Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zákaz kouření na veřejných prostranstvích v Hongkongu vedl Panga Ho Cheunga k natočení osobité romantické komedie, z níž čiší unikátní lokální atmosféra. Kuřácké prostory v malých postranních uličkách jsou ideálním místem pro setkání, což je i začátek úsměvně komplikovaného vztahu Jimmyho a Cherie. Překvapivý divácký hit uhrane diváky jednak tím, že lásku pojímá s nadhledem a nekašírovaností dospělého pohledu, ale také svým ohromným citem pro vystižení nejrůznějších aspektů života v Hongkongu. (Filmasia)

(více)

Recenze (17)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pang Ho-Cheung v priebehu roka vyborne prostrednictvom zanroveho filmu tematizuje dva spolocenske fenomeny, ktore do zivota obyvatelov HKG prisli priblizne tiez v rovnakom obdobi (2007-2008). Zatial co Dream Home si bral do pozornosti v prostredi thrilleru/slasheru otazku trhu s nehnuteľnosťami (a ich vyrazne cenove fluktuacie ako vysledok nastupujucej hospodarskej krizy v 2007-2008), tak v Love in A Puff je to zas zamezemie romantickej komedie, v ktorom dolezitu ulohu hybatela deja zohrava vyrazne restrikcne opatrenie zo strany HKG vlady voci fajciarom z roku 2007. V podruci uvolnenych a chytlavych taktov hudby s francuzskymn nadychom plynie aj samotny dej velmi nonsalantne a doraz sa kladie hlavne na atmosferu jednotlivych sekvencii. Intimna REDka zachytava zadne a bocne ulicky Hongkongu s citom a ucinne je zdatnym prihravacom pre vyborne napisane dialogy dokreslujuce pocit realnosti v kazdej scene. Az do zaverecnych titulkov to je u mna za plny pocet a jedna z najlepsich romanci tohto roka. Potom vsak pridu dovetky, ktore mi prisli uplne zbytocne a ciastocne nicili predtym tak skvelo vybudovane ziarive momenty. PS: TEn kod v SMSke ma uprimne rozosmial i vdaka tomu, ze mi pripomenul detstvo a vtedajsi nastup "digitaliek". Na ich displeji ste tiez kombinaciou zadania cisiel "71830 15" vytvorili horehlavou urcite slovne spojenie ;-) 8-9/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pang Ho Cheung opět potvrzuje svůj statut nejvýraznějšího lokálního tvůrce komerčních filmů v Hongkongu. Dřívější osobnosti udávající směr kinematografie jako Johnnie To či Tsui Hark se podřizují lukrativnějším trhům, tvorba jiných filmařů je nekonzistentní (Herman Yau pohybující se mezi lokální atmosférou prodchnutými díly jako "True Women for Sale" a žánrovými parazity "The Legend is Born - Ip Man") nebo nelze přímo mluvit o komerčně profilovaných filmech (Ann Hui). Pang ale dokáže bravurně skloubit cit pro atmosféru dějiště, tematiztování města a originální uchopení divácky atraktivního konceptu. Tentokrát reflektuje zákaz kouření ve veřejných prostorách a skrze to rozvádí okouzlující delikátní romanci zasazenou do postranních uliček a zadních traktů budov, kde se scházejí kuřáci. Ačkoli i režisérovy předchozí snímky následovaly totožný koncept za užití odlišných žánrů a společenských fenoménů, od bravurní "Isabelly" se mu nepodařilo přijít s tak harmonickým spojením obou složek. Skvělé dialogy a charisma hlavních i vedlejších představitelů utváří civilní svět, který ač neukazuje žádné z tradičních dominant bývalé kolonie, dýchá ryze kantonským životem. Je potěšení vidět, že hongkongská kinematografie se nesnaží pouze pochlebovat zahraničnímu trhu ikonickými žánry, ale zachovává si domácí kolorit. Ostatně právě komedie vždy držely tamní průmysl nad vodou, přinášely změny trendů a zachovávaly tradiční kantonskou kulturu při životě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodovo poňatá téma rodiacej sa lásky medzi dvoma ľuďmi, ktorí sa náhodou stretnú počas prestávky na fajčenie. Treba oceniť hlavne skvelé dialógy ústrednej dvojice, avšak ani ich známi nezaostali. Skrátka táto ľahučko pozerateľná romantická komédia stojí prevažne na inteligentných postrehoch zo života. 