Reklama

Reklama

Útěk

  • Česko Mladí, krásní a bohatí (více)
Trailer

Mousse a Louis jsou mladí, krásní, bohatí a zamilovaní. Jejich život ale ovládly drogy. Jednoho dne se předávkují a Louis umírá. Mousse přežije a brzy zjistí, že je těhotná. Dobře situovaná rodina Louise se s tím nehodlá smířit a trvá na interrupci. Mousse se cítí ztracená a utíká daleko z Paříže, do domu na venkově. O několik měsíců později ji následuje i Louisův bratr. Jak dopadne útěk obou před pokryteckou společností...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Ten film je na drogovou tématiku příliš měkký, melancholický a korektní. Pokud budeme brát, že film je o mateřství, pak drogová tématika v pozadí je úplně zbytečná, neb nemá žádný vliv na jednání hlavní postavy. Když od toho všeho odhlédnu, jedná se o film se zajímavou genderovou tématikou a problematikou nechtěného početí. Nevím jak to napsat, ten film je takový ................ vyklidněný. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mladá smažka zjistí, že je těhotná a otec dítěte mrtev. Odjede na venkov, srovnat si myšlenky a v tu za ní dorazí bratr mrtvého Louise...Jak z pera Ingy Lindstrom. Ozon tomu dal drajv tím, že z bratra udělal homosexuála, ale jinak fakt červená knihovna pro intouše. Strašlivě nezáživná. Navíc hlavní postava je na facku. 4/10 ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

...ne že by mě dojímal sám o sobě příběh narkomanů... mám pro tuto zálibu prachmalé pochopení, ať už s tím kdo začne z jakéhokoliv důvodu, přesto si mě Ozonův příběh získal svou nadčasovostí... že stále existují nevyzrálé matky, které chtějí něco vidět, něco dokázat světu, aby pak své dítě opustily a mohly se k němu vrátit zralejší... kolikrát bude muset být takový příběh ještě zpracován, než se toto změní...? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Francois Ozon je režisér, na kterého nikdy nedám dopustit, skromnost sama a přitom génius současné francouzské kinematografie. Každým rokem přichází s úplně novým tématem a jako vždy jeho ženské postavy jsou unikátní, takhle s herečkami umí pracovat jen málokterý režisér. Křičím do celého světa, Ozon je jediný právoplatný a skutečný pokračovatel Truffauta! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ozon točí z velkých námětů malé filmy, nejinak je tomu v tomto případě. Útěk je jedna pěkná navoněná mýdlová bublina, mihotá se všemi možnými barvami, ale ty problesknou vždy jen na nepatrný okamžik. A než stačíte zachytit vibraci jedné z barev duhy, už je tu jiná, zasvětélkuje a zmizí. A nakonec se rozplyne v jedno zbytečné nic. Zůstane mnoho nevyřčeného, zazní jen kardinální otázka: proč vlastně Útěk vzniknul. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Isabelle Carré, která hraje postavu Mousse, byla v šestém měsíci těhotenství, když začalo natáčení filmu. (glitter)
  • Na pohřební hostině tlumeně hraje Měsíční svit od Beethovena. (claudel)
  • Při scéně na diskotéce se z reproduktorů line skladba Summer son od Texas (claudel)

Reklama

Reklama