Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Recenze (180)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Až kam se dá dojít. Stojí to za tu prču ze všeho (skoro), jenom to působí jako tři díly miniseriálu spíš než jako film. Ale odvaha veliká. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Fúha po dosť vydarenej jednotke prišlo pokračovanie a bola to jazda ako sa patrí. Fakt dobré pokračovanie rozosmialo,pobavilo no jednotku to neprekonalo,ale aj tak ako vianočná komédia môže byť. A na prichadzajúce sviatky jednoducho zabaví. Je to stále poriadny úchyl. 4* ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Bad Santa 2 není sprostý ani šílený, ale naprosto bizarní. Humor zde jde za hranice únosnosti a je to opravdu dosti silná káva i pro mě, jakožto milovníka černého a ujetého humoru.Některé situace byly místy dost trefné a svým způsobem originální, ale morálka mi prostě nedovolila se zasmát, což se mi u filmu stalo asi poprvé v životě. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám pořádný vánoční odvaz. Prvnímu Santovi jsem napálil nadprůměrný hodnocení a ani tady nemám sebemenší důvod to neudělat znovu. Ikdyž popravdě jsem tomuto pokračování tedy zas až tak nevěřil, ale Billy Bob je snad ještě hustší a cyničtější než před lety, a opět tedy kurevsky baví svými absolutně destruktivními hláškami, kdy to tentokrát nejvíc odnáší jeho miniparťák Tony Cox, až se divím, že na filmaře nepodala nějaká liliputí organizace žalobu. Každopádně, hlavní předností tohoto filmu je, že se zde tvůrci opět znovu s ničím a nikým nepárali, všichni mluví jak nejposlednější dlaždiči, ovšem vůbec to nevyznívá nějak nepatřičně, či nadbytečně, hlavní hrdina chlastá jako dán a vopíchá, co mu přijde pod ruce, úroveň vtipů je pak samozřejmě ta nejfekálnější, co si lze představit, ovšem zatraceně funkční a zábavná, zápletka má spád, a stejně jako v jedničce dojde i k happyendovému konci, nicméně stejně jako v jedničce je onen happyend znovu řádně opepřen, takže nic srdcebolného, spíš naopak. Herecky pak vládne znovu B. B. Thornton, jako naprosto neřízená, vše demolující střela, a překvapila drsoňka Kathy Bates, která se tu také pěkně utrhla ze řetězu. Zkrátka, kdo má rád pořádnou dávku opravdu nekompromisní srandy, nemůže zvolit lépe, než Bad Santa 2. Fakt nařez! ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"So you see, happy endings are bullshit. Actually, there aren't such things as endings at all, because when some shit gets over with, some other whole thing starts that sucks ass. Merry fucking Christmas." ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Typická, trochu zbytočná dvojka o level slabší zážitok. Vracajúce sa takmer všetky pôvodné postavy, podobný dej, vtipy, vianočné precitnutie B.B.Thorntona v závere a celkovo opakovanie už videného. Kathy Bates to s "hovňousom" Billy Bob Thorntonom a jeho nezameniteľným životným elánom + hláškami na priemere ešte ako tak udržali, ale platí podobne ako pri jednotke, že humorom to určite nie je film pre každého. PS: bolo mi jedinému ľúto ako zhovadili postavu sympatického tlouštíka z jednotky Bretta Kellyho? 50% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Přijít po 13 letech s pokračováním, které vlastně popírá to hlavní z jedničky, to nebyl nejlepší nápad. Zase vidíme Willyho jak chlastá, nadává a je "nucen vzít" práci Santy. A zase u toho nesmí chybět prostoduchý Thurman Merman, a Willovi dojde, jak je důležité mít rodinu a někoho blízkého...Chvilkama mi to prostě nepřišlo jako pokračování, ale jako nepovedený remake se stejnými herci. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dlhoprstí sa vydávajú na nový záťah a veruže nelenili ani tentokrát. Priznám sa, že neobľubujem pokračovania po 15 rokoch, ale tu sa nielenže podarilo zachytiť starých lúpežníkov v starej forme, ale dokonca k nim pripliesť maminku Billyho Thorntona, ktorá má rovnako podrezaný jazýček ako jej synáčik a narozdiel od neho žiadnu šancu polepšiť sa. Nával sarkazmu či sexuálnych narážok je snáď ešte zahustenejší než minule a ja sa rehotal ako už dlho nie. Vrátil sa aj malý tučný anjelik čo za tie roky fyzicky dospel, no mentálne zadrhol niekde na prelome 5 a 6 roku života, takže spieva v kostolnom zbore a v zime nosí kraťasy s tričkom a Tesco rukavice od rohlíkov. Tento druh kontaktu s bezbrannou nevinnosťou sa opakuje a ja sa obával, že film ako minule trochu skĺzne do pátosu, ale to ešte netušil, že pri koncerte vianočných kolied zmäknem ako čerstvá bábovka. Vtedy na mňa tak zapracovali tie mršinky, že bol ochotný pristúpiť aj na túto hru. Ale i keď lump očakávane neskončil v špinavých rukách, finále vyrukovalo s uspokojivým rozuzlením. A záverečná pomsta v nemocnici vydala za všetko a ja mal čo robiť, abych neprebral vedľa snívajúcu polovičku. Bžunda ako sa patrí! ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Původní Bad Santa byl úkaz s nekompromisním stylem. Pokračování jde, poklesem kvality vtipu a nápadů, přirovnat k rozdílu dívatelnosti mezi Dědictví aneb Kurvahošigutntág a Dědictví 2. takže, slovníkem Bad Santa 2: debilní sračka. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Co jsem viděl vím, pořádnou americkou úchylárnu až se mi z toho udělalo málem šoufl. Evidentně chtěli vše při starým jen dost přidali a zaplácli opravdu odpornou matkou. Replika strážnýho na Bernieho Maca z prvního dílu je ubohá a sakra Brett Kelly by s takovouto vizáží ve 23letech nepřežil ani 5minut v tomhle světě. V deseti letech to seklo, ale opakovat ho v dospělosti už smrdělo trapností. Jak to často bejvá, víc někdy neznamená i líp. Fakt by mě jen zajímalo jestli je tohle nynejší vrchol amerického humoru. Jednička se tam pěkně vlezla svoji vyvážeností, ale tady jsem jen poslouchal hromadu sprostej řečí, kterými se postavy navzájem fakovali a první příjemnou akci jsem měl možnost vidět až s Christinou Hendricks u popelnic. Mimochodem těžká závist santo, kam se na ni hrabe Lauren Graham. AAUuu 50% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ano, vše co se hromadně nelíbí, tam opravdu je, v mnoha případech naštěstí. Oželel bych snad jen postavu Kathy Bates a s ní i většinu jejích dialogů, především rad do života a vzpomínek na Willieho dětství. Když už jsem u toho dětství, velmi dobrým tahem je návrat lehce dospělejší verze nemrznoucího Thurmana Mermana, který to ve své uniformě dotáhne až do sboru, aby v jeho sólu... no, nadchnul. Minimálně Willieho, s nímž jim to vlastně neuvěřitelně funguje, snad pro ten kontrast postav? Každopádně ještě lépe mu to funguje s jeho kamarádkou do špinavých zákoutí Diane. Zkrátka slušnost a šťastné a veselé hledat jinde, což je u tohoto filmu úplně v pořádku. 65% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super.... tohle je jen trapárna na entou. A na trapárny já jsem expert. Vtipy bez vtipu, Kathy Bates a ten černej trpaslík příšerní. Thorton sám to nezmákne. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

"Dospělý" Brett Kelly je ještě víc otravný než dětský Brett Kelly, což se zdá býti neuvěřitelné, a Billy Bob si opět užívá svou bezesporu nejprasáčtější roli. Filmu by se dalo vytknout jisté sklouznutí k většímu nevkusu, fekálnímu humoru a vulgarismům, nicméně některé nové postavy (například v podobě Willieho mámy) poměrně baví, a dialogy jsou slušně napsané. Sice o něco horší než jednička, ale pořád se to dá. ()

zahadum odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržal som presne 31 minút, bolo mi už zle, cítil som sa znechutene a bolo mi ľúto,že sa na takú zdochlinu upísal Thornton...a vidieť Kathy Bates bolo mi mdlo od žalúdka...jednotka bola skvost v ktorom aj nechutnosti mali svoju úroveň ale ten paškvil nemá ani cenu komentovať. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Bohužel slabší než první díl a nezachranil to ani Billy Bob, ten scénař byl strašně odfláklej a opakující se vtípky taky, přesto jsem se párkrát zasmál a spadá to do moji malé škatulky přisprostlých ujetých amerických komedií, které snesu. ()

Reklama

Reklama