Reklama

Reklama

Len jeden jediný americký hrdina získal hodnosti v špeciálnych vojenských jednotkách Zelené barety, elitných jednotkách námorného vojska SEAL aj ľahkej pechoty Army Rangers. Len jednému udelili postupne 16 ocenení Purpurové srdce, tri Kongresové medaily cti a sedem medailí prezidenta za statočnosť. Tým hrdinom je MacGruber (Will Forte). Pred desiatimi rokmi, keď zahynula jeho snúbenica rukou zloducha Cuntha, s bojom proti zločinu skončil. Ale keď sa dozvie, že ho krajina potrebuje, aby našiel jadrovú hlavicu, ktorú ukradol jeho úhlavný nepriateľ Dieter Von Cunth (Val Kilmer), neváha a vyráža do akcie. Jedine MacGruber totiž dokáže Cuntha zastaviť. Zostaví elitný tím odborníkov, medzi ktorými nechýba poručík Piper Dixon (Ryan Phillippe) a Vicki St. Elmová (Kristen Wiigová). Pod jeho velením vyrážajú dopadnúť zloducha Cuntha, aby ho doviedli pred spravodlivý súd. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (235)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Stejně jako komedie Willa Ferrella je na tom i tahle od jeho kolegy z SNL Willa Forteho. Pokud se naladíte na ultradebilní humor, který on zvládá s bravurou sobě vlastní, vyvede Vás sám Will z fekální temnoty do země zaslíbené. Do krajin eRkového humoru, kde slovní kundy létají vzduchem jedna radost a kde se každý neúspěch dá přece nějak odčinit nabídnutím blowjobu... 60 % ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Teda takovou sračku aby člověk fakt pohledal. Ono to začíná celkem jako klasický akční film, kdy MacGruber jako zapomenutý specialista má zastavit padoucha, co mu zabil ženu. Ale pak začnou orgie naprosto dementního a fekálního humoru, jehož vrcholem jsou celer v zadku a 2x zopakovaná nejnechutnější sexuální scéna co jsem kdy viděl. Aby toho nebylo málo, tak titulní hrdina je snad největší idiot a humusák od dob co jsem viděl Klub sráčů. A ještě tahle sračka má drzost si dělat prdel z mýho milovanýho MacGyvera? Tak za tohle doufám, že Richard Dean Anderson našel tvůrce téhle srágory a jejich prdel poznala středověk. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že je to nic moc, ale dával jsem tomu šanci. Než jsem si film pustil, tak jsem zaslechl zajímavý názor, že přece nejde parodovat parodii. S tímhle nemůžu nesouhlasit, ale pravda je, že začátek se mi celkem líbil. Takových prvních 20 min jsem si říkal, že nechápu, proč docela dobrou úroveň kazí těmi trapnými MacGruberovými hláškami. I kdyby jste dali scénář do ruky 5 letému děcku, tak z něj dokáže vyškrtat dementní situace a pak by se z toho mohl stát celkem v pohodě film. Ale tenhle pocit po scéně na díze mizí někde, kde nedosvítí slunce, protože už nedokážu škrtat ve scénáři, nezbylo by z toho nic. Za klad považuji, že původní 'složité' shánění týmu se změní v něco jiného, to jsem fakt nečekal:). Nicméně nechápu proč, podle mého docela dobré herecké výkony, celkovou vizuální atmosféru a občas lepší vtip, ničí naprosto ale až nepochopitelně pošahaný týpek, kterého ke všemu hraje člověk, který by měl na víc. Chvilkami už jsem to chtěl i vypnout. Jakoby se někdo chtěl na této postavě maximálně vyřádit. Nechápu to, všechny ostatní postavy mají alespoň nějakou úroveň, on ne... je to i na starého dobrého MacGyvera prostě moc! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V televizních skečí možná výborná zábava, v celovečerním kabátě ovšem křečovitá a místy i dost trapná komedie, která si děla srandu z přes 20 let starého fenoménu. A to už v dnešní době moc nefunguje. Stylizace do osmdesátek byla sice fajn, zvlášť soundtrack potěší a občas by se ten dobrý fór našel. Ty trapnější a nudnější pasáže ovšem převažují. Will Forte mi navíc přišel hodně nesympatickej a Val Kilmer je vážně mega tlustej a místy mi přišlo, že to celé bere nějak vážně. MacGruber si měl svá dobrodružství zkrátka nechat pro televizi a neměl se chodit ztrapňovat do kin. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Takže už aj veľký MacGyver sa dočkal svojej filmovej paródie a volá sa "MacGruber". Popravde to vyzeralo ako poriadna kravina bez štipky inteligencie. Realita je taká, že to všetko súhlasí. Je to úplná strata času? Neviem či by som išiel až tak ďaleko. Koniec koncov, dokázal som to pozerať od začiatku do konca, nemalo to vyslovene nudný moment a pre každý špatný fór, ktorý tu dali sa nájde pár dobrých, ktoré celkom príjemne pobavili. Treba to len čo najskôr akceptovať ako paródiu na MacGyvera a budeme v pohode. Väčšinou. Will Forte si svoju rolu nadmieru užíval. A myslím si, že sa poriadne pobavil aj Val Kilmer ako hlavný padouch. Ten tu pôsobí ako padouch skoro ako z učebnice. So všetkými pohľadmi, gestami, hláškami... všetko funguje. Možno by som akurát chcel od filmu viac vedieť čo reálne vlastne prežíval po tom, čo sa MacGruber s Casey dali dokopy. Možno by to bolo klišé, ale chcel som nejaký monológ o tom, ako veľmi ho zranil, ako je to Gruberova vina, že sa stal kým sa stal a keby mu ju neprebral tak mohla žiť a všetky tieto podobné momentky. Boli by to klišé, no minimálne by sme mohli túto stránku aj poznať. A ktovie? Možno by to urobilo z Kilmera aj sympatickejšieho padoucha. Kristen Wiig je podľa mňa tiež celkom dobrá. Ju stačí dať do dobrej role a šlape to. A tu to funguje dobre. Ostatné by som povedal, že miestami trápne, miestami dobré, soundtrack je v pohode a na jedno pozretie mi to stačilo. Pobaviť som sa pobavil. Možno viac, než som si myslel, že sa pobavím. A vodná pasca s kelímkom ostane nezabudnuteľná. Hodnotenie: C ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, v ktorej majú Vicki (Kristen Wiig) a MacGruber (Will Forte) sex, sa natáčala v deň narodenín Kristen Wiig. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v Novom Mexiku, USA a trvalo 20 dní. (m.a.t.o.)
  • Podľa vyjadrenia režiséra Jorma Tacconeho mala prvá verzia scenára 175 strán. (m.a.t.o.)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama