Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 4

Recenze (718)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno začalo v roce 2005, kdy si studia Aardman a DreamWorks naplánavala další spolupráci - stop-motion komedii Crood Awakening, jejímž hlavní hrdinou měl být prehistorický vynálezce a kterou psal... John Cleese. Co se dělo pak, nevím. Každopádně z Cleesova scénáře nezůstal kámen na kameni (haha), a to je převelká škoda. Neříkám, že Croodsovi jsou špatní, vůbec ne, ale děj postrádá jakoukoliv originalitu. Co však nápady přímo hýří, je zpracování. Digitální pravěk vypadá krásně a snímá ho digitální kamera, se kterou (stejně jako v případě Ranga) měl co do činění Roger Deakins, hraje k tomu výborný Alan Silvestri a především svět obývají neodolatelní tvorové, jaké by si nedokázal představit ani šílený paleontolog ve chvílích největší nudy. Ptáci křížení s berany, suchozemské velryby, papouščí želvy, krokodýlí prasoskunk, plameňáci křížení s piraňami, dva lemuři spojení jedním ocasem... Takových nápadů je opravdu hromada a právě díky nim se na Croodsovy dobře dívá. Ale nic "montypythonovského" nebo "cleesovského" jsem v nich napoprvé bohužel neviděl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborná je úvodní scéna, ve které je i nejlépe využito 3D. Tohle entrée mě trochu namlsalo, ale bohužel už pak nic tak zábavného a vypointovaného nepřišlo. Film je rychlý, hravý a zábavný, ale na čtyři hvězdičky to u mne nestačí. Český překlad je na palici, ale to je vidět už ze samotného českého názvu. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

To víte, doba ledová je doba ledová, řekl už kdysi Machovi a Šebestové člověk neandrtálský .. a já se s tím pochlubím i vám ; ) Croodsovi nejsou nijak originální podívanou, vše bylo viděné ve spoustě jiných animáků a i ten pestrobarevný svět jako by Pandoře z oka vypadl, klasicky tu nechybí ponaučení, že rodina by měla táhnout za jeden provaz a tak, ale jedno jim nejde upřít a to, že si na nic nehrají, jen se prostě snaží přežít tu zkázu světa, co se blíží a člověk si to s nimi celých těch 90. minut s úsměvem od ucha k uchu užívá. Dneska mám náladu na pohádky a s nimi chuť omládnout o spoustu let do doby, kdy nebylo potřeba řešit jakékoliv starosti okolního světa .. a s touhle pravěkou rodinkou se mi to alespoň na chvilku povedlo ; ) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Určitě to má poselství a na každém je, jak si ho přebere. Ale je to tak nijaký, neoriginální, už na začátku je jasné, jak to skončí. Nevadilo by to, ale to by to ovšem nesmělo být fádní, nezajímavé. Všechno je jak podle šablony – příběh, hudba, animace, dabing, návrhy postav, jejich chování, vtipy, … Jako by si tvůrci řekli: „Tak a teď hezky všechny opijeme rohlíkem. Tohle se líbilo tady, s tímhle byli diváci spokojení tady, tohle fungovalo tady, tohle je můj oblíbený vtip, ten tam taky musíme dát… a teď to všechno vezmeme a uděláme z toho super guláš! A všem to bude chutnat!!!“ NOPE. Třeba takové Na vlásku, Jak vycvičit draka i ten blbej Nemo nebo ještě přiblbější Kung Fu Panda se mi líbili mnohem víc – to mělo nějakou jiskru. Slabé 2*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $187,168,425Tržby Celosvetovo $587,205,319Tržby za predaj Blu-ray v USA $31,590,663Tržby za predaj DVD v USA $48,658,552║ Tak DreamWorks fakt valí na plné obrátky a jasne dominuje v počítačovej animácii, Chris Sanders asi momentálne najtalentovanejší režisér animovaných rozprávok, to čo dokáže ponúknuť je úžasné, príbehovo dokáže dojať, vytvoriť nadrozmernú atmosféru, dotyk s hviezdami bol neskutočný, či burácajúci akciu, zemetrasenia, výbuchy sú spektakulárne, animačne ide o vypiplanú prácu do detailu, slušná zábavnosť, skladateľ Alan Silvestri sa opäť pekne do toho oprel, efektné 3D, výborný Slovenský dabing. Rozprávka pre porovnanie je takým mixom Doby ľadovej, Lorax a Avatar-a ale ide si svojou vlastnou cestou. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Clark Duke pojmenoval Thunkova mazlíčka "Douglas", což je jméno jeho zástupce. (Miuri)
  • Dle originálního názvu The Croods by měl být český název správně Croodovi a nikoliv Croodsovi, podobně jako například u The Flintstones (1994), kteří se v české distribuční verzi jmenují Flintstoneovi.  (Gig)
  • Po závěrečných titulcích je ještě krátká scéna s mamutími myškami. (necisty)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama