Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Recenze (179)

departed 

všechny recenze uživatele

Billy hraje zdeprimovanýho alkoholika pořád skvěle, ale to je asi tak jediný, co je na druhým úchylným Santovi dobrý. Jednička byla ve svý době dobrá pro svůj nekorektní černý humor prolezlý sprostou mluvou zasazený do období pohody a radosti, tedy Vánoc. Jenže dvojka vyšla moc pozdě a zbytečně. Dneska už nic takovýho nefrčí. ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Santa je pořád uchyl a jako, že hodně moc tolik nechutnosti a vulgarismu hodně překonalo jedničku ale nebylo už to tak svěží. Jo bavil jsem se velmi dobře, ale jednička to nebyl úplně. ()

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám opravdu rád, je drzá tak nějak přirozeně, uvolněně... Tady je prostě cítit akorát tlačení na pilu a kouzlo žádný. Není to vyloženě průser, ale znovu už se na to dívat nebudu. ()

Maniax 

všechny recenze uživatele

Hele, Billy řekl "fuck" a jeho máma mu říká hovňousek, pojďme se zasmát! Oproti jedničce naprostej odpad, podobně jako Blbý a blbější 2. Čert vem děj a vedlejší postavy, který tady absolutně nedávaj smysl. Ale že jsem se zasmál jen jednou na začátku, kdy si to chtěl Santanáš hodit.. to se odpustit nedá. Na debilní komedie náročnej nejsem, ale tohle prostě ne. 2/5 a to fakt jen za tu úvodní scénku. ()

jasa 

všechny recenze uživatele

Psaní komentářů se obvykle vyhýbám, ale po zhlédnutí dvojky nemohu než varovat. A možná jedničce dodatečně přidám půlku hvězdičky.... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Santovi pořád hučí v klacku, pořád má žízeň, pořád ty stejné fóry, jen do trojice přibude jeho matka, která chce vybrat charitu a zmizet do Španělska. 55% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Tento film je hlúpy, sprostý a miestami fakt trápny. Presne to, čo som potreboval! OK, nie je to komédia pre každého, ale takmer v každej scéne som si našiel totálne nemiestne vtipy, na ktorých sa dalo zasmiať. Čiže účel splnený. Je zo za tri ako jednotka, a možno je tento diel v mojich očiach aj o kúsok lepší. "And I thought that my family was fucked!" ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvodem: Bioscop se ve svém úvodníku mýlí. Gang byl tříčlenný. Santa je úchyl! jsem kdysi dávno viděl. Trochu si to pamatuji, ale ne moc. Druhý díl se dá v kostce shrnout takto: sex do zadku, plno sprostých slov, krádež. Vtipných scén či dialogů sice pár najdeme, ale moc jich není. Film se opravdu zakládá jen na tom, že Billy Bob Thorton ojede dvě ženské do zadku a Diane k tomu ještě i zepředu. Při plánování loupeže si pak se svou partičkou vymění celou řadu vulgarit - máme dvacáté první století, to nesmí chybět. Nakonec vybrakují charitu, aby si samozřejmě Willie uvědomil, jak špatnou věc dělá - klasické vánoční klišé, a loupež nevyšla. Ve skutečnosti nevyšla proto, že se všichni tři v závěru zradili. A protože podobný film nemůže mít dobrý konec, tak alespoň Willieho nezavřou. Proti ostřejším hrdinům nic nemám pokud to má smysl. Já jen postrádal ten humor. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím jít (jak to tak často bývá) s hodnocením nahoru. Všichni ve filmu v určitém smyslu dospěli, protože i když se hláškuje skoro pořád, tak mi to přijde o něco vytříbenější v používání. Tím to ale není automaticky lepší než v prvním díle. Dějově slabé, máma je nevýrazná a Thurman Merman je úplně, ale úplně k ničemu. Jenom tam otravuje a už ani nepůsobí retardovaně. 3+* ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Obrovský blud. Krásne môžeme porovnať úmyselne použité neprimerané množstvo vulgarizmov, ktoré bolo zlým riešením (tento film) s úmyselne použitým neprimeraným množstvom vulgarizmov, ktoré bolo dobrým riešením (Why Him? / Prečo práve on?). ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Co to je?"Mrdat tucnaka do ucha?""Mrdej mne Santo.!." "Stastne a vesele" Tak dobre som sa davno nenasmial,Vyborny Thorton ako aj Brett Kelly, Uvod je zabity ako si chce Billy pustit plyn v elektrickej rure a uz zaznie len "Shit" ked sa rozohreju spiraly,.hehe ..lepsie prevedene pelisky....dej nabera na obratkach chlast a sex na vsetky sposoby popri chystanej lupezi v pozadi s moralnym odkazom Vianoc, rodiny a padajucimi dolarmi z neba.:) ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Očekaval jsem hodně, ale bohužel přišlo velké zklamaní, sice hlaskami jedou dobře, jenomže mi tu chybí ty bombatické situacní spostarny, Thorton a Cox byly dobry, ale scenař a režiser mel zustat s jednicky, do tohohle nemeli jit !skoda!!!! 40% ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Určitě byla jednička o něco lepší, ale vzhledem k tomu, jak v této době dopadávají pokračovající díly, se mi to velmi líbilo. Perfektně ztvárněná role od Kathy Bates, jež hrála Santovu mámu. Bylo to prostě pokračování parodie na Vánoce, která mi opět naladila tu atmosféru, konec mě tedy trochu dojal. Dnes hodnotím 65%. ()

Reklama

Reklama