75/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Edmung Pang natočil vynikající romantickou komedii s občasnými žánrovými odbočkami. Úvodní sekvence vypadá jako z hororu a vy si říkáte, zda vám hraje správný film, ale vše se brzy vysvětlí. Nosné téma filmu odpovídá názvu, láska, mezi výdechy kouře. Nový protikuřácký zákon sbližuje lidi, omezení kouření na veřejných i neveřejných místech, na jednu stranu přidělává kuřákům zvýšené výdaje. Na druhou stranu se v cigaretových oázách můžete potkat s lidmi, které by jste jinak nepotkali. Hlavní dvojka Shawn Yue a Miriam Yeung, se znají sotva jen pár dní a přesto je to k sobě táhne. Přes různé absurdní situace a humorné peripetie k sobě najdou cestu, i když ten konec vyznívá lehce výsměšně a cynicky. Film nabízí dobrý humor, nápadité dialogy, slušné herecké obsazení. Po Hot Summer Days opět trefa do černého, byť jsem si od tohoto filmu moc nesliboval. Tak nějak to letos vypadá, že budou excelovat filmy ze žánrů, které tak úplně typické pro Hong Kong nejsou. Ale proč ne, člověk není živ jen martial arts filmy, akčními thrillery že. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Romantika, drama a trochu humoru. Není to žádné veledílo, nebylo to, co jsem přesně očekával, ale je to bezesporu hezky natočené, dalo by se říct netradiční (jak už tu někdo psal). Navíc se pěkně dívá na to, jak si Miriam Yeung pohazuje s vlasy. Nečekejte, že si strháte bránici smíchy, spíš lehce vážnější romantiku. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Našťastie nie je ázijský film, ako ázijský film, alebo inak povedané je skvelé, že Hong kong nie je Kórea. Pointa samozrejme tkvie v spôsobe spracovania filmov. V tomto prípade romantických. Štýl Lásky na dva šluky (dovolila som si vlastný preklad) mi je tisíckrát sympatickejší, než síce poetická, ale gýčovitá a miestami až kŕčovitá kórejská romantická tvorba. Tu sa žiadnych vzletných ani hlbokomyselných životných múdrostí síce nedočkáte, ale zato tomuto príbehu, keď už nič iné, tak aspoň uveríte. Možno to nie je film úplne na 5 hviezdičiek, ale už len preto, že je to konečne po dlhom čase romantika podľa mojej chuti, rada tú jednu hviezdičku navyše pridávam. A že to má pokračovanie? Hurá, sem s ním!! Videné v rámci Season challange tour. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie a hlavne v mnohých ohľadoch výborný film. Začína ako duchárčina čo mi prišlo veľmi sympatické, pretože to skvelo fungovalo. A ostatok je konverzačka medzi rôznymi postavami v ktorej popredí stojí hlavná dvojica, ktorá vďaka zákonu o zákazu fajčenia na verejných miestach, má možnosť rozprávať sa, spoznávať sa a zamilovať sa. Film nemá žiadnu typickú dramatizáciu. Film jednoducho plynie a viac ako o akciu a bláznovstvá sa film dotýka konverzačných tém a úsmevov a pohľadoch, ktoré si hlavná dvojica medzi sebou vymieňa. Aj keď aj tu sa nájdu scény pri ktorých som sa schuti zasmial. Do toho sú zapojené scény slúžiace ako interview, kde rôzne postavy rozprávajú o svojich názoroch a namiesto toho aby boli rušivé, posúvajú film do úplne inej roviny. Ho-Cheung Pang spravil romantický film zo súčastnosti a pre mňa je to zoznámenie sa s týmto žánrom na poli Hong Kongského filmu. Výborne zahrané, výborné prevedené a značne presahujúce hranice tohto v mnohých krajinách prvoplánového žánru. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to nápisy, ktoré som v 2007 nachádzala v uliciach HK. Namiesto klasických zákazov fajčenia tabuľky označovali miesta, kde sa fajčiť smie. A to HKongčania sú komíniky že až :). Šarmantné, vtipné. I like. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Svojským způsobem velice originální a netradiční romantická komedie ne nepodobná americké 500 dní se Summer. Naštěstí si ale razí vlastní vyprávěcí cestu, je vtipná a má sympatické hrdiny, jejichž milostný vztah prochází skrze celou stopáž a buduje se postupně. Takže i přesto, že neuvidíme žádný polibek ani intimní doteky, jde cítít, že mezi dvojicí funguje ta správná chemie. Tak hezky a poklidně si to plyne, že se ani nenadáte a už je konec. 85% ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

有趣的浪漫电影 Jsem si teda trošku naběhl. Bylo to celkem dost ukecané a sledovat pidi titule a zároveň vedle se smějící čínskou panenku byl skoro nadlidský úkol :-))) Jinak ovšem příjemná věc a doporučil bych to všem reptajícím kuřákům u nás, aby si uvědomili co zákaz kouření přináší za nové a nečekané příležitosti. Já si rozšířil obzory jazykové a třeba fráze rozkroj kozy tu sem si tuze oblíbil. Co se děje týká, bylo to až neasijsky civilní a příjemné sbližování se dvou lidiček na které se fajn koukalo a závěr to krásně vypointoval a mělo to ten správný účinek směrem k mé čínské kámošce, takže 满意 ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Tieto filmy nevyhladavam, ale o to radsej som ked sa pritrafi nejaky dobry....Love in a puff je zastupca zanru devastovaneho Jennifer Aniston a jej americkymi kolegynami zvanym romanticka komedia. Totalne civilna love story(vdaka bohu za to, nakoniec to vyzera ze sa mozu stretnut 2ja ludia, z ktorych ani jeden nie je retard) je zaramovana kazdodennymi trampotami cihajucimi na hongkongskeho fajciara a zobrazuje prierez siedmych dni zo zivota dvoch neznamych ludi. Love in a puff je idealny film ktorym konecne mouzete priatelke zavriet hubu bez toho aby vam klesol index maskulinity a popri tom ju naucit nějakému (ehm) peknemu jazyku do buducna....ked nad tým tak rozmyslam , dvojblok Love In A Puff a Dream Home od toho isteho rezisera moze byt celkom sranda..........Objektivne su to velmi dobre 3*, ale tento film ma tak potesil ze tomu tu stvrtu neodopriem. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda, skvělá konverzačka, která se netočí jenom kolem toho vztahu a kouření, ale docela odhaluje život ve městě. Mě to takovou naprosto jinou atmosféru, než mívají podobné filmy. Je to strašně chytlavé, osvěžující ale zároveň přirozené. ()

muti 

všechny recenze uživatele

film zacina spravou o zakaze fajcenia na verejnych priestranstvach v HK. toto obmedzenie znamena zaciatok pre dvoch ludi, ktori sa zacnu stretavat vo vedlajsej ulicke. film kde vidiet ze pri cige sa nielen udrzuju ale aj vznikaju priatelstva. uvidime prierez siedmich dni pocas ktorych sa nasa dvojica do seba zakuka a spozna. film je aj o zalube v smskovani a o zamysleni sa nad buducnostou. velmi dobre sa pozera, je toceny akymsi realistickym pohladom, nemal som pocit ze som vo filme, ale zase to posobilo doveryhodne a nie ako v dajakej telenovele. som zvedavy na dvojku. ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama