Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divoký Západ nepoznal většího skunka než je Dingus Magee (Frank Sinatra). Přepadává dostavníky, šmajchluje se s indiánkami a ještě ke všemu si dovolí okrást starého známého Hoka Birdsilla (George Kennedy). Ten si to však nenechá jen tak líbit a jako nový šerif v Yerkey's Hole - zapadlé díry, které vévodí jen velký bordel a jeho šéfka a místní starostka v jednom Belle Nops (Anne Jackson), se vydává Dinguse ztrestat. Na jeho hlavu dokonce vypíše odměnu - celých deset dolarů.
Bláznivou westernovou komedii natočil režisér Burt Kennedy podle knihy Davida Marksona "The Ballad of Dingus Magee", premiéru v USA si odbyla 18. listopadu 1970. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Frankovi nepochybně komedie seděly a i ve westernu si nepočínal špatně (Sergants 3 či 4 For Texas), Dingus Magee je však taková ztřeštěnost, že její zařazení má v Sinatrově filmografii poněkud svébytnou (a přiznávám, že z mého pohledu i dost rozpačitou) pozici. Přesto to není špatný film a divák se určitě dokáže pobavit (nástup před bordelem je za dvě minuty, což si velitel chválí). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hoke Birdsill (George Kennedy) je na cestě do San Francisca, když se v Novém Mexiku setká s Dingusem Mageem (Frank Sinatra). Ti dva se již nějakou dobu znají, Dingus si momentálně přivydělává čím se dá, nejvíce ho však živí jeho dlouhé prsty. To pocítí na vlastní kůži i Hoke, když ho Dingus obere nejen o klobouk, nýbrž i o v něm uloženou hotovost... Burt Kennedy westernové komedie docela umí (Podporujte svého šerifa!), tohle je ale poněkud slabší kousek. Jsou tu místa k mírnému pousmání (trubač troubí budíček a vojáci hromadně sešplhávají z bordelu, kde trávili noc, což velitel netrpělivě stopuje; milostné zvyky indiánů, kde u svatební noci musí být přítomny všechny dostupné staré báby), celkově to však mnoha nápady neoplývá. Za vidění proto stojí nejspíše vypracované nohy indiánek a zajímavá vizáž Franka Sinatry, který tu spíše připomíná Charlese Bronsona. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, kto by dnes nevedel, kto bol Frank Sinatra a ako pozeram, pokusal sa aj o filmovu karierul, len ta dopadla kdesi na polceste , rovnako ako tento film. Sinatra  chce byt za drsnaka, no na takeho Dzona Waynea  nema, ani na pana C. VychodnehoLesa  : 67 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'LL SHOOT HIM IN THE BACK. IT'S THE CODE OF THE WEST! Jako nebylo to špatné, ale prostě Sinatra už je tu přeci jen trošku postarší a Kennedy vždycky hraje ty své ťulpase. Jako oddychová záležitost to svůj účel ovšem splnilo a párkrát jsem se opravdu pousmál. ()

Reklama

Reklama