádkám končících smrtí. Při jednotlivostech jsem se zkrátka skvěle bavil, ale celkově bych si to zbavování se strachu dokázal představit daleko potrhlejší či méně temné, neboť hlavy mých dětí občas schovávané pod peřinou nesvědčí nic o tom, že tudy vede ta nejsprávnější cesta k vyspělé civilizaci. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Shrek mi moc nesednul, tohle je lepší. Nabízí se srovnání s Dobou ledovou – podobný trip, ale tady trochu naivní, postavičky vtipné, ale ne jako v DL. Bavil mě hlas Emmy Stone, dostal mě tygr. Vadil mi klasický patos k závěru. Dobře koukatelný, něco tomu chybělo. # [viděno: monitor, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 7 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vtipný a svižně natočený animák. Paradoxně nejlepší scéna je asi ta úvodní honička s vejcem. Přišlo mi že to nemá moc děj a příroda je vykradená z Avatara, ale ta rodinka mě prostě bavila a uteklo mi to rychle. Viděl jsem to s dabingem a jsem za to rád, protože Cage si v té roli nějak nedokážu představit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - S každým sluncem vyjde nový den........ No na můj vkus je Išha jaksi trochu polotučná na to, že už týden nic nejedí. Jo a co mě dostalo je, že je vyholená v podpaždí, což je upřímně na neandrtálce celkem cool, ne? CITÁT - Všechno nový je špatný........ To vypadá jako kouzlo a bude to jídlo! Laciný ubíjející humor a špatná animace. Jediné co celkem ujde je hudební doprovod. Slaboučký průměr. CITÁT - Jeskynní lidi mozek nepotřebují...... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Pracovným označením filmu bol názov "Crood Awakening". (MikaelSVK)
  • Dle originálního názvu The Croods by měl být český název správně Croodovi a nikoliv Croodsovi, podobně jako například u The Flintstones (1994), kteří se v české distribuční verzi jmenují Flintstoneovi.  (Gig)
  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama