Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Recenze (179)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Hrozně velká blbost a nebýt Billyho Boba Thorntona - který předvádí fajn výkon a jehož zdejší vulgární humor sice často nerozesměje, ale aspoň vám vymije mozek, že to není tak zoufalé - asi by se na to dívat nedalo. Ale občas jsem se smíchu neubránil, i když ta konsternovanost silně přebývala. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Původně sem chtěl vykrkat "Štědrý večer nastal" ale Mertax mně tak trochu předběhl, takže napíšu jenom další trapácký komentář, k tomuhle vulgárnímu snímku. Oproti jedničce, která je skvělá, mi tady ale příběh příjde ucelenější s jasně daným cílem okrást charitu. Jednička místy působila chaoticky, a do jisté míry jako by scénárista, neměl co vyprávět, tak Willieho poslal do tropů. Postavy tady byli dobře napsaný a každá z nich dostala dost prostoru, aby se vykreslil jejich charakter - kdo je větší hajzl. A teď k humoru, no u některých vtípků sem doslova smíchy slzel, takhle hezky a nahlas sem se už dlouho nezasmál, ohh tahle silná dávka smíchu pomohla. Humor zde je vulgární, oplzlý, uráží ženy, liliputy, muže a všechno co je o Vánocích svaté, takže palec na horu. No takže zatímco děti, rodiče, prarodiče, tety a strejcové, bratranci, sestřenky a dávno zapomenutí příbuzní vyrážejí do kina na pravou českou Vánoční komedii, Anděl Páně 2, tak já sem šel na tohle a užil si to. A vám doporučuji to samé. Veselé vánoce, vy mamrdi. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vlastně se až na poněkud horší komediální stránku nic nezměnilo. Santa je furt na sračky, furt si dělá prdel ze zakrslýho negra, pořád si tou vychlastanou palicí pamatuje, jak vybírat sejfy a pořád se v jeho okolí najdou slečny, kterým šmakuje vožralej pinďour v konečníku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejná klasa jako první díl. Perfektní dialogová smršť krutých hlášek, vulgarit a neskutečně trefných stěrů. Plus typický Thorton, který je prostě boží vždycky. Nechápu ty nízký % ani u jedničky ani u dvojky, která je možná ještě lepší. Fekální humor se musí umět a není pro každého. Vy pseudointelektuální suchaři. Totální námrd. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Líbil se vám první díl? Bude se vám líbit i tento, jen už ničím nepřekvapí a těch úchylných postav už je tentokrát moc. P.S. pokud si dobře pamatuju, žádná z postav není normální a kdokoliv se objeví, časem se ukáže, že to je jen další úchyl. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jednička působila v předvánočním čase roku 2003 jako zjevení a příjemné osvěžení v kýčovitém moři dojemných vánočních příběhů. Sice co se zprvu tvářilo kontroverzně, utopilo se ve stereotypních vtipech a nakonec i unavujícím moralizování, ale pobavit se u toho pořád dalo. Do dvojky se pustil prakticky stejný tým - a vyšla z toho strašná kravina. Zatímco u jedničky se dalo na několika místech zasmát povedeným žertům na téma "ožralý Santa fuckuje malé děti", ve dvojce to už nefunguje. Tak jako když Willieho máma vzpomíná na dobu jeho mládí, že Willie byl sexem posedlý od dětství - to všechno má být vtipné, je to přesně nadávkované, víte, že to měl být vtip, ale nějak to k smíchu není, zůstává jen u trapnosti. A té je ohledně všemožných fekálně-sexuálních vtipů hodně. A jsou pořád dokola. Úchyl tu totiž není Santa, ale všichni - sexem posedlá tlustá sekuriťačka, Dianin manžel a nakonec i samotná Diane (nedovedu pochopit, proč by kočka jako Christina Hendricksová, plachým půvabem tolik podobná Vice Kerekes, tolik stála o zváleného Willieho). Ze všech postav se tak stala jen přehlídka karikatur, takže nikdo nepůsobí vtipně, když se chová divně. V jedničce totiž bylo Willieho okolí jakž takž normální, proto vynikal prvek jeho komicky abnormálního chování v běžném světě. Ve dvojce to už neplatí, postavy se pouze přehánějí, kdo je zvláštnější. Jedině tlustý a tak trochu retardovaný Thurman Merman je opět nejzábavnější figurkou - vtipnou, dojemnou a milou. Toť ale vše. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Sen každej americkej ženy, nechať sa ošukať vychudnutým šesťdesiatnikom vo vypĺznutom kabáte Santa Clausa. Kľudne na ulici alebo na záchode, veď jeho neoholený ksicht páchnuci chľastom má nepochybne čaro. Keby to niekomu náhodou nestačilo, nosí so sebou černošského liliputána a basistku na dôchodku s námorníckymi tetovaniami. V prvej časti, kde bol mladší a jeho šarm uveriteľnejší, si paradoxne za sex občas aj platil. A žena, ktorú zbalil, mala úchylku na uniformy. Tu už sa však musí jednať o vianočný zázrak. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film by to bylo asi ok. Jinak tady člověk v trochu jiných kulisách uvidí v podstatě to samé, co v jedničce. Akorát je to o něco míň vtipný. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mno, zase jednou nucené pokračovaní, které z prvního filmu nečerpá, ale vypráví variaci na to samé. Billy Bob Thornton je sice pořád frajer, jenže podprůměrný námět mu nijak nepomáhá. Během filmu vás sice frekvence vtipů nějakým způsobem stihne zabavit, ale po předvídatelném konci si pravděpodobně stejně budete říkat, jestli tohle stálo za hodinu a půl vašeho času. Šťastné a zkurvené? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Natočit pokračování po 13 letech, to prostě není dobrý nápad. A tady se to potvrdilo, zatímco první díl je skvělý, tak tohle bylo špatné. Už to není skoro vůbec vtipné, příběh také za moc nestojí a hrozně mi tam vadila postava Kathy Bates. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Problém možná je, že Santa už právě moc úchyl není. Pořád ale dokáže se sebe vyblít dobrou hlášku, rozjet dobrou scénu a ojet hezkou ženskou. Přidanou hodnotou a důvodem dvojky tak zůstává skvělá Kathy Bates. Naopak ted protivný otylý kudrnáč je stejně prostivný jako v jedničce, zde ale navíc úplně zbytečný. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to krapet lepší jak jednička ale to asi vše místy se člověk zasmál místy zas nuda ale blonďák kudrnač hotofson :D ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Celý film se v podstatě smrštil na spoušť vulgárních vtipů o genitáliích. Jinak film byl o ničem. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl jedničku, bylo to originální a vánoce ala Méďa. Ve dvojce dostáváme opět smršť nechuťáren, tak jak jsem očekával a nic moc nového nedostaneme. Některé vtípky jsou moc za hranou, příliš tlačí na pilu a slabších momentů se najde také dost, tak jako těch výborných. Nicméně vidět postavy po x letech, zvlášť Anděla má nádech nostalgie a čekal jsem větší tragédii.....5/10 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za občasný nostalgický závan připomínající skvělou jedničku a za Thorntona, kterej ten nihilismus v sobě pořád má, což ale nic nemění na tom, že jde o naprosto zbytečnej sequel. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl! sa zaradil medzi moje obľúbené vianočné klasiky typu Sám doma a Vánoční prázdniny. V pokračovaní sa už nejako vytratila tá správna chémia plná znevažovania Santu, Vianoc a sviatočnej atmosféry. Navyše z malého tlstého blba vyrástol veľký tlstý blb typu Joey z Přátel. Jasne, Billy Bob Thornton je stále skvelý ožrala, stále s chuťou zozadu przní prdelaté či kozaté ženštiny, stále má problém s telesnými tekutinami, ale už nie je tak sympatický, ako keď po ňom drandila nadržaná Gilmorka. Nie je to kolosálny prúser, ani prúser, takže pre fanúšikov jednotky povinná bezpečná jazda, ktorá sa však z pamäti vytratí rýchlo ako kombinácia zemiakový šalát a sladkosti zo sviatočne vystresovaného tela. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To vážně nevěříš vlastní matce ?!" - "Věřím jí asi tak, jak daleko tebou dohodím, a tobě, jak daleko hodím ji.." ;) ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný druhý díl originálního a vulgárního kultu. Jasně, Billy Bob Thornton hláškuje, jak vzteklej a občas člověka ty prasečiny úchylně rozesmějou. Ale film ničím nepřekvapí, ani neposadí na prdel. Je to taková rekapitulace prvního dílu, akorát hůř. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to teda ještě debilnější a nechutnější jak jednička, ale nějakým (asi vánočním) zázrakem mě to zase bavilo. Může za to hlavně Billy Bob Thornton, ten je pořád skvělej a celej film na jeho cynické póze víceméně stojí. Vtipy sice moc inteligence nepobraly, ale jsou docela vtipné, ale pravda je, že v mnoha ohledech jde film až moc přes čáru. Kathy Bates je tu fakt dost odpudivá. Slabší 3*. ()

Reklama

Reklama