Reklama

Reklama

Len jeden jediný americký hrdina získal hodnosti v špeciálnych vojenských jednotkách Zelené barety, elitných jednotkách námorného vojska SEAL aj ľahkej pechoty Army Rangers. Len jednému udelili postupne 16 ocenení Purpurové srdce, tri Kongresové medaily cti a sedem medailí prezidenta za statočnosť. Tým hrdinom je MacGruber (Will Forte). Pred desiatimi rokmi, keď zahynula jeho snúbenica rukou zloducha Cuntha, s bojom proti zločinu skončil. Ale keď sa dozvie, že ho krajina potrebuje, aby našiel jadrovú hlavicu, ktorú ukradol jeho úhlavný nepriateľ Dieter Von Cunth (Val Kilmer), neváha a vyráža do akcie. Jedine MacGruber totiž dokáže Cuntha zastaviť. Zostaví elitný tím odborníkov, medzi ktorými nechýba poručík Piper Dixon (Ryan Phillippe) a Vicki St. Elmová (Kristen Wiigová). Pod jeho velením vyrážajú dopadnúť zloducha Cuntha, aby ho doviedli pred spravodlivý súd. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (235)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě fakt dostal. To byla taková p*čovina, že jí není rovno. Bylo to nechutný, příběh stál naproto za prd, ale chvilkama to bylo vtipný. Chtěl jsem se an to podívat jen kvůli WWE hvězdám, který tam měli každá po 10 vteřinách, takže ani ty mě moc nepotěšily. Doufám, že moc podobných filmů už neuvidím. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Takže už aj veľký MacGyver sa dočkal svojej filmovej paródie a volá sa "MacGruber". Popravde to vyzeralo ako poriadna kravina bez štipky inteligencie. Realita je taká, že to všetko súhlasí. Je to úplná strata času? Neviem či by som išiel až tak ďaleko. Koniec koncov, dokázal som to pozerať od začiatku do konca, nemalo to vyslovene nudný moment a pre každý špatný fór, ktorý tu dali sa nájde pár dobrých, ktoré celkom príjemne pobavili. Treba to len čo najskôr akceptovať ako paródiu na MacGyvera a budeme v pohode. Väčšinou. Will Forte si svoju rolu nadmieru užíval. A myslím si, že sa poriadne pobavil aj Val Kilmer ako hlavný padouch. Ten tu pôsobí ako padouch skoro ako z učebnice. So všetkými pohľadmi, gestami, hláškami... všetko funguje. Možno by som akurát chcel od filmu viac vedieť čo reálne vlastne prežíval po tom, čo sa MacGruber s Casey dali dokopy. Možno by to bolo klišé, ale chcel som nejaký monológ o tom, ako veľmi ho zranil, ako je to Gruberova vina, že sa stal kým sa stal a keby mu ju neprebral tak mohla žiť a všetky tieto podobné momentky. Boli by to klišé, no minimálne by sme mohli túto stránku aj poznať. A ktovie? Možno by to urobilo z Kilmera aj sympatickejšieho padoucha. Kristen Wiig je podľa mňa tiež celkom dobrá. Ju stačí dať do dobrej role a šlape to. A tu to funguje dobre. Ostatné by som povedal, že miestami trápne, miestami dobré, soundtrack je v pohode a na jedno pozretie mi to stačilo. Pobaviť som sa pobavil. Možno viac, než som si myslel, že sa pobavím. A vodná pasca s kelímkom ostane nezabudnuteľná. Hodnotenie: C ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Vtipné to je. Ale nie zas až tak moc. Mám pocit, že to občas balancovalo na hrane paródie a komédie. A nie vždy túto hranicu zvládali. Každopádne zasmiať sa pritom dá. Nápadov bolo dosť. Ale Forte je celkom nesympatický. A celý MacGruber mi nesadol. A čo s takým filmom, kde ti hlavný hrdino tak trochu lezie na nervy. 3,5*. Ale mám zmiešané pocity. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

No vidím že Djoker ví líp než já jestli jsem se u toho smál nebo ne. A navzdory tomu, že většina podle B!shopa tu bleje sračky, nepůjdu tentokrát proti proudu. MacGruber mohl mít potenciál, mohl být dobrou parodií jaká tu zoufale chybí. Nestalo se. Akce není úplně špatná, má to slušnou hudbu a tempo, ale humor je přehlídka zhovadilých trapností (a ne Djokere prostě jsem se nesmál, jen asi dvakrát se pousmál - jednou při scéně s obrazem, po druhý při scéně s vodní pastí), kterým vévodí pubertální humor pro dnešní teen stádo plné sprostých slov a nechutné perverze. Hlavní hrdina byl neskutečně nechutný a nesympatický a to až tak moc, že jsem měl opravdu problém film dokoukat. O scénáři snad ani nemá cenu mluvit ne? Takže s takovouhle komedií se jděte zahrabat. O to víc si člověk musí cenit filmů jako je A-team... PS. Koukám, že Kilmer nám začíná postavou i rolemi pěkně Segalovitět... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz tu na to vsichni blejou sracky, ja se naprosto kurevsky bavil, takovejhle naklad sem fakt necekal. Tentokrat se parodujou vsechny ty akcni filmy o velkejch drsnacich, bejvalejch marinacich, baretech a vojacich s padesati vyznamenanima a samozrejme jak uz nazev napovida taky MacGyver. Film se rozjede behem minuty a uvodni seznamovaci pulhodinka je totalni rezba, pak uz se sice najde sem tam nejaky to hluchy misto, ale ty povedeny silne prevazujou. MacGruber si mysli, ze je neco mezi Rambem a MacGyverem, takze vymejsli stupidni vychytavky s celerem, provazkem a podobnejma vecma, do toho rve krky, neustale hazi nejaky super kokotsky hlasky o perech a Will Forte je v ty roli naprosto bezchybnej. Z ostatnich bych pochvalil hlavne Kundu Kilmera, kterej si toho zaporaka fakt uziva. Proste 90 minutova jizda narvana dobre natocenejma prestrelkama a akci, ktera se neboji ani nejakyho toho krvavyho cakance, spoustou hlasek a super dementnich a super vtipnejch scen s ultimatnim hovadem v hlavni roli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Maya Rudolph (Casey Fitzpatrick) bola počas natáčania v ôsmom mesiaci tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Scény z Pentagonu boli natáčané v skutočnom Pentagone vo Washingtone DC. (MikaelSVK)
  • Podľa vyjadrenia režiséra Jorma Tacconeho mala prvá verzia scenára 175 strán. (m.a.t.o.)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama