Reklama

Reklama

Len jeden jediný americký hrdina získal hodnosti v špeciálnych vojenských jednotkách Zelené barety, elitných jednotkách námorného vojska SEAL aj ľahkej pechoty Army Rangers. Len jednému udelili postupne 16 ocenení Purpurové srdce, tri Kongresové medaily cti a sedem medailí prezidenta za statočnosť. Tým hrdinom je MacGruber (Will Forte). Pred desiatimi rokmi, keď zahynula jeho snúbenica rukou zloducha Cuntha, s bojom proti zločinu skončil. Ale keď sa dozvie, že ho krajina potrebuje, aby našiel jadrovú hlavicu, ktorú ukradol jeho úhlavný nepriateľ Dieter Von Cunth (Val Kilmer), neváha a vyráža do akcie. Jedine MacGruber totiž dokáže Cuntha zastaviť. Zostaví elitný tím odborníkov, medzi ktorými nechýba poručík Piper Dixon (Ryan Phillippe) a Vicki St. Elmová (Kristen Wiigová). Pod jeho velením vyrážajú dopadnúť zloducha Cuntha, aby ho doviedli pred spravodlivý súd. (TV JOJ)

(více)

Recenze (235)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $8,525,600 Tržby Celosvetovo $9,322,895Tržby za predaj DVD v USA $3,518,275 //počet predaných kusov 198,684 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako štěk v Saturday Night Live možná funkční, jako celovečerní film je to žumpa. Nejen, že autoři nechápou symbol MacGyvera ani většinu jeho klišé, ale snaží se víc než jeho parodovat komplet akční vhs sbírku každého fanouška osmdesátek. Trochu Ramba/SZ, vlasatého všeuměla a velkých svalnatých wrestlerů určitě nestačí na dobrou zábavu a už vůbec ne, když pan scénárista asi nakoukával celý život filmy jako Scary Movie nebo Prcičky. Absence humoru (za humor nepovažuji opakování slov jako kunda, vykouřím, ošukám a pták neustále dokola) je zásadním problémem, protože cca 4 vtipné scény (wrestleři, auto, střílení a už nevím), které mě pobavily, jsou málo na 99 minut. Herecky je to tragédie, protože Will Forte dokáže uhrát maximálně gay-štětku z rohu Pátý a Wall Street... (Wiif super, proč se Ryane upíšeš každý kravině?) Ach jo, tohle si Richard Dean Anderson ani tvůrci nezasloužili. tenhle výsměch. A to je problém současných parodií, nejsou vtipné, protože sází na slaboduchost všech diváků a jejich čekání na sprostá slova bez většího významu. Konec je jen "potřebná tečka", která tomu dává slibovanou korunu. PS: Val Kilmer sází na to, že mít dvě brady z vás dělá lepšího herce. A co tři? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Matthew Compton: 1. MacGruber's Theme - Cornbread Compton/The Silver Lake Chorus ,2. I'm In - MacGruber/Col. James Faith ,3. Heavy Soul - The Black Keys ,4. Rosanna - Toto ,5. Baker Street - Gerry Rafferty ,6. Nice Car Dickhead - MacGruber ,7. Tick Tick Boom - The Hives ,8. Put Your Pants Back On - Lt. Dixon Piper/MacGruber ,9. Touch and Go - Emerson/Lake/Powell ,10. Take Me Home Tonight - Eddie Money ,11. Harden My Heart - Quarterflash ,12. The Perfect Number - Vicki St. Elmo ,13. Spill It - MacGruber/Vicki St. Elmo ,14. Broken Wings - Mr. Mister ,15. Steal Away - Robbie Dupree ,16. Love Is A Wonderful Thing - Michael Bolton ,17. Rock My Body - Vicki St. Elmo ,18. Champion - Vicki St. Elmo ,19. MacGruber's Suite - Matthew Compton , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz tu na to vsichni blejou sracky, ja se naprosto kurevsky bavil, takovejhle naklad sem fakt necekal. Tentokrat se parodujou vsechny ty akcni filmy o velkejch drsnacich, bejvalejch marinacich, baretech a vojacich s padesati vyznamenanima a samozrejme jak uz nazev napovida taky MacGyver. Film se rozjede behem minuty a uvodni seznamovaci pulhodinka je totalni rezba, pak uz se sice najde sem tam nejaky to hluchy misto, ale ty povedeny silne prevazujou. MacGruber si mysli, ze je neco mezi Rambem a MacGyverem, takze vymejsli stupidni vychytavky s celerem, provazkem a podobnejma vecma, do toho rve krky, neustale hazi nejaky super kokotsky hlasky o perech a Will Forte je v ty roli naprosto bezchybnej. Z ostatnich bych pochvalil hlavne Kundu Kilmera, kterej si toho zaporaka fakt uziva. Proste 90 minutova jizda narvana dobre natocenejma prestrelkama a akci, ktera se neboji ani nejakyho toho krvavyho cakance, spoustou hlasek a super dementnich a super vtipnejch scen s ultimatnim hovadem v hlavni roli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Právě jsem položil kabel na záchodě na horní palubu." Aby bylo jasno, tak MacGruber je macidiot, který se chová macdebilně a já se nad jeho trapností intelektuálně pohoršoval tak dlouho, až jsem sám sebe vychytrale přistihl při tom, že se skvěle bavím. Prostě jsem v sobě objevil hluboko ukryté meditativní schopnosti, dokázal jsem se naladit na infantilní humor a prochechtal se touto zvráceností. Zase se jednou experimentálně prokázalo, že mi ke štěstí stačí málo, ale musí toho být hodně. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ok, možná to má něco společného se SNL (nevím, nekoukám), mezi parodiemi na akční snímky s imbecilem v hlavní roli představuje ale MacGruber absolutní dno. Je to nevkusná trapná sračka nebetyčných rozměrů. Odpad jsem nenapálil v podstatě jen za několik PÁR povedených fórků a poněkud netradiční finále a především za příjemného Phillipea, slaďounkou Wiig a naprosto výborného Kilmera. Nebýt jich, putoval by MacGruber okamžitě do odpadu, kam objektivně patří... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyrovnaného humoru. Vačšina scén je ,,len,, úsmevná alebo ani to. Má to však 3 scény pri ktorých som vybuchol smiechom (ľudský štít, erotická scéna a záverečná pasca s vodou) a to sa pri komédii cení. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

