Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro fanoušky profesionálního boxu je jméno Rockyho Marciana synonymem hrdinství, odvahy a nezdolné touhy po vítězství. Tento muž se stal doslova ikonou, ostatně, po kom myslíte, že dostal filmový Rocky ztvárněný Sylvesterem Stallonem svoje jméno. Život Rockyho Marciana ale rozhodně nebyl žádné peříčko, nezažíval jen slavná vítězství, ale také hluboké pády a hořká zklamání. Přesto se nikdy nevzdal a stále šel za svým cílem - být nejlepším boxerem světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

nemik22 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyužitý potenciál. Jediný neporažený mistr světa by si zasloužil preciznější zpracování. Existují daleko lepší životopisné filmy o slavných boxerech (Sonny Liston, Ali, Těžká váha, Šampion Mike Tyson), které věrně reprodukují průběh zápasů i styly boxerů. Kdyby to byl film o fiktivní postavě, dal bych tři hvězdy, ale za laxní zpracování životního příběhu Rockyho a za jeho samotné ztvárnění Jonem Favreauem musím dát dvě hvězdy. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Životopisný příběh legendárního boxera. Který inspiroval mimo jiné i Sylvestera Stallonea přip psaní jeho boxerského příběhu Rocky. V hlavní roli se představí režisér Iron Mana 1+2 Jon Favreau. Film zachycuje celou kariéru tohoto legendárního a zdánlivě neporazitelného borce. Ač TV film, na tyto poměry naprosto perfektní po všech stránkách. Televiznost není cítit ani na okamžik. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Rocky Marciano byl ten pravý Rocky. Stallone a jeho filmový Rocky, byl jenom kopie tohoto šampióna. Filmová kopie, která byla sice dobrej biják, nicméně životopisný Rocky Marciano je film, který by měl každý fanoušek sportu a zejména boxu vidět. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Na tento životopisný film o super boxerovi jsem se docela hodně těšil. O to víc jsem však zklamán. Jon Favreau je sice Rockymu podobný, o tom žádná, ale problém jsem měl spíše se scénářem a s tím, že mi Marciano nebyl moc sympatický, stejně tak jako jeho manželka a několik dalších postav (nejvíc mi asi byli sympatičtí ti jeho soupeři a otec - díky Georgi), takže ta závěrečná pointa, plná ironie, mne bohužel víc rozesmála než dojala. Ve finále jsem pak měl pocit, jakoby si tento velikán boxu zasloužil daleko plnohodnotnější filmové zpracování než jen tohle televizní (i když na tyto poměry je na víc než slušné úrovni). ()

Kanca 

všechny recenze uživatele

Některé životní osudy si vyloženě říkají o to, aby byly zfilmovány. A život Rockyho Marciana patří mezi ně. Moc pěkný film, poutavý a hezky zpracovaný. Jen by si taková sportovní hvězda možná zasloužila o něco plnohodnotnější film než pouze film televizní. 75% ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau se tak snaží, aby se prosadil v tom Hollywoodu. Tak dlouho hrál různé laciné štěky (třeba Přátelé) a role v B-filmech (třeba Rocky Marciano). Nakonec se mu to povedlo a teď je jeden z předních režisérů přihlouplých marvelovských filmů. Nejlepší na tomto filmu je český překlad. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau mi není sympatický. Ale aspoň se pro roli namakal, takže tady nevypadá jako v Ironmanovi, jako buřtík. Herecky nevýrazné. Dějově nezáživné. Ujíždím teď na filmech o boxerech, ale bohužel tento byl zatím nejslabší. Ono když je v protějším rohu "Million Dollar Baby", nebo "Těžká váha", nebo "Někdo tam nahoře mě má rád" - s Paulem Newmanem, tak je to jasný KO již ve druhém kole. ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Asi tak: jako film sám o sobě se mi velice líbil, Jona Favreau mám rád a roli si dost užíval, bylo tu i dost komických situací což je na film o boxerovi dost neobvyklé :-) Ale jako film o nejlepším boxerovi historie tohoto sportu a legendě sám o sobě, přece jen stojí na pědestalu legend s Bruce Lee, to mohlo být daleko lepší, mnohem lepší... ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Film o jednom z najlepších boxerov všetkých čias, ktorý nikdy neprehral. Osobne ma dosť dostal. Prvýkrát čo som si pustil kanál MGM a narazil som tam na toto, mal som šťastie. Bolo síce vidno, že to bol vlastne iba TV film, čo je škoda, kedže výkony hercov a najmä Jona Favreaua boli skvelé (i ked v niektorých scénkach vyzeral, že mu tiahne možno až na 50ku) a taktiež boxerské súboje boli veľmi dobre natočené. V istých silných momentoch filmu som mal až zimomriavky, v scénke kde sa striedalo Rockyho stretnutie s Louisom v liečebni a pozápasový rozhovor som mal až slzy v očiach. Tento skvelý film, vlastne film o Roccovi vôbec, si určite zaslúžil viac, či už peňazí alebo najmä prevedenia, ktoré by sa dostalo aj do kín. Bol z toho "len" jeden z najlepších TV filmov ktoré som videl. Dúfam že možno niekedy v budúcnosti niekto s pekným rozpočtom nakrúti opäť film o Roccovi ktorý by išiel do kín. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Jako většina filmu byla strašná levná slátanina někde mezi hnojem a dvěma hvězdama. Posledních dvacet minut to ale vyšvihlo na 3 hvězdy. Kdyby to mělo vyšší rozpočet, kvalitnější herce a formát 16:9, tak by nebylo co řešit. Námět je to silnej. Že se divím, že není o Rocky Marcianovi žádný pořádný film, ale jenom tenhle amatérský pokus plavající ve vodách průměru. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Pokud budete chtít vidět tv film s absolutně nevyužitým potenciálem, zapněte si Rockyho Marciana. Neporažený šampión, by se zasloužil lepší životopisný film, ale tohle laciné zpracování přisuzuji malému rozpočtu. Jon Favreau si touto rolí místečko na výsluní nevysloužil, ale aspoň zde lze obdivovat jeho vysportovanou postavu. Nebýt posledních dvaceti minut a George C. Scotta, který i jako vetchý stařec rozdával svoje charisma, půjdu s hodnocením ještě níž. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Tady musím komentář napsat dřív, než na film úplně zapomenu. To není úplně nejlepší věta hned na začátek, že? Ale bohužel přesně takové pocity mám po shlédnutí tohoto životopisného (jestli se to tak dá vůbec nazvat) snímku. První polovina mi chvílemi přišla jako mírná parodie na boxerská dramata, ale čím větší napětí začalo vznikat mezi Rockym a jeho chlebodárci, tím větší pozornost si u mě Rockyho příběh získával, aby se nakonec vytasil s dramatickým finále a začal být konečně opravdu zajímavý. Jestli někdo kritizoval Stalloneho "neherectví" a nebo snad i přehnané boxerské souboje v kultovním snímku Rocky, pak může tento pokus o filmové zviditelnění jednoho z nejslavnějších boxerů všech dob klidně minout obloukem. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Půjčím si větu z obsahu a víc netřeba dodat: " Pro fanoušky profesionálního boxu je jméno Rockyho Marciana synonymem hrdinství, odvahy a nezdolné touhy po vítězství. ". ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Dejovo to bolo pozerateľné a až tak veľmi som sa nenudil, pretože to malo pomerne rýchly spád. Lenže po technickej stránke to bol neskutočný amaterizmus. Scény z ringu pripomínali lacný béčkový film. Scenár slabý, herecké obsadenie veľmi zle. Nechápem prečo silou mocou tam museli obsadiť človeka, ktorý vyzerá akoby bol na steoridoch. Pretože Rocky Marciano vôbec nepripomínal postavou športovca a už vôbec nie takéhoto. Takisto mínus dávam za soundtrack, ktorý je síce výborný, ale je ukradnutý z filmu Platoon. Strašne nevyužitý potenciál, ktorý tento film mal. ()

Honziik17 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film o této boxerské legendě. Ale myslím, že takový borec, jako Marciano, by si zasloužil ale něco lepšího. Sice jeho styl taky nebyl přímo ukázkově boxerský, ale myslím, že celkově herci mohli tomu boxerskému tréninku dát víc. Třeba Will Smith ve filmu Ali předvedl excelentní výkon. A myslím že právě Rocky Marciano by si zasloužil také lepší zpracovaná. A bylo ve filmu dost chyb. Například Rocky Marciano nenosil Everlast, ale Ben Lee, která dodnes nese jeho jméno. A ve filmu měl hned po La Starzovi zápas s Joe Louisem. Ve skutečnosti s ním boxoval až po 12-ti zápasech. Ale kdo se v tom nevyzná, tak mu to nepříjde. Slušný film ale mohlo to být lepší. Přece jen: 49-49-0-0-(43 K.O.). ()

EdwardMovie 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je vidiet, ze ide o TV film, slabučký scenár, postavy nie príliš sympatické, ako odychovka na nedelné popoludnie dobré... no ja osobne si myslím, že taká legenda boxu, akou Rocky Marciano bezpochyby je, by si zaslúžila lepšie spracovanie :) ()

Vengeance6 

všechny recenze uživatele

5* dávám jen kvůli Rockymu. Jelikož šlo o legendu, o jediného boxera těžké váhy, který nikdy neprohrál, filmu se nedostalo takových kvalit jako bylo hodno. Tato legenda boxu si zasloužila mnohem lepší zpracování, podle mě se jedná o naprosto nevyužitý potenciál tohoto velkého příběhu, nejsem jediný kdo si to myslí. Jeho život a kariéra určitě šla mnohem lépe popsat. Mrzí mě, že se ve filmu nerozebíral více jeho styl boxování. Přeji si, aby někdo vytvořil mnohem kvalitnější snímek, který si nikdy neporažený boxer určitě zaslouží. V každém případě všem doporučuji zhlédnout, jak fandům boxu tak i laikům! ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Za životní příběh Rockyho bych dal plnej počet,ale za samotný film,i když je to pro TV nemůžu jít výš než na 3*. Takový příběh si prostě zaslouží mnohem víc a i spoustu faktů bylo opomenuto. Co se týče zápasu,tak jejich ztvárnění mě vůbec nenadchlo. Všechno bylo tak nějak průměrný. Ale Favreau byl jako Rocky dobrej a i nějaká podoba se našla ()

MichaelMyers112 

všechny recenze uživatele

1* za snahu vyrovnat se Rockymu. Jen to že ve filmu Rocky bylo párkrát zaznamenáno jméno "Rocky Marciano" neznamená, že film bude stejně dobrý jako Rocky. V tomhle šlo opravdu jen o box, a o nic jiného. V Rockym bylo ještě něco víc... ()

Reklama

Reklama