Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Recenze (179)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Kebyže tento snímok porovnám s jednotkou, tak musím dať úplne totožné hodnotenie, nakoľko rozdielov je tu naozaj len málo. Thornton opäť "válil", prízemný humor tu len tak svišťal hore-dole a trápnych momentov bolo podobne. Takže naozaj žiadny posun k lepšiemu, ale ani k horšiemu, a zase len priemerná tuctová komédia. 50 % ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem po letech tuhle komedii viděl. Willie alias Hovňous (B.B.Thornton), vzteklý trpaslík Markus( T.Cox) a Willieho matka Sunny (K.Batesová) byli výborní. A Thurman Merman (kanadský tlouštík B.Kelly) jim zdatně sekundoval ..... . Kvůli nim dávám 4-4,5 * a 72 % . Výstižný komentář - VIZ : Vančura . ()

jooker10 

všechny recenze uživatele

Jasne - vanocni film pro deti to neni. Asi s tim bude mit problem i pruderni manzelka. Ale nemuzu si pomoct a ctyri hvezdy za chvilky slzeni smichy proste dat musim. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Tento suchý humor mi nevadí, ale ani mi moc neříká. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak na první díl to ztrácí na plné čáře. Pohodová komedie na večer, ale nečekejte od toho nic extra. 45% ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Zbytočné pokračovanie vo všetkých smeroch. Je to málo vtipné bez nápadov a už ani Billy nie je vždy zárukou kvalitného filmu. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je Santa a pořád je úchyl, o tom není hned od začátku pochyb. Vše pokračuje podle not z prvního dílu, snad jen s tím rozdílem, že se tvůrci rozhodli trochu více přitlačit na pilu. Jednička svého času šokovala a překvapila, no a čím to chcete trumfnout? Odpověď je samozřejmě větší ujetostí zkombinovanou s více nadávkami a unrated scénami, kde Santa klátí jednu ženskou za druhou. Jenom už to zkrátka není taková zábava. Přehnaně stěžovat si ale nebudu, přece jenom, každý, kdo si to dobrovolně pustí, si o nekorektnost vyloženě říká! ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, dvojka zbytečná a někdy až trapná. Sprostoty, které fungovaly v jedničce, tak v pokračování se jevily jako samoúčelné a málokdy vtipné. Byl v podstatě někdo zvědavý na to, jak pokračuje život Willieho? Měli jste nám nechat iluzi z konce prvního dílu a nevracet nám ho zpátky jako toho odpornýho loosera, kterým byl na začátku. Díky, ale takto ne. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Jak již název napovídá, Santa je skutečně pořád úchyl. Koho napadlo natočit pokračování nijak zvlášť ve všech ohledech úspěšného filmu po tolika letech nevím, ale jsem sám překvapen, že žádné utrpení se naštěstí nekoná. Vrací se všechny důležité postavy z minula, máme tu kupu nových a samozřejmě novou loupež. Koho bavil minule alkoholický humor, bude i teď rozhodně spokojen. Co mi na filmu vadilo byla Kathy Bates. Asi ji mám holt zaškatulkovanou jako herečku starších kultivovaných dam a tady mi její casting subjektivně nesedl. Pochvalu si naopak zaslouží Christina Hendricks a zvláště pak Jenny Zigrino jako Santovy Femme fatale. Svůj úkol dodat humor splnili. Film zkrátka není nic světoborného, ale je určitě zajímavou volbou pro netradiční vánoční večer. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

tak trocha osprostená komédia kde zeny túzia po asociáloch a obstarozných alkoholikoch a láka ich sex z príchutou zvratkov a alkoholových výparov. nie je to ani tak výrazne vtipné ako je to výrazne a miestami aj úmyselne odpudzujúce. Santa je proste úchyl a taký je aj tento film. ()

I.ball 

všechny recenze uživatele

Je to jako jednička, ale v Chicagu. Santa randí s další ségrou paní Santové a místo čiperky babičky je tam svině matka. Dokonce i obleky mají stejné, ba co víc, hudba doprovázející jednotlivé fáze filmu je také identická. Zkrátka recyklát, který ani nemusíte vidět, protože už jste vše jednou viděli. 45%. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Jednička to není , ale kurva co já mám Billyho v týhle roli rád a ikdyž je to málo mě to stačí ke štěstí. Scénář tentokrát ještě horší než jednotka. Co ovšem dál funguje je malej černej trpaslík a vypatlanej blonďák co Santu pronásleduje. Ostatní je taková nutná omáčka , aby ten film o něčem vlastně byl. Nakonec opět velký přozření, takže velká recyklace prvního dílu , ale kurva co mě to bavilo a vo tom to je!!! ()

Reklama

Reklama