Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Baker (Frank Sinatra) je sukničkářský starý mládenec. Žije si spokojeně ve svém luxusním apartmánu ve dvacátém patře, do práce chodí nanejvýš dva dny v týdnu, a rozhodně se nehodlá jen tak oženit. Hlavně tím posledním pořádně štve svého otce (Lee J. Cobb) i šéfa v jednom. Když Alanův o mnoho let mladší bratr Buddy (Tony Bill) uteče z domova, aby mohl bydlet se svým světáckým sourozencem a objevovat tak konečně svět dospělých, Alan nastalou situaci považuje jen za příjemně vzrušující rozptýlení a také možnost, jak se s Buddyho pomocí zbavit alespoň několika svých milenek. Buddy se ovšem učí velmi rychle, a věci se tak pro Alana poněkud zkomplikují. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná situační komedie s kvalitně vygradovaným závěrem, jíž herecky dominuje Lee J. Cobb v roli protivného a hodně ukřičeného otce. Sinatrovi tyhle staromládenecké role náramně seděly, a podobně jako v Marriage on the rocks tu z ní dokázal vytřískat maximum. Mnoho komentujících na imdb tento film kritizuje - myslím, že neprávem. Pravidla situační komedie velí hercům přehrávat, což je patrné zejména u Bakera mladšího (zahrál si ho v době natáčení jen o něco málo starší /hrál čerstvě v Americe plnoletého/ Tony Bill, na jehož grimasy asi jen tak nezapomenete). Ani Molly Picon alias Mrs. Baker se ve své kuchyni neztratila, ale to sousedi slyšet nesmí. Zmiňme si vtipné cameo Deana Martina, který se před kameru na pár vteřin postavil jako vandrák. A teď mě prosím omluvte, jdu si zahrát strip scrabble! ()

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (4) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Molly Picon, Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jill St. John, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Frank Sinatra, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Lee J. Cobb ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S CLEAN, I HAD IT BOILED!! Naprosto vynikající komedie s excelentním Frank Sinatrou a navíc s dojemným koncem. Co víc od filmu z této doby chtít? Jak to, že film dostal tak špatné hodnocení? Navíc herec Lee J. Cobb tu neskutečně připomíná nabručeného De Nira, Frankie nám tu zazpívá song "come blow your horn", tak procítěně, že ho málem na jedné z avenue přejede autobus a Connie a Peggy jsou prostě neodolatelně rozkošné. Hlavně Peggy v bílých šatech... ()

Reklama

Reklama