MacGruber je elitní vládní zabiják nevyznávající střelný zbraně, jelikož se dá stejně dobře zabíjet vytrháváním hrdel, nicméně stejně kvalitně jako smrtící akci zvládá i umění odvádění pozornosti za pomocí jedinýho celeru, což nejednou zachránilo jemu, i celé jeho jednotce život. Jeho akce jsou vždycky do detailu promyšlený, stejnětak jako jeho přesvědčovací metody při náborů členů svý nový jednotky, který jsou jednim slovem neodmítnutelný. Prostě tvrďák každým coulem, ale zároveň jeho inteligence přesahuje dosud poznaný meze, což mimo odhalovaní neodhalitelnýho hojně používá i při zesměšňování svých nepřítel svými bryskně inteligentními, ale zároveň geniálně vtipnými hláškami a v taktický vyspělosti ukázal světu úplně nové rozměry a způsoby přemýšlení a vyhodnocování. Je to člověk, před kterým se třese celý podsvětí a když se rozhodne po někom jít, tak ten se už může rovnou zastřelit sám, vyjde to v podstatě nastejno, což brzy pozná i vrchní zloduch Val Kilmer, který udělal osudovou chybu, když MacGruberovi před lety zabil snoubenku přímo před jeho očima a navrch se teď rozhodl si hrát s nukleárními zbraněmi, což MacGruber rozhodně nenechá jen tak. 3,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se u toho smáli všichni hodnotící. Jen si někteří nechtějí přiznat, že to bylo u tak nízkého humoru a maskují to svým hodnocením. Já u toho málem porodil, jak jsem se lámal smíchy. Kdo se chce zasmát, tak je na správné adrese. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nápad postaviť film na krátkometrážnych skečoch parodujúcich MacGyvera a všemožné akčné filmy by v prvom rade ako soľ potreboval lepšieho scenáristu. Že MacGruber nie je až tak vtipný ako by chcel byť, je ďaleko menšia tragédia ako kŕčovitý humor zaberajúci viac ako polovicu (našťastie krátkej) minutáže. O niečo vyššie to vyťahujú jedine príjemní herci, výnimkou je Will Forte v hlavnej roli, ktorý je ale i napriek celkovej otravnosti jeho charakteru relatívne uveriteľný a občas z jeho úst zaznie aj lepšia hláška. Ale stále je to len podivný idiot, na ktorom sa celý film postaviť nedá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No námet bol slabší, ako ktorákoľvek časť zo vzorového seriálu 'MacGyver', ale snaha sa cení. Neviem aká bola snaha tvorcov, či vzdať zmieňovanému seriálu poctu, alebo si z neho robiť prdel, ale výsledok bol tak niekde na polceste k obidvom. Humoru pomenej, akcie tiež a to je jediné, čo od takejto béčkovej jednohubky očakávam. Pár dobrých nápadov nevytiahne film vyššie ako len k miernemu nadpriemeru. 60%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smiala som sa na parodických narážkach aj na MacGruberovej trápnosti, to však stále neznamená, že ide o vydarenú komédiu. Ako paródia to funguje o niečo lepšie, určite v nej zacítite vôňu rokov 80-tych a 90-tych, smršť originality však nečakajte. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pitomý český název je na filmu to nejméně pitomé. Ano. Nejvíce mi je ovšem líto Kristen Wiig - je skvělá komička, ale tentokrát jí ubohý scénář nepřipravil jedinou situaci, v níž by se mohla alespoň trochu blýsknout. Ostatní dopadli stejně, jenže u nich mi to tolik nevadí. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Nejiskří to, absurdity nejsou dostatečně absurdní, MekGrůbr je čůrák bez charisma a jedna postelová (+ ještě vydařenější hřbitovní) scéna to nespasí. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jéjé, to jsem nečekal! Obrovské překvapení, nepočítal jsem s tím, že to bude taková pecka! Nevím, co se mnou je, ale možná bych se měl klidnit, jelikož poslední dobou je těch filmů za plný počet hvězdiček ode mě nějak moc. Ale já za to nemůžu. Tady jsem se náramně bavil, jedna super scéna za druhou po celý film. Pecka, awesome! „Jak jsi věděl, že mám neprůstřelnou vestu?“ „Já to nevěděl.“ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V televizních skečí možná výborná zábava, v celovečerním kabátě ovšem křečovitá a místy i dost trapná komedie, která si děla srandu z přes 20 let starého fenoménu. A to už v dnešní době moc nefunguje. Stylizace do osmdesátek byla sice fajn, zvlášť soundtrack potěší a občas by se ten dobrý fór našel. Ty trapnější a nudnější pasáže ovšem převažují. Will Forte mi navíc přišel hodně nesympatickej a Val Kilmer je vážně mega tlustej a místy mi přišlo, že to celé bere nějak vážně. MacGruber si měl svá dobrodružství zkrátka nechat pro televizi a neměl se chodit ztrapňovat do kin. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Na komedii je to málo vtipné. Na parodii málo absurdní. Na normální film je to zase moc trapné. Těžkej odpad a mega výsměch. Ubohost na desátou vynásobéna třemi. Pokud to vůbec jde. ()

